Chocolade bananenbrood muffins

Deze mini chocolade bananenbroodjes in de vorm van een muffin met walnoten is een heerlijke en gezonde snack!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of breek de bananen in stukken en doe ze in de keukenmachine, samen met de eieren, melk en honing. Mix goed door. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder en cacao door elkaar. Voeg hier dan het bananenmengsel uit de keukenmachine aan toe en roer goed door elkaar totdat het een glad beslag is. Hak de walnoten in kleine stukjes en roer ze door het beslag. Laat er een paar over om de muffins mee te garneren.

 Leg de muffinvormpjes in de muffinbakvorm en vul ze tot ongeveer driekwart met het beslag. Leg tenslotte de overgebleven walnoten erop. Zet de muffinbakvorm in de oven gedurende 20 minuten. Check altijd even of de muffins gaar zijn met een satéprikker.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.