Chocolade bananenbrood muffins

Deze mini chocolade bananenbroodjes in de vorm van een muffin met walnoten is een heerlijke en gezonde snack!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of breek de bananen in stukken en doe ze in de keukenmachine, samen met de eieren, melk en honing. Mix goed door. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder en cacao door elkaar. Voeg hier dan het bananenmengsel uit de keukenmachine aan toe en roer goed door elkaar totdat het een glad beslag is. Hak de walnoten in kleine stukjes en roer ze door het beslag. Laat er een paar over om de muffins mee te garneren.

 Leg de muffinvormpjes in de muffinbakvorm en vul ze tot ongeveer driekwart met het beslag. Leg tenslotte de overgebleven walnoten erop. Zet de muffinbakvorm in de oven gedurende 20 minuten. Check altijd even of de muffins gaar zijn met een satéprikker.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.