Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hartige zoete aardappelmuffins

Deze hartige muffins op basis van zoete aardappel en speltmeel zijn lekker als lunch of als gezond tussendoortje

Ingrediënten
  • 400 gr zoete aardappels
  • 200 gr speltmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (amandel of soja)
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • Flinke snuf peper en zout
  • ½ theelepel tijm
  • Snufje komijn
Materialen
  • Papieren muffinvormpjes
  • Muffinbakblik
  • Keukenmachine

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappels in grote stukken en kook ze ca 15 minuten. Als ze zacht zijn giet je ze af en doe je ze in een keukenmachine en maal je ze fijn tot een puree. Doe het speltmeel en bakpoeder in een kom. Voeg de zoete aardappelpuree hier aan toe.

zoete_aardappel_muffins_01.jpg
zoete_aardappel_muffins_02.jpg
zoete_aardappel_muffins_03.jpg
zoete_aardappel_muffins_04.jpg

Klop dan met een garde ook de melk, eieren, kokosolie, kaas en kruiden er door. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes. Bak de zoete aardappel mufins ca. 25 minuten en laat ze (een beetje) afkoelen. Ze zijn zowel warm als koude lekker. Bewaar ze op een droge koele plek in een afgesloten trommel of bak.

Beoordeling (46 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel