Hartige zoete aardappelmuffins
Deze hartige muffins op basis van zoete aardappel en speltmeel zijn lekker als lunch of als gezond tussendoortje
ingrediënten
Materialen
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappels in grote stukken en kook ze ca 15 minuten. Als ze zacht zijn giet je ze af en doe je ze in een keukenmachine en maal je ze fijn tot een puree. Doe het speltmeel en bakpoeder in een kom. Voeg de zoete aardappelpuree hier aan toe.
-
Klop dan met een garde ook de melk, eieren, kokosolie, kaas en kruiden er door. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes. Bak de zoete aardappel mufins ca. 25 minuten en laat ze (een beetje) afkoelen. Ze zijn zowel warm als koude lekker. Bewaar ze op een droge koele plek in een afgesloten trommel of bak.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!