Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hartige zoete aardappelmuffins

Deze hartige muffins op basis van zoete aardappel en speltmeel zijn lekker als lunch of als gezond tussendoortje

Ingrediënten
  • 400 gr zoete aardappels
  • 200 gr speltmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (amandel of soja)
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • Flinke snuf peper en zout
  • ½ theelepel tijm
  • Snufje komijn
Materialen
  • Papieren muffinvormpjes
  • Muffinbakblik
  • Keukenmachine

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappels in grote stukken en kook ze ca 15 minuten. Als ze zacht zijn giet je ze af en doe je ze in een keukenmachine en maal je ze fijn tot een puree. Doe het speltmeel en bakpoeder in een kom. Voeg de zoete aardappelpuree hier aan toe.

Klop dan met een garde ook de melk, eieren, kokosolie, kaas en kruiden er door. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes. Bak de zoete aardappel mufins ca. 25 minuten en laat ze (een beetje) afkoelen. Ze zijn zowel warm als koude lekker. Bewaar ze op een droge koele plek in een afgesloten trommel of bak.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×