Stoofpeer in amandelcake

Leuk toetje voor het kerstdiner: stoofpeertjes in een cake met zelfgemaakte amandelspijs

Ingrediënten 
100 gr suiker
1 liter water
Sap van 1 citroen
6 stoofpeertjes (niet al te grote, ze moeten in het ovenschaaltje passen)
 
Deeg:
3 eieren
100 gr boter + om in te vetten
snufje zout
60 gr suiker
50 gr paneermeel
100 gr blanke amandelen
snuf kaneel
100 ml slagroom
 
Materialen
Mixer
6 ovenschaaltjes
Keukenmachine
 
Bereiding
Schil de stoofperen en laat het steeltje er boven aan zitten. Snijd het kroontje onderin er uit, je kunt van onderuit de peer nog meer uithollen maar dat is niet noodzakelijk. Breng 1 liter water, 100 gr suiker en sap van de citroen zachtjes aan de kook. Stoof de stoofpeertjes 30 minuten gaar. Laat ze daarna afkoelen
 
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
Verwarm de oven op 180 graden. Maak ondertussen het deeg. Mix 60 gr suiker met de boter en een snufje zout met een mixer in ca 5 min romig. Splits de eieren en mix de eierdooiers een voor een bij het boter mengsel. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine. Mix het paneermeel, 80 gr van de gemalen amandelen en een snuf kaneel er door. Giet de slagroom er bij en mix nog kort door.
 
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
Klop met schone mixer, in een schone kom de eiwitten stijf en schep door het andere mengsel. Vet de schaaltjes in met een beetje boter en bestrooi de binnenzijde met de overige 20 gr fijngemalen amandelen. Verdeel het amandelspijs-beslag in de schaaltjes tot ze ongeveer ¾ gevuld zijn.
 
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
stoofpeer in cake 01
Druk de peer zachtjes in midden er in. Bak de taartjes in ongeveer 25 min gaar. Het kan zijn dat er een beetje vocht op de boevnzijde van de taartjes zit maar dit trekt binnen een paar minuten weg. Laat ze minimaal 10 min afkoelen voordat je ze serveert. Bestrooi met een snuf kaneel. Ze zijn zowel warm als koud lekker.
 
Tip: ook lekker met slagroom, vanillesaus of chocoladesaus.

 
 

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.