Stoofpeer in amandelcake
Leuk toetje voor het kerstdiner: stoofpeertjes in een cake met zelfgemaakte amandelspijs
Ingrediënten
100 gr suiker
1 liter water
Sap van 1 citroen
6 stoofpeertjes (niet al te grote, ze moeten in het ovenschaaltje passen)
1 liter water
Sap van 1 citroen
6 stoofpeertjes (niet al te grote, ze moeten in het ovenschaaltje passen)
Deeg:
3 eieren
100 gr boter + om in te vetten
snufje zout
60 gr suiker
50 gr paneermeel
100 gr blanke amandelen
snuf kaneel
100 ml slagroom
3 eieren
100 gr boter + om in te vetten
snufje zout
60 gr suiker
50 gr paneermeel
100 gr blanke amandelen
snuf kaneel
100 ml slagroom
Materialen
Mixer
6 ovenschaaltjes
Keukenmachine
Bereiding
Schil de stoofperen en laat het steeltje er boven aan zitten. Snijd het kroontje onderin er uit, je kunt van onderuit de peer nog meer uithollen maar dat is niet noodzakelijk. Breng 1 liter water, 100 gr suiker en sap van de citroen zachtjes aan de kook. Stoof de stoofpeertjes 30 minuten gaar. Laat ze daarna afkoelen








Klop met schone mixer, in een schone kom de eiwitten stijf en schep door het andere mengsel. Vet de schaaltjes in met een beetje boter en bestrooi de binnenzijde met de overige 20 gr fijngemalen amandelen. Verdeel het amandelspijs-beslag in de schaaltjes tot ze ongeveer ¾ gevuld zijn.




Druk de peer zachtjes in midden er in. Bak de taartjes in ongeveer 25 min gaar. Het kan zijn dat er een beetje vocht op de boevnzijde van de taartjes zit maar dit trekt binnen een paar minuten weg. Laat ze minimaal 10 min afkoelen voordat je ze serveert. Bestrooi met een snuf kaneel. Ze zijn zowel warm als koud lekker.
Tip: ook lekker met slagroom, vanillesaus of chocoladesaus.