5 handige apps om (weer) in shape te komen

 
Na de al dat lekkere eten tijdens de vakantie en al die BBQ's vliegen de kilo's er zo aan. Tijd om dit weer onder controle te krijgen. Dit kan natuurlijk door te letten op wat je allemaal eet maar ook door bijvoorbeeld te sporten, fitnessen of te hardlopen.
Zelf train ik meestal 1 x per week in de sportschool en nog een keer thuis op mijn matje met gewichtjes. Ik vind het dan handig om mijn smartphone te gebruiken tijdens deze oefeningen. Mijn telefoon functioneert dan als een soort personal trainer die me helpt en motiveert en meteen alle statistieken voor me bijhoud. Ik heb 5 van deze handige apps op een rijtje gezet om weer in shape te komen of gemotiveerd te blijven, en ze zijn nog gratis ook:
 

Fatsecret

 
Dit is een soort eetdagboek waar je digitaal bijhoud hoeveel calorieën je hebt verbruikt en hebt gegeten. Je kunt je ontbijt, lunch, diner en snacks invullen door te kiezen uit heel veel verschillende soorten producten, merken en ingrediënten of gewoon de barcode scannen. En je ziet niet alleen de calorieën maar ook de hoeveelheden vet, koolhydraten en eiwitten. Ook kun je elke dag je activiteiten invullen. Wist je bijvoorbeeld dat je met een uur koken 116 kcal verbrand of met schoonmaken 173 kcal. Beschikbaar in de Google Play store en iTunes.
 
fatsecret 01

fatsecret 01

fatsecret 01

fatsecret 01
 

Nike + training club

 
Wil je echt lekker aan de slag met je conditie en spieren dan is deze app een aanrader. Nadat je een account hebt aangemaakt heb je toegang tot een heleboel workouts. Je kunt zelf een doel kiezen: get lean, toned, strong of focussed. Daarna kun je een workout kiezen, deze kan variëren van een paar minuten tot 45 min. Ook kun je bij elke oefening een handige video bekijken om de oefening goed uit te voeren. En om je extra te motiveren kun je een wekelijks schema samestellen en kun je calorieën en Nike fuel punten opbouwen. Opmerking: deze app is gericht op vrouwen. Beschikbaar in de Google Play store en iTunes.
 
nike 01

nike 01

nike 01

nike 01
 

Runkeeper

 
Zelf ben ik niet z'n hardloopfan. Vaak ren ik alleen 10 minuutjes op de hardloopband op de sportschool als warming up. Maar voor de hardloopfans onder ons is er de Runkeeper app. Deze navigeert via GPS op de kaart en houd je tijd bij. Ook kun je schema's maken met een warming up, rusttijd etc. De app berekend verschillende statistieken zoals gemiddelde snelheid en topsnelheid en je kunt uiteraard ook de timer aan zetten om jouw ultieme tijd neer te zetten. Beschikbaar in de Google Play store en iTunes
 
runkeeper 01runkeeper 01runkeeper 01runkeeper 01
 

HealthyApp

 
Op deze app verschijnen dagelijks nieuwe artikelen over gezonde voeding, yoga, handige workouts, sport maar ook beauty en mind komen aan bod. Het handige aan deze app vind ik dat je artikelen kunt liken en kunt opslaan. Zo vind ik mijn favoriete oefening of artikel altijd makkelijk terug. En in deze app komen af en toe ook healthy recepten van LeukeRecepten voorbij. Alleen beschikbaar in iTunes
 
healthyapp 01

healthyapp 01

healthyapp 01

healthyapp 01
 

Lifesum

 
Deze app helpt je op weg om je doelen te bereiken. Bij het aanmelden van de app kun je aangeven of je gezonder wil zijn, wil afvallen of wilt aankomen. Daarna vul je o.a. je lengte, leeftijd en gewicht in en zie je hoeveel calorieën per dag mag/kan verbruiken. Via een eetdagboek houd je bij wat je eet en hoeveel calorieën je verbruikt. Ook oefeningen kun je invullen en je kunt bijhouden hoeveel glazen water je hebt gedronken (ook belangrijk!). De app werkt heel eenvoudig en geeft toegang tot de basis items, wil je gebruik maken van de uitgebreide versie dan kun je upgraden voor een klein bedrag per maand. Beschikbaar in de Google Play store en iTunes
 
lifesum 01

lifesum 01

lifesum 01

lifesum 01
 
Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

Amelie 28 augustus 2015 om 09:51

Ik heb een tijdje MyFitnessPal gebruikt, ik schrok zo van hoeveel calorieen ik binnenkreeg!

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.