Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

5 handige apps om (weer) in shape te komen

Na de al dat lekkere eten tijdens de vakantie en al die BBQ’s vliegen de kilo’s er zo aan. Tijd om dit weer onder controle te krijgen. Dit kan natuurlijk door te letten op wat je allemaal eet maar ook door bijvoorbeeld te sporten, fitnessen of te hardlopen.
 
Zelf train ik meestal 1 x per week in de sportschool en nog een keer thuis op mijn matje met gewichtjes. Ik vind het dan handig om mijn smartphone te gebruiken tijdens deze oefeningen. Mijn telefoon functioneert dan als een soort personal trainer die me helpt en motiveert en meteen alle statistieken voor me bijhoud. Ik heb 5 van deze handige apps op een rijtje gezet om weer in shape te komen of gemotiveerd te blijven, en ze zijn nog gratis ook:
 
Fatsecret
Dit is een soort eetdagboek waar je digitaal bijhoud hoeveel calorieën je hebt verbruikt en hebt gegeten. Je kunt je ontbijt, lunch, diner en snacks invullen door te kiezen uit heel veel verschillende soorten producten, merken en ingrediënten of gewoon de barcode scannen. En je ziet niet alleen de calorieën maar ook de hoeveelheden vet, koolhydraten en eiwitten. Ook kun je elke dag je activiteiten invullen. Wist je bijvoorbeeld dat je met een uur koken 116 kcal verbrand of met schoonmaken 173 kcal. Beschikbaar in de Google Play store en iTunes.
 
fatsecret 01
fatsecret 01

fatsecret 01

fatsecret 01

 
Nike + training club
Wil je echt lekker aan de slag met je conditie en spieren dan is deze app een aanrader. Nadat je een account hebt aangemaakt heb je toegang tot een heleboel workouts. Je kunt zelf een doel kiezen: get lean, toned, strong of focussed. Daarna kun je een workout kiezen, deze kan variëren van een paar minuten tot 45 min. Ook kun je bij elke oefening een handige video bekijken om de oefening goed uit te voeren. En om je extra te motiveren kun je een wekelijks schema samestellen en kun je calorieën en Nike fuel punten opbouwen. Opmerking: deze app is gericht op vrouwen. Beschikbaar in de Google Play store en iTunes.
 
nike 01
nike 01

nike 01

nike 01

 
Runkeeper
Zelf ben ik niet z’n hardloopfan. Vaak ren ik alleen 10 minuutjes op de hardloopband op de sportschool als warming up. Maar voor de hardloopfans onder ons is er de Runkeeper app. Deze navigeert via GPS op de kaart en houd je tijd bij. Ook kun je schema’s maken met een warming up, rusttijd etc. De app berekend verschillende statistieken zoals gemiddelde snelheid en topsnelheid en je kunt uiteraard ook de timer aan zetten om jouw ultieme tijd neer te zetten. Beschikbaar in de Google Play store en iTunes
 
runkeeper 01runkeeper 01runkeeper 01runkeeper 01
 
HealthyApp
Op deze app verschijnen dagelijks nieuwe artikelen over gezonde voeding, yoga, handige workouts, sport maar ook beauty en mind komen aan bod. Het handige aan deze app vind ik dat je artikelen kunt liken en kunt opslaan. Zo vind ik mijn favoriete oefening of artikel altijd makkelijk terug. En in deze app komen af en toe ook healthy recepten van LeukeRecepten voorbij. Alleen beschikbaar in iTunes
 
healthyapp 01
healthyapp 01

healthyapp 01

healthyapp 01

 
Lifesum
Deze app helpt je op weg om je doelen te bereiken. Bij het aanmelden van de app kun je aangeven of je gezonder wil zijn, wil afvallen of wilt aankomen. Daarna vul je o.a. je lengte, leeftijd en gewicht in en zie je hoeveel calorieën per dag mag/kan verbruiken. Via een eetdagboek houd je bij wat je eet en hoeveel calorieën je verbruikt. Ook oefeningen kun je invullen en je kunt bijhouden hoeveel glazen water je hebt gedronken (ook belangrijk!). De app werkt heel eenvoudig en geeft toegang tot de basis items, wil je gebruik maken van de uitgebreide versie dan kun je upgraden voor een klein bedrag per maand. Beschikbaar in de Google Play store en iTunes
 
lifesum 01
lifesum 01

lifesum 01

lifesum 01
 

 

3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
Amelie - Reageren 28-08-2015 om 9:51 uur

Ik heb een tijdje MyFitnessPal gebruikt, ik schrok zo van hoeveel calorieen ik binnenkreeg!

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm