Hotspot: Feelgood market

Al een paar keer stond ik op het punt om naar de FeelGood market in Eindhoven te gaan. Ik had gehoord dat deze markt niet alleen gezellig is maar ook vooral bekend staat om de lekkere en culinaire hapjes en producten. Alle kraampjes op deze markt staan in het teken van duurzaamheid, creativiteit, originaliteit en ambachtelijkheid.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver, samen met Eric ben ik gaan kijken, ruiken en proeven. Ondanks dat ze adviseren om met de fiets of openbaar vervoer te komen zijn we toch met de auto gegaan, lazy sunday. Gelukkig was er nog een plekje vrij in de autogarage.
feel good market07feel good market15 feel good market14

Het aanbod

We waren vrij vroeg gegaan maar toch was het al gezellig druk. Er waren veel kraampjes (sommige in de vorm van een caravan of busje), live muziek, kampvuur en een FeelGood cafe. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen want er was bijvoorbeeld een knutselhoek, mini theater en een kleine draaimolen. Verder waren er veel kraampjes met zelfgemaakte sieraden, (woon)accessoires, kleding, zeepjes en nog veel meer. Maar daar kwamen we niet voor. Ik was vooral geïnteresseerd in het culinaire aanbod, en dat heeft me aangenaam verrast. Hier een greep uit de producten:

– Verse broden, bijvoorbeeld speltbrood en zuurdesembrood
– Verse Italiaanse pasta
– Delicatesse zoals paddenstoelen en verse olijfolie
– Biologische wijn
– Chocolade, bonbons en macarons
– Griekse producten zoals olijven, feta en kruiden
– Verse en biologische kazen
– Turkse vijgen, granaatappelazijn en broodje köfte
– Gedroogd fruit en superfoods
– Soep met brood
– Englisch pie’s
– Taarten, brownies en scones
– Portugese producten zoals piri piri en worst
– Verse thee en kruiden
feel good market09

feel good market10

feel good market11

feel good market12

Producten met een verhaal

Bij het kraampje van purefoodandpuretaste raakte ik aan de praat met Gülnur. Naast haar ‘gewone’ werk heeft zij een hobby en een passie voor lekker eten en pure en ambachtelijke producten. Zij liet me haar specialiteit proeven; met walnoot gevulde vijgen. Deze waren heerlijk en lekker zoet. Alle producten worden geoogst en geïmporteerde via haar familie in Turkije. Haar ouders waren er deze FeelGood Market helaas niet bij omdat ze in Turkije waren i.v.m. de olijfoogst, maar haar nichtje en broertje waren wel van de partij. Ik kreeg ook nog een flesje granaatappelazijn van Gülnur mee, 100% puur granaatappelpitten en gemaakt door haar moeder. Echt leuk om het verhaal achter de producten te horen.

feel good market00

feel good market03

feel good market00

 

Verder heb ik nog een paar leuke Portugese schaaltjes, piri piri, kokosbollen, brood met tomaat en olijven en zelf samengestelde muesli mix gekocht met o.a. goji bessen, gedroogde pruimen en kokos. Ook hebben we in het kraampje van Gülnur een lekker broodje köfte gegeten, gemaakt door haar broer. De sfeer was heel erg goed en gezellig. Met een volle tas en volle buik gingen we weer naar huis. Volgende maand ben ik er weer bij.

Over de FeelGood market

De markt is elke 3e zondag van de maand (check voor uitzonderingen de agenda) op het ketelhuisplein in Strijp S in Eindhoven. Bij slecht weer is de markt binnen. Door het grote succes is er vanaf maart 2014 ook een FeelGood market in tilburg.

feel good market00

feel good market03

feel good market00
Praktische info
Adres: Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven
Prijs: gratis entree
Parkeren kan in de parkeergarage maar deze is wel vrij snel vol.
Vanuit het station Beukenlaan Eindhoven is het 2 min lopen.
Info: feelgoodmarket.nl
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

peetkorsten 15 juni 2014 om 21:04

vandaag, 15 juni , naar de feelgood market in eindhoven geweest. was indrukwekkend, veel gezien en geproefd. t weer werkte goed mee , dus wat wil je nog meer. zeker voor herhaling vatbaar.

Lineke 23 november 2013 om 07:27

Heb geluk gehad het 1x te kunnen bezoeken en vind het een echte belevenis . Zoveel lieve wel gemeende goede bedoelingen met uitgangspunt...saamhorigheid..op alle gebied . Dank u wel voor dit voorbeeld , inspiratie en enthousiasme Feel Goed Market .