Hotspot: high tea bij Zinin ijs en chocolade

Een high tea is altijd lekker, maar helemaal als deze ook nog in combinatie is met chocolade en ijs. Afgelopen zaterdag ging ik met een vriendin naar Zinin in Eindhoven. Deze zaak ligt niet in het centrum maar in winkelcentrum Woensel, waar het ook prima shoppen is. In deze relatief kleine zaak kun je lunchen, chocolade en bonbons kopen en van Italiaans ijs genieten.

Ontvangst

Bij binnenkomst kregen we een klein tafeltje aan het raam toegewezen. We kregen een grote kop thee en 10 minuten later volgde de eerste etagère met daarop kleine gegrilde panini’s met tomaat, mozzarella en pesto. Ook kregen we kleine sandwiches met sla en kaas. We hadden allebei honger dus deze hapjes waren zo op.

 SAM2395
 SAM2399
 SAM2390 b
 SAM2412

Zoete Verwennerij

Even later kregen we de ‘zoete’ etagère die een lust voor het oog was. De bovenste verdieping was o.a. gevuld met soesjes, aardbeien en mini eclairs. De beneden verdieping was gevuld met een hele grote appelmuffin, petit fours, donut, carrot cake, bonbons, chocolade flikken en aardbeien. Ik wist niet waar ik moest beginnen, oké eerst een soesje dan maar. Ondanks dat we erg ons best hebben gedaan kregen we het niet allemaal op.

Ijs

Toen we net klaar waren vroeg de medewerkster of we nog een bolletje ijs lustten…. Hmmm oke dat dat moet er gewoon nog bij passen. Ze hadden veel verschillende soorten ijs, ik koos voor yoghurtijs en mijn vriendin voor aardbei-cheesecake ijs.

 SAM2418
 SAM2420
 SAM2408

Conclusie

Het personeel was heel vriendelijk en waren erg behulpzaam en vulde regelmatig onze lege theekoppen bij. Het enige kleine minpuntje was misschien dat de zaak vrij klein was en dat er steeds mensen in de rij stonden om ijs te halen waardoor het misschien een beetje druk overkwam. Verder hebben we genoten van deze verwennerij en zijn we met onze volle buikjes weer verder gaan shoppen.

Personeel/bediening: 9
Sfeer: 7
Gerechten: 8,5
Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

Tahnee Nanarjain 18 juni 2013 om 11:17

Nou, voor een ijssalon vond het ik zielig dat we op het laatst maar 1 bolletje ijs kregen en we mochten niet eens zelf kiezen.De tweede etagère was wel goed en lekker.Het duurde allemaal wel erg lang.We hadden ons hier erg op verheugd maar het viel helaas tegen.

Beantwoorden
sandra 18 juni 2013 om 21:32

Hoi Tahnee,
Bedankt voor je reactie, jammer dat het tegen viel. Wij mochten toen wel zelf een bolletje ijs uitkiezen maar dat ligt denk ik ook aan het personeel dat er die dag stond. Hopelijk heb je toch nog kunnen genieten van de rest van de high tea.
Gr Sandra

Beantwoorden
sandra 18 juni 2013 om 21:32

Hoi Tahnee, Bedankt voor je reactie, jammer dat het tegen viel. Wij mochten toen wel zelf een bolletje ijs uitkiezen maar dat ligt denk ik ook aan het personeel dat er die dag stond. Hopelijk heb je toch nog kunnen genieten van de rest van de high tea. Gr Sandra

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.