Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastaschotel met courgette en spek

Lekkere goed gevulde pastaschotel met groente, ricotta, walnoten en gebakken spekblokjes.

Ingrediënten
2 courgettes
400 gr pasta
200 gr spekblokjes
250 gr ricotta
3 eieren
60 gr walnoten
200 gr champignons
1 bakje cherrytomaatjes
Verse basilicum
1 scheutje olijfolie
1 teentje knoflook, fijn gesneden
Peper en zout
50 gr geraspte kaas
 
Materialen
Grote ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking, giet af en doe er een klein scheutje olijfolie door zodat hij niet zo makkelijk gaat plakken en bewaar afgedekt. Snijd de courgette in blokjes en stoof deze samen met de knoflook en 2 eetl water in 15 minuten zacht. Bak in een ander pannetjes de champignons en bewaar deze. Bak daarna in dit pannetje de spekreepjes totdat het vocht verdwenen is. Prak de courgette met een stamper of vork grof. Roer de ricotta, eieren en courgettepuree door elkaar en voeg flink wat peper en zout toe. Roer de champignons, paar blaadjes basilicum, spekjes en walnoten door het ricotta mengsel en meng dan door de pasta. Schep in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomaatjes er door. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven. Garneer met een paar verse blaadjes basilicum.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×