Pastaschotel met courgette en spek

Lekkere goed gevulde pastaschotel met groente, ricotta, walnoten en gebakken spekblokjes.

Ingrediënten
2 courgettes
400 gr pasta
200 gr spekblokjes
250 gr ricotta
3 eieren
60 gr walnoten
200 gr champignons
1 bakje cherrytomaatjes
Verse basilicum
1 scheutje olijfolie
1 teentje knoflook, fijn gesneden
Peper en zout
50 gr geraspte kaas
 
Materialen
Grote ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking, giet af en doe er een klein scheutje olijfolie door zodat hij niet zo makkelijk gaat plakken en bewaar afgedekt. Snijd de courgette in blokjes en stoof deze samen met de knoflook en 2 eetl water in 15 minuten zacht. Bak in een ander pannetjes de champignons en bewaar deze. Bak daarna in dit pannetje de spekreepjes totdat het vocht verdwenen is. Prak de courgette met een stamper of vork grof. Roer de ricotta, eieren en courgettepuree door elkaar en voeg flink wat peper en zout toe. Roer de champignons, paar blaadjes basilicum, spekjes en walnoten door het ricotta mengsel en meng dan door de pasta. Schep in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomaatjes er door. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven. Garneer met een paar verse blaadjes basilicum.
 
80 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.