Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips soufflé maken

Soufflé maken is altijd een uitdaging maar oefening baart kunst en met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Gebruik voor perfect geklopt eiwit de verhouding half verse eiwitten en half gepasteuriseerde eiwitten uit een pak. Doe vervolgens onder het mixen de suiker beetje bij beetje bij het eiwit en niet in 1 keer.

Strijk bij het insmeren de boter met de kwast omhoog waardoor er een soort groeven ontstaan waardoor de soufflé makkelijk omhoog kan komen (want dat is wat we willen!).

Gebruik genoeg boter om in te vetten. Ik citeer: the vetter, the better.

Bestrooi de bakjes na het invetten met een laagje suiker, geld trouwens niet voor hartige soufflés. Spuit het beslag met een spuitzak in de bakjes en ga met je vinger langs de rand van het bakje.

Vaak zakt een soufflé snel in nadat je hem uit de oven haalt, probeer eens iets meer bloem toe te voegen dit maakt de soufflé steviger. Of bak de soufflé iets langer op een lagere temperatuur, hierdoor is het temperatuurverschil kleiner als je hem uit de oven haalt.

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes