Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips soufflé maken

Soufflé maken is altijd een uitdaging maar oefening baart kunst en met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Gebruik voor perfect geklopt eiwit de verhouding half verse eiwitten en half gepasteuriseerde eiwitten uit een pak. Doe vervolgens onder het mixen de suiker beetje bij beetje bij het eiwit en niet in 1 keer.

Strijk bij het insmeren de boter met de kwast omhoog waardoor er een soort groeven ontstaan waardoor de soufflé makkelijk omhoog kan komen (want dat is wat we willen!).

Gebruik genoeg boter om in te vetten. Ik citeer: the vetter, the better.

Bestrooi de bakjes na het invetten met een laagje suiker, geld trouwens niet voor hartige soufflés. Spuit het beslag met een spuitzak in de bakjes en ga met je vinger langs de rand van het bakje.

Vaak zakt een soufflé snel in nadat je hem uit de oven haalt, probeer eens iets meer bloem toe te voegen dit maakt de soufflé steviger. Of bak de soufflé iets langer op een lagere temperatuur, hierdoor is het temperatuurverschil kleiner als je hem uit de oven haalt.

Reacties

Laat je reactie achter

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×