Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips soufflé maken

Soufflé maken is altijd een uitdaging maar oefening baart kunst en met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Gebruik voor perfect geklopt eiwit de verhouding half verse eiwitten en half gepasteuriseerde eiwitten uit een pak. Doe vervolgens onder het mixen de suiker beetje bij beetje bij het eiwit en niet in 1 keer.

Strijk bij het insmeren de boter met de kwast omhoog waardoor er een soort groeven ontstaan waardoor de soufflé makkelijk omhoog kan komen (want dat is wat we willen!).

Gebruik genoeg boter om in te vetten. Ik citeer: the vetter, the better.

Bestrooi de bakjes na het invetten met een laagje suiker, geld trouwens niet voor hartige soufflés. Spuit het beslag met een spuitzak in de bakjes en ga met je vinger langs de rand van het bakje.

Vaak zakt een soufflé snel in nadat je hem uit de oven haalt, probeer eens iets meer bloem toe te voegen dit maakt de soufflé steviger. Of bak de soufflé iets langer op een lagere temperatuur, hierdoor is het temperatuurverschil kleiner als je hem uit de oven haalt.

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×