Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips soufflé maken

Soufflé maken is altijd een uitdaging maar oefening baart kunst en met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Gebruik voor perfect geklopt eiwit de verhouding half verse eiwitten en half gepasteuriseerde eiwitten uit een pak. Doe vervolgens onder het mixen de suiker beetje bij beetje bij het eiwit en niet in 1 keer.

Strijk bij het insmeren de boter met de kwast omhoog waardoor er een soort groeven ontstaan waardoor de soufflé makkelijk omhoog kan komen (want dat is wat we willen!).

Gebruik genoeg boter om in te vetten. Ik citeer: the vetter, the better.

Bestrooi de bakjes na het invetten met een laagje suiker, geld trouwens niet voor hartige soufflés. Spuit het beslag met een spuitzak in de bakjes en ga met je vinger langs de rand van het bakje.

Vaak zakt een soufflé snel in nadat je hem uit de oven haalt, probeer eens iets meer bloem toe te voegen dit maakt de soufflé steviger. Of bak de soufflé iets langer op een lagere temperatuur, hierdoor is het temperatuurverschil kleiner als je hem uit de oven haalt.

Leuk voor op een feestje!
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl
Mexicaanse zoete aardappel salade
Bruschetta salade
Salade met kiwi en kip