Light recept: zalmpakketjes met zoete aardappelpuree

Heerlijke gestoomde zalmmoten met groenten en puree van zoete aardappelen. Zalm is een bron van gezonde vetten dus met deze maaltijd zet je niet alleen een maaltijd laag in calorieën op tafel maar is verder ook ontzettend gezond.

Zalm is dus een perfect ingrediënt om een lichte maaltijd mee te maken, die toch boordevol goede voedingsstoffen zitten. Stomen is een gezonde manier van bereiden, omdat alle voedingsstoffen behouden worden. Daarom worden de groenten in dit recept ook gestoomd.

Als bijgerecht koos ik voor zoete aardappelpuree op smaak gebracht met citroen en bladpeterselie. Zoete aardappel is een erg gezonde groente met veel vezels. Ook bevatten ze meer koolhydraten in vergelijking met de normale aardappel, maar doordat er veel vezels in zitten, eet je er minder van voor een verzadigd gevoel.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst.
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 490 calorieën per persoon.

Light zalmpakketjes met zoete aardappelpuree

HOOFDGERECHT - 30 MIN - 2 PERSONEN

Ingrediënten
2 zalmmoten van ongeveer 120 gr
1 citroen
10 gr bladpeterselie
100 gr groene aspergetips
150 gr cherrytomaat
380 gr zoete aardappel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uiteinden van de aspergetips er vanaf en halveer de tomaatjes. Hak ook de peterselie fijn. Neem een groot vel aluminiumfolie en leg de zalmmoten hier op. Verdeel ook de asperges, tomaatjes en de helft van de peterselie hier over. Breng op smaak met peper en zout.

zalmpakketje met zoete aardappel www.leukerecepten.nl
zalmpakketje met zoete aardappel www.leukerecepten.nl
zalmpakketje met zoete aardappel www.leukerecepten.nl
zalmpakketje met zoete aardappel www.leukerecepten.nl

Vouw de folie dicht en stoom de vis en groenten hier in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar in de oven. Doordat de folie dicht is ontstaat er stoom in het pakketje. Schil de zoete aardappelen, snijd in stukjes en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten. Giet vervolgens af, stamp tot een puree en breng op smaak met een halve citroen, de rest van de peterselie en peper en zout. Serveer samen met het pakketje met zalm, asperges en cherrytomaat.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Vind je dit leuk?
3 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Ineke Theunissen 7 maart 2020 om 18:00

Heeeeeerlijk gegeten!!! Het gerecht in een feest op t bord en in de mond 😊

Lies 23 november 2017 om 17:55

Ik heb 2 zalmfilets met de groenten in folie gedaan. Maar 20 min was echt te kort. Als je ze apart verpakt zou het dan sneller gaan? Het was verder wel echt heel lekker.

Sandra 11 december 2017 om 12:41

Hoi Lies, apart verpakt zullen ze iets sneller gaar zijn, maar het ligt ook aan de dikte van de zalm en de oven. Als je twijfelt gewoon iets langer er in laten, ze drogen toch bijna niet uit omdat ze verpakt zijn.

Kim 17 oktober 2017 om 19:44

Het was heerlijk. Heb de zalm er wel ietsje langer in gedaan, maar dat zal vast per oven verschillen. Verrassende combinatie met zoete aardappel.

Sandra 23 oktober 2017 om 11:46

Hoi Kim, super om te horen. Ja het is altijd moeilijk inschatten met die oventijden.

Anneke Bonestroo 23 juli 2017 om 23:21

We gaan voor light

nelly 19 mei 2017 om 13:17

heerlijk

Bregje 18 mei 2017 om 08:58

Vraagje: als ik naar de foto kijk van de zoete aardappel die gekookt wordt om puree van te maken lijkt het of je het in melk kookt ipv in water? wat is hier handig?

Carolien 13 mei 2017 om 19:04

Ik heb zelf elke moot in apart folie gedaan

Thea 12 mei 2017 om 23:09

Lijkt me heerlijk! Begrijp ik het goed dat je beide stukken zalm in een keer inpakt in folie, of maak je twee pakketjes?