![Light recept: zalmpakketjes met zoete aardappelpuree](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/04/Zalm-pakketje-met-zoete-aardappelpuree.jpg)
Light recept: zalmpakketjes met zoete aardappelpuree
11 mei 2017
Sandra
Zalm is dus een perfect ingrediënt om een lichte maaltijd mee te maken, die toch boordevol goede voedingsstoffen zitten. Stomen is een gezonde manier van bereiden, omdat alle voedingsstoffen behouden worden. Daarom worden de groenten in dit recept ook gestoomd.
Als bijgerecht koos ik voor zoete aardappelpuree op smaak gebracht met citroen en bladpeterselie. Zoete aardappel is een erg gezonde groente met veel vezels. Ook bevatten ze meer koolhydraten in vergelijking met de normale aardappel, maar doordat er veel vezels in zitten, eet je er minder van voor een verzadigd gevoel.
Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst.
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 490 calorieën per persoon.
Light zalmpakketjes met zoete aardappelpuree
HOOFDGERECHT – 30 MIN – 2 PERSONEN
Ingrediënten
2 zalmmoten van ongeveer 120 gr
1 citroen
10 gr bladpeterselie
100 gr groene aspergetips
150 gr cherrytomaat
380 gr zoete aardappel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uiteinden van de aspergetips er vanaf en halveer de tomaatjes. Hak ook de peterselie fijn. Neem een groot vel aluminiumfolie en leg de zalmmoten hier op. Verdeel ook de asperges, tomaatjes en de helft van de peterselie hier over. Breng op smaak met peper en zout.
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/04/Zalm-pakketje-met-zoete-aardappel-2.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/04/zalmpakketje-met-zoete-aardappel-3.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/04/zalmpakketje-met-zoete-aardappel-4.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/04/zalmpakketje-met-zoete-aardappel-5.jpg)
Vouw de folie dicht en stoom de vis en groenten hier in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar in de oven. Doordat de folie dicht is ontstaat er stoom in het pakketje. Schil de zoete aardappelen, snijd in stukjes en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten. Giet vervolgens af, stamp tot een puree en breng op smaak met een halve citroen, de rest van de peterselie en peper en zout. Serveer samen met het pakketje met zalm, asperges en cherrytomaat.
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Vind je dit leuk?
4 stemmen
Bedankt voor je stem!