Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Light recept: zalmpakketjes met zoete aardappelpuree

Heerlijke gestoomde zalmmoten met groenten en puree van zoete aardappelen. Zalm is een bron van gezonde vetten dus met deze maaltijd zet je niet alleen een maaltijd laag in calorieën op tafel maar is verder ook ontzettend gezond.

Zalm is dus een perfect ingrediënt om een lichte maaltijd mee te maken, die toch boordevol goede voedingsstoffen zitten. Stomen is een gezonde manier van bereiden, omdat alle voedingsstoffen behouden worden. Daarom worden de groenten in dit recept ook gestoomd.

Als bijgerecht koos ik voor zoete aardappelpuree op smaak gebracht met citroen en bladpeterselie. Zoete aardappel is een erg gezonde groente met veel vezels. Ook bevatten ze meer koolhydraten in vergelijking met de normale aardappel, maar doordat er veel vezels in zitten, eet je er minder van voor een verzadigd gevoel.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst.
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 490 calorieën per persoon.

Light zalmpakketjes met zoete aardappelpuree

HOOFDGERECHT - 30 MIN - 2 PERSONEN

Ingrediënten
2 zalmmoten van ongeveer 120 gr
1 citroen
10 gr bladpeterselie
100 gr groene aspergetips
150 gr cherrytomaat
380 gr zoete aardappel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uiteinden van de aspergetips er vanaf en halveer de tomaatjes. Hak ook de peterselie fijn. Neem een groot vel aluminiumfolie en leg de zalmmoten hier op. Verdeel ook de asperges, tomaatjes en de helft van de peterselie hier over. Breng op smaak met peper en zout.

Vouw de folie dicht en stoom de vis en groenten hier in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar in de oven. Doordat de folie dicht is ontstaat er stoom in het pakketje. Schil de zoete aardappelen, snijd in stukjes en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten. Giet vervolgens af, stamp tot een puree en breng op smaak met een halve citroen, de rest van de peterselie en peper en zout. Serveer samen met het pakketje met zalm, asperges en cherrytomaat.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (9)
Lies - Reageren 23-11-2017 om 17:55 uur

Ik heb 2 zalmfilets met de groenten in folie gedaan. Maar 20 min was echt te kort. Als je ze apart verpakt zou het dan sneller gaan? Het was verder wel echt heel lekker.

Sandra - Reageren 11-12-2017 om 12:41 uur

Hoi Lies, apart verpakt zullen ze iets sneller gaar zijn, maar het ligt ook aan de dikte van de zalm en de oven. Als je twijfelt gewoon iets langer er in laten, ze drogen toch bijna niet uit omdat ze verpakt zijn.

Kim - Reageren 17-10-2017 om 19:44 uur

Het was heerlijk. Heb de zalm er wel ietsje langer in gedaan, maar dat zal vast per oven verschillen. Verrassende combinatie met zoete aardappel.

Sandra - Reageren 23-10-2017 om 11:46 uur

Hoi Kim, super om te horen. Ja het is altijd moeilijk inschatten met die oventijden.

Anneke - Reageren 23-07-2017 om 23:21 uur

We gaan voor light

nelly - Reageren 19-05-2017 om 13:17 uur

heerlijk

Bregje - Reageren 18-05-2017 om 8:58 uur

Vraagje: als ik naar de foto kijk van de zoete aardappel die gekookt wordt om puree van te maken lijkt het of je het in melk kookt ipv in water? wat is hier handig?

Carolien - Reageren 13-05-2017 om 19:04 uur

Ik heb zelf elke moot in apart folie gedaan

Thea - Reageren 12-05-2017 om 23:09 uur

Lijkt me heerlijk! Begrijp ik het goed dat je beide stukken zalm in een keer inpakt in folie, of maak je twee pakketjes?

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip