Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips aardappelen

Welke soort aardappel gebruik je voor welke toepassing en hoe bewaar je aardappels het beste?

Gebruik eens bij het maken van aardappelpuree bouillon in plaats van melk. De puree krijgt hierdoor een lekkere smaak. Of roer er een paar lepels kruidenroomkaas doorheen.

Voorkom overkoken door een mespuntje boter toe te voegen tijdens het koken.

Bewaar aardappels op een koele, droge en donkere plek. Bewaar ze niet samen met uien, hierdoor gaan ze sneller rotten.

Weet je niet zo goed welke aardappel je moet gebruiken? Er zijn 2 grote verschillen:
– Vastkokende aardappels: stevige aardappel die ideaal is om op te bakken in de pan of om te koken of in de oven te bereiden.
– Kruimige aardappels: zijn zacht en ideaal om puree of stamppot mee te maken of om te poffen.

Wil je voor safe gaan, gebruik dan een iets kruimige aardappel. In mijn blog 12 x variëren met de aardappel staan leuke ideeën en tips.

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×