Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips aardappelen

Welke soort aardappel gebruik je voor welke toepassing en hoe bewaar je aardappels het beste?

Gebruik eens bij het maken van aardappelpuree bouillon in plaats van melk. De puree krijgt hierdoor een lekkere smaak. Of roer er een paar lepels kruidenroomkaas doorheen.

Voorkom overkoken door een mespuntje boter toe te voegen tijdens het koken.

Bewaar aardappels op een koele, droge en donkere plek. Bewaar ze niet samen met uien, hierdoor gaan ze sneller rotten.

Weet je niet zo goed welke aardappel je moet gebruiken? Er zijn 2 grote verschillen:
– Vastkokende aardappels: stevige aardappel die ideaal is om op te bakken in de pan of om te koken of in de oven te bereiden.
– Kruimige aardappels: zijn zacht en ideaal om puree of stamppot mee te maken of om te poffen.

Wil je voor safe gaan, gebruik dan een iets kruimige aardappel. In mijn blog 12 x variëren met de aardappel staan leuke ideeën en tips.

3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl