Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips aardappelen

Welke soort aardappel gebruik je voor welke toepassing en hoe bewaar je aardappels het beste?

Gebruik eens bij het maken van aardappelpuree bouillon in plaats van melk. De puree krijgt hierdoor een lekkere smaak. Of roer er een paar lepels kruidenroomkaas doorheen.

Voorkom overkoken door een mespuntje boter toe te voegen tijdens het koken.

Bewaar aardappels op een koele, droge en donkere plek. Bewaar ze niet samen met uien, hierdoor gaan ze sneller rotten.

Weet je niet zo goed welke aardappel je moet gebruiken? Er zijn 2 grote verschillen:
– Vastkokende aardappels: stevige aardappel die ideaal is om op te bakken in de pan of om te koken of in de oven te bereiden.
– Kruimige aardappels: zijn zacht en ideaal om puree of stamppot mee te maken of om te poffen.

Wil je voor safe gaan, gebruik dan een iets kruimige aardappel. In mijn blog 12 x variëren met de aardappel staan leuke ideeën en tips.

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette