Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Geglaceerde wortels

Heerlijk en feestelijk bijgerecht van fris zoete glanzende bospeentjes met citroen en honing

Ingredienten
1 bos bospeen van ca 10 stuks
1 eetlepel honing
50 gr boter
½ citroen
Bosui of peterselie om te garneren
 
Bereiding
Snijd het groen van de wortels en laat nog een klein stukje zitten. Schil de wortels en verhit de boter in een pan. Leg de wortels naast elkaar in de pan en voeg de honing, citroensap toe en een snufje zout toe.
geglaceerde wortels 01
geglaceerde wortels 01
geglaceerde wortels 01
Schep de wortels een aantal keer om en laat ze in 20 minuten gaar worden. Garneer de wortels met verse peterselie of bosuien in ringetjes.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×