Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Geglaceerde wortels

Heerlijk en feestelijk bijgerecht van fris zoete glanzende bospeentjes met citroen en honing

Ingredienten
1 bos bospeen van ca 10 stuks
1 eetlepel honing
50 gr boter
½ citroen
Bosui of peterselie om te garneren
 
Bereiding
Snijd het groen van de wortels en laat nog een klein stukje zitten. Schil de wortels en verhit de boter in een pan. Leg de wortels naast elkaar in de pan en voeg de honing, citroensap toe en een snufje zout toe.
geglaceerde wortels 01
geglaceerde wortels 01
geglaceerde wortels 01
Schep de wortels een aantal keer om en laat ze in 20 minuten gaar worden. Garneer de wortels met verse peterselie of bosuien in ringetjes.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×