Ga naar de inhoud
Geglaceerde wortels met honing

Geglaceerde wortels met honing

Heerlijk en feestelijk bijgerecht van friszoete glanzende bospeentjes met citroen en honing.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 10 bospenen
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 bosui

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het groen van de wortels en laat nog een klein stukje zitten. Schil de wortels en verhit de boter in een pan. Leg de wortels naast elkaar in de pan en voeg de honing, citroensap en een snufje zout toe.


    geglaceerde wortels 01 geglaceerde wortels 01 geglaceerde wortels 01
  2. Schep de wortels een aantal keer om en laat ze in 20 minuten gaar worden. Garneer de wortels met bosuien in ringetjes of wat verse peterselie.