Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Geglaceerde wortels

Ideaal bijgerecht voor Pasen: fris zoete wortels met citroen en honing

Ingredienten
1 bos bospeen van ca 10 stuks
1 eetl honing
50 gr boter
½ citroen
Bosui of peterselie om te garneren
 
Bereiding
Snijd het groen van de wortels en laat nog een klein stukje zitten. Schil de wortels en verhit de boter in een pan. Leg de wortels naast elkaar in de pan en voeg de honing, citroensap toe en een snufje zout toe.
 
geglaceerde wortels 01
geglaceerde wortels 01
geglaceerde wortels 01
Schep de wortels een aantal keer om en laat ze in 20 minuten gaar worden. Garneer de wortels met verse peterselie of bosuien in ringetjes. 

 

Beoordeling (46 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel