Vlaamse runderstoof

Heerlijke winterse stoofschotel met vlaams bier.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snipper ze grof. Snijd het vlees in niet te kleine stukken. Ontdoe het brood van de korst, besmeer één van de sneden royaal met mosterd en leg de andere erop.

Verhit in een gietijzeren (!) braadpan de boter en laat hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Bestrooi het met zout en peper en schep het met een schuimspaan uit de pan.

Fruit in het bakvet de uien goudbruin, voeg de suiker en de bloem toe en schep even om. Doe het vlees terug in de pan en schenk er bier bij tot het vlees onder staat.

Voeg het laurierblad, winterpeen, de tijm en een verkruimeld bouillonblokje toe, roer om, leg het brood met de mosterd op het vlees en plaats de pan met deksel erop 1,5 tot 2,5 uur in de oven tot het vlees zacht is en uit elkaar valt. Kijk af en toe of het niet droog komt te staan.

Schep om en roer tot het brood door de massa zodat deze kan binden en laat het geheel nog ca. 1/2 uur in de oven verder stoven. Lekker met gebakken aardappelen of zelfgemaakte frieten en een glas van het zelfde bier als in de stoofpot zit.

 

Tip: gebruik geen trappist bier; dat is te bitter. Lees hier meer tips voor lekker mals stoofvlees

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.