10 x vegetarische pasta’s

Pasta gerechten zonder vlees. Dat moet lukken. Je vervangt het vlees door bijvoorbeeld wat extra groenten toe te voegen. Wil je zeker weten dat het gerecht je een voldaan gevoel geeft? Voeg dan eens peulvruchten toe zoals linzen.

Al een hele poos eet ik veel minder vlees. In het begin is het even wennen en omschakelen en na een tijdje weet je niet beter. Tijdens het boodschappen doen, denk ik niet eens meer echt aan het toevoegen van een stukje vlees aan een van mijn gerechten. Zo ook voor pasta recepten.

Omdat ik dol ben op pasta en het graag eet, wil ik het zo gezond mogelijk houden. In deze vegetarische pasta gerechten vindt je daarom extra veel groenten. Heb je al eens zoete aardappel toegevoegd aan een pastarecept? Het is echt een aanrader! En zoals de pokébowl erg populair is met rijst, kun je ook een pasta bowl maken. Je vindt ze hier allemaal. Kijk ook eens tussen mijn andere vegetarische recepten voor nog meer inspiratie zonder vlees.

10 x vegetarische pasta's

#1 Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Romige vegetarische ovenschotel met broccoli en knapperige stukjes walnoot gegratineerd met een laagje kaas

#2 Vegan spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

#3 Tortellini met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

#4 Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven

#5 Gezonde mac and cheese met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

De klassieke Amerikaanse mac and cheese, maar dan in een gezonder jasje met een basis van volkorenpasta en een sausje van bloemkool

#6 Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

#7 Pasta bowl met gegrilde nectarine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Alles wat je wilt deze zomer is deze pasta bowl met onder andere gegrilde nectarine, maïs, geitenkaas en pistachenoten

#8 Romige spaghetti met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en een bite van pijnboompitten

#9 Gezonde pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Een lekkere en gezonde pastasalade gemaakt met o.a. volkoren pasta en groenten zoals tomaatjes, courgette en avocado. Simpel en verantwoord!

#10 Vegetarische groentelasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.