Ga naar de inhoud
Ovenschotel met gehakt en brood

Ovenschotel met gehakt en brood

Goed gevulde ovenschotel met gehakt, paprika en prei afgedekt met stokbrood gegratineerd met kaas

25 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr rundergehakt
  • 2 paprika's
  • 1 rode ui
  • 200 gr prei ( fijngesneden )
  • 1 afbakstokbrood of partybrood
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 75 gr geraspte kaas
  • olie om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de rode ui en bak deze samen met het gehakt rul. Snijd de paprika’s in blokjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de fijngesneden prei toe en bak nog 1 minuutje mee tot hij begint te slinken. Roer de tomatenpuree, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout door het gehaktmengsel.


    ovenschotel brood 01 ovenschotel brood 01 ovenschotel brood 01 ovenschotel brood 01
  2. Schep dit alles in een ovenschaal en roer het ei er door. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs op het gehakt en besprenkel met een beetje olijfolie. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet ongeveer 12 minuten in de oven tot het brood lekker knapperig is en de kaas gesmolten is. Zet eventueel de laatste 2 minuten de grill er bij aan.