Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met gehakt en brood

Goed gevulde ovenschotel met gehakt, paprika en prei afgedekt met stokbrood gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de rode ui en bak deze samen met het gehakt rul. Snijd de paprika’s in blokjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de fijngesneden prei toe en bak nog 1 minuutje mee tot hij begint te slinken. Roer de tomatenpuree, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout door het gehaktmengsel.

 Schep dit alles in een ovenschaal en roer het ei er door. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs op het gehakt en besprenkel met een beetje olijfolie. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet ongeveer 12 minuten in de oven tot het brood lekker knapperig is en de kaas gesmolten is. Zet eventueel de laatste 2 minuten de grill er bij aan.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.