Ovenschotel met gehakt en brood

Goed gevulde ovenschotel met gehakt, paprika en prei afgedekt met stokbrood gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de rode ui en bak deze samen met het gehakt rul. Snijd de paprika’s in blokjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de fijngesneden prei toe en bak nog 1 minuutje mee tot hij begint te slinken. Roer de tomatenpuree, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout door het gehaktmengsel.

 Schep dit alles in een ovenschaal en roer het ei er door. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs op het gehakt en besprenkel met een beetje olijfolie. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet ongeveer 12 minuten in de oven tot het brood lekker knapperig is en de kaas gesmolten is. Zet eventueel de laatste 2 minuten de grill er bij aan.

149 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.