Ovenschotel met gehakt en brood

Goed gevulde ovenschotel met gehakt, paprika en prei afgedekt met stokbrood gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de rode ui en bak deze samen met het gehakt rul. Snijd de paprika’s in blokjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de fijngesneden prei toe en bak nog 1 minuutje mee tot hij begint te slinken. Roer de tomatenpuree, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout door het gehaktmengsel.

 Schep dit alles in een ovenschaal en roer het ei er door. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs op het gehakt en besprenkel met een beetje olijfolie. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet ongeveer 12 minuten in de oven tot het brood lekker knapperig is en de kaas gesmolten is. Zet eventueel de laatste 2 minuten de grill er bij aan.

153 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!