3 x lunchen met groenten

De aanbevolen hoeveelheid groenten op een dag voor een volwassene is 250 gram. Wanneer je dit alleen tijdens je avondeten zou eten is dat best veel toch? Daarom is het een goed idee om tijdens de lunch al te beginnen met het eten van groenten.

Tips om extra groente te eten:

  • Smeer in plaats van boter een laagje avocado op je brood.
  • Voeg wat komkommer en tomaat toe aan je broodje kaas.
  • Wees avontuurlijk en maak havermout met geraspte courgette!
  • Maak een soep met veel verschillende soorten groenten.
  • Dip wat komkommer, wortel of paprika in een portie hummus.

De onderstaande recepten laten zien hoe je makkelijk en lekker het is om een extra portie groenten te eten tijdens de lunch.

Mini Spinazie pannenkoekjes

Door de spinazie mee te blenden in het beslag, krijgen de pannenkoekjes helemaal een mooie groene kleur. Houd je meer van zoet? Vervang dan het peper en zout voor een beetje suiker en eet de pannenkoekjes met plakjes banaan.

Wortel spread

Gebruik een luchtdicht bakje om de wortel spread in te bewaren, dan kan de spread zeker 5 dagen nadat deze gemaakt is nog gegeten worden. Deze spread zou je ook met pompoenblokjes in plaats van wortel kunnen maken.

Quinoa lunch salade

Ook deze salade is helemaal geschikt om mee te nemen naar je werk, omdat deze koud gegeten wordt. Varieer met jouw favoriete groenten of restjes die je in huis hebt.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Bewaar
Print
Deel

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.