Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

3 x lunchen met groenten

De aanbevolen hoeveelheid groenten op een dag voor een volwassene is 250 gram. Wanneer je dit alleen tijdens je avondeten zou eten is dat best veel toch? Daarom is het een goed idee om tijdens de lunch al te beginnen met het eten van groenten.

Maar hoe voeg je extra groenten toe, zonder dat je alleen maar salade eet?

  • Smeer in plaats van boter een laagje avocado op je brood.
  • Voeg wat komkommer en tomaat toe aan je broodje kaas.
  • Wees avontuurlijk en maak havermout met geraspte courgette!
  • Maak een soep met veel verschillende soorten groenten.
  • Dip wat komkommer, wortel of paprika in een portie hummus.

De onderstaande recepten laten zien hoe je makkelijk en lekker het is om een extra portie groenten te eten tijdens de lunch.

Mini Spinazie pannenkoekjes
Door de spinazie mee te blenden in het beslag, krijgen de pannenkoekjes helemaal een mooie groene kleur. Houd je meer van zoet? Vervang dan het peper en zout voor een beetje suiker en eet de pannenkoekjes met plakjes banaan.

Wortel spread
Gebruik een luchtdicht bakje om de wortel spread in te bewaren, dan kan de spread zeker 5 dagen nadat deze gemaakt is nog gegeten worden. Deze spread zou je ook met pompoenblokjes in plaats van wortel kunnen maken.

Quinoa lunch salade
Ook deze salade is helemaal geschikt om mee te nemen naar je werk, omdat deze koud gegeten wordt. Varieer met jouw favoriete groenten of restjes die je in huis hebt.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst