Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

3 x lunchen met groenten

De aanbevolen hoeveelheid groenten op een dag voor een volwassene is 250 gram. Wanneer je dit alleen tijdens je avondeten zou eten is dat best veel toch? Daarom is het een goed idee om tijdens de lunch al te beginnen met het eten van groenten.

Maar hoe voeg je extra groenten toe, zonder dat je alleen maar salade eet?

  • Smeer in plaats van boter een laagje avocado op je brood.
  • Voeg wat komkommer en tomaat toe aan je broodje kaas.
  • Wees avontuurlijk en maak havermout met geraspte courgette!
  • Maak een soep met veel verschillende soorten groenten.
  • Dip wat komkommer, wortel of paprika in een portie hummus.

De onderstaande recepten laten zien hoe je makkelijk en lekker het is om een extra portie groenten te eten tijdens de lunch.

Mini Spinazie pannenkoekjes
Door de spinazie mee te blenden in het beslag, krijgen de pannenkoekjes helemaal een mooie groene kleur. Houd je meer van zoet? Vervang dan het peper en zout voor een beetje suiker en eet de pannenkoekjes met plakjes banaan.

Wortel spread
Gebruik een luchtdicht bakje om de wortel spread in te bewaren, dan kan de spread zeker 5 dagen nadat deze gemaakt is nog gegeten worden. Deze spread zou je ook met pompoenblokjes in plaats van wortel kunnen maken.

Quinoa lunch salade
Ook deze salade is helemaal geschikt om mee te nemen naar je werk, omdat deze koud gegeten wordt. Varieer met jouw favoriete groenten of restjes die je in huis hebt.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×