Ga naar de inhoud
Blondies met witte chocolade en speculaas

Blondies met witte chocolade en speculaas

Als je van traditionele brownies houdt, moet je deze variatie met witte chocolade en speculaas zeker eens proberen!

40 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 290 gr ongezouten roomboter
  • 280 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eieren
  • 140 gr bloem
  • 150 gr witte chocolade
  • 150 gr speculaas

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.

    Smelt de boter en suiker al roerend au bain marie. Laat vervolgens afkoelen.


  2. Snijd ondertussen de witte chocolade in kleine stukjes en breek de speculaas in brokjes.


  3. Voeg de eieren Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n toe aan het boter- en suikermengsel. Roer tussendoor goed door. Spatel daarna de bloem erdoorheen, gevolgd door het vanille extract.

    Neem 2/3 van de witte chocolade- en speculaasstukjes en roer ook deze door het beslag.


  4. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de chocolade- en speculaasstukjes eroverheen. Zet 50 minuten in de oven. De baktijd kan per oven verschillen, houd de blondies goed in de gaten tijdens het bakken en test met een satƩprikker of het gaar is.


    Laat afkoelen en snijd in stukken.