Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Broccoleaf soep met kokos

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

Ingrediënten
  • 500 gr broccoleaf
  • 100 gr spinazie
  • 800 ml groente bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • Geraspte kokos voor garnering
  • olie om te bakken
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soepppan in een beetje olie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Snijd de nerven van de broccoleaf en snijd de rest in repen. Voeg dit samen met de spinazie toe aan de soep en kook 10 minuten. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer dan de kokosmelk er door en verwarm nog even door. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat geraspte kokos.

Broccoleaf is via de Van De Kromme Leek o.a. te koop bij de Landmarkt en bij de Jumbo in Zwaagdijk en binnenkort hopelijk op nog meer plekken. Je kunt de broccoleaf in de soep ook vervangen door broccoli.

Bekijk ook eens dit basisrecept voor courgettesoep

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×