Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broccoleaf soep met kokos

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

Ingrediënten
  • 500 gr broccoleaf
  • 100 gr spinazie
  • 800 ml groente bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • Geraspte kokos voor garnering
  • olie om te bakken
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soepppan in een beetje olie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Snijd de nerven van de broccoleaf en snijd de rest in repen. Voeg dit samen met de spinazie toe aan de soep en kook 10 minuten. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer dan de kokosmelk er door en verwarm nog even door. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat geraspte kokos.

broccoleafsoep_01.png
broccoleafsoep_02.png
broccoleafsoep_03.png
broccoleafsoep_04.png

Broccoleaf is via de Van De Kromme Leek o.a. te koop bij de Landmarkt en bij de Jumbo in Zwaagdijk en binnenkort hopelijk op nog meer plekken. Je kunt de broccoleaf in de soep ook vervangen door broccoli.

Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal