Broccoleaf soep met kokos

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soepppan in een beetje olie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Snijd de nerven van de broccoleaf en snijd de rest in repen. Voeg dit samen met de spinazie toe aan de soep en kook 10 minuten. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer dan de kokosmelk er door en verwarm nog even door. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat geraspte kokos.

  2. Broccoleaf is via de Van De Kromme Leek o.a. te koop bij de Landmarkt en bij de Jumbo in Zwaagdijk en binnenkort hopelijk op nog meer plekken. Je kunt de broccoleaf in de soep ook vervangen door broccoli.

  3. Bekijk ook eens dit basisrecept voor courgettesoep

Heeft het gesmaakt?
22 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!