Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broccoleaf soep met kokos

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

Ingrediënten
  • 500 gr broccoleaf
  • 100 gr spinazie
  • 800 ml groente bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • Geraspte kokos voor garnering
  • olie om te bakken
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soepppan in een beetje olie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Snijd de nerven van de broccoleaf en snijd de rest in repen. Voeg dit samen met de spinazie toe aan de soep en kook 10 minuten. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer dan de kokosmelk er door en verwarm nog even door. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat geraspte kokos.

broccoleafsoep_01.png
broccoleafsoep_02.png
broccoleafsoep_03.png
broccoleafsoep_04.png

Broccoleaf is via de Van De Kromme Leek o.a. te koop bij de Landmarkt en bij de Jumbo in Zwaagdijk en binnenkort hopelijk op nog meer plekken. Je kunt de broccoleaf in de soep ook vervangen door broccoli.

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst