Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met parmaham en perzik

Knapperig zomers broodje met parmaham en perzik, lekker als starter van je Italiaanse avondje

Ingrediënten
  • 2 kleine stokbroodjes of 1 grote
  • 8 plakjes parmaham
  • 2 perziken
  • Scheut goeie olijfolie
  • Stuk parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • 1 teen knoflook

Bereiding
Snijd het stokbrood in stukken van ca 10 cm en snijd daarna dwars doormidden. Gewoon in sneetjes kan natuurlijk ook. Verhit een grillpan en smeer de broodjes in met een dun laagje olijfolie en bak deze tot er mooie grill strepen te zien zijn. Wrijf de broodjes als ze klaar zijn in met de knoflook. Beleg ze met een plak parmaham.

Snijd de parmezaanse kaas met een scherp mes in dunne plakjes en leg deze ook op de bruschetta. Snijd de perziken in stukjes en verdeel deze samen met een blaadje basilicum over de broodjes. Besprenkel ze op het laatst met een paar druppels (basilicum)olijfolie.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×