Ga naar de inhoud
Bruschetta met parmaham en perzik

Bruschetta met parmaham en perzik

Knapperig zomers broodje met parmaham en perzik, lekker als starter van je Italiaanse avondje

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 kleine stokbroodjes of 1 grote
  • 8 plakjes parmaham
  • 2 perziken
  • Scheut goeie olijfolie
  • Stuk Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • 1 teen knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood in stukken van ca 10 cm en snijd daarna dwars doormidden. Gewoon in sneetjes kan natuurlijk ook. Verhit een grillpan en smeer de broodjes in met een dun laagje olijfolie en bak deze tot er mooie grill strepen te zien zijn. Wrijf de broodjes als ze klaar zijn in met de knoflook. Beleg ze met een plak parmaham.


  2. Snijd de parmezaanse kaas met een scherp mes in dunne plakjes en leg deze ook op de bruschetta. Snijd de perziken in stukjes en verdeel deze samen met een blaadje basilicum over de broodjes. Besprenkel ze op het laatst met een paar druppels (basilicum)olijfolie.