Ga naar de inhoud
Citroen courgetti met zalm

Citroen courgetti met zalm

Frisse koolhydraatarme spaghetti van courgette in een romige saus met zalm uit de oven

20 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 grote courgette of 2 kleinere
  • 300 gr zalm ( 2 stuks )
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 uitje
  • 2 eetlepels crème fraîche ( light )
  • 25 gr pijnboompitten
  • Scheutje olie
  • 5 blaadjes basilicum

Materialen

  • Spirelli

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de citroen en bewaar de rasp apart. Pers het sap er uit en besprenkel de zalm in een ovenschaal hiermee. Bestrooi met een snufje peper en zout. Hak de pijnboompitten met de basilicum en een scheutje olie fijn in een keukenmachine.


  2. Verdeel het mengsel over de bovenzijde van de zalm. Bak de zalm in ca. 15 gaar in de oven. Haal de courgette door de spirelli. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de gesnipperde ui met de fijngesneden knoflook aan.


  3. Voeg na een paar min de courgette slierten toe en bak deze ca. 3 minuutjes. Voeg dan de citroenrasp en creme friache toe en flink wat peper en zout. Proef of de saus goed op smaak is. Serveer de courgetti met de zalm.