Citroen courgetti met zalm

Frisse koolhydraatarme spaghetti van courgette in een romige saus met zalm uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de citroen en bewaar de rasp apart. Pers het sap er uit en besprenkel de zalm in een ovenschaal hiermee. Bestrooi met een snufje peper en zout. Hak de pijnboompitten met de basilicum en een scheutje olie fijn in een keukenmachine.

  Verdeel het mengsel over de bovenzijde van de zalm. Bak de zalm in ca. 15 gaar in de oven. Haal de courgette door de spirelli. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de gesnipperde ui met de fijngesneden knoflook aan.

 Voeg na een paar min de courgette slierten toe en bak deze ca. 3 minuutjes. Voeg dan de citroenrasp en creme friache toe en flink wat peper en zout. Proef of de saus goed op smaak is. Serveer de courgetti met de zalm.

145 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.