Couscous met pompoen

Herfstige couscous met frisse granaatappelpitjes en zoete pompoen en aubergine uit de oven

Ingrediënten 
1 flespompoen (of 400 gr pompoenblokjes)
1 eetl bruine basterdsuiker
1 theel kaneel
snufje cayennepeper
snufje zout
200 gr feta, in blokjes
120 gr granaatappelpitten
250 gr couscous
1 bouillonblokje
1 aubergine
200 gr spinazie
2 eetl olijfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was de pompoen en snijd in plakken of blokjes, als de schil niet al te dik is hoef je de pompoen niet te schillen maar dat mag natuurlijk wel. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep de basterdsuiker, kaneel, beetje olijfolie en een snufje caynnepeper en zout door de pompoen. Verdeel de pompoen op de bakplaat en zet 15 min in de oven.
 
couscous met pompoen 01
couscous met pompoen 01
couscous met pompoen 01
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes. Verdeel de aubergine over de pompoen, besprenkel me een beetje olijfolie en zet nogmaals 15 min in de oven. Verhit 250 ml water (of houd de hoeveelheden op de verpakking van de couscous aan). Los het bouillonblokje op in het kokende water en zet het vuur daarna uit.
 
couscous met pompoen 01
couscous met pompoen 01
couscous met pompoen 01
Roer de couscous door het water en laat 5 a 10 min met deksel op wellen. Roer af en te door. Roer de verse spinazie door de couscous. Door de warmte zal deze beginnen te slinken. Haal de pompoen en aubergine uit de oven en schep deze voorzichtig door de couscous. Serveer met de granaatappelpitten en blokjes feta.
 
47 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.