Ga naar de inhoud
Mini tarte tatin met appel

Mini tarte tatin met appel

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: moeilijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 75 gr suiker
  • Klont boter + extra om in te vetten
  • 1 appel
  • 4 halve walnoten
  • 1 eetlepel rozijnen

Materialen

  • 4 taartvormpjes van ca 12 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met een beetje boter. Snijd appel in vieren en in dunne plakjes. Kruimel de walnoten grof. Doe de suiker in een pannetje met dikke bodem. Laat de suiker zachtjes smelten, roer niet. Als er bellen komen en hij begint te verkleuren roer je voorzichtig het klontje boter er door. Laat het mengsel niet te donker worden anders smaakt hij bitter.


  2. Giet je de caramel in de vormpjes. Verdeel de walnoten en rozijnen er in. Wacht niet te lang anders stolt de karamel. Leg de plakjes appel er op. Leg een stuk bladerdeeg er op en dek de appel af. Vouw de punten iets naar binnen of snijd ze er van af.


  3. Bak de mini tarte tatin 25 minuten in de oven. Haal ze er uit en wacht 5 minuten. Draai dan de vormpjes voorzichtig om met een plat bord er tegen gedrukt. Doe dit in 1 snelle beweging en doe voor de zekerheid ovenwanten aan. Serveer de mini tarte tatin met bijvoorbeeld wat slagroom en/of ijs.


  4. Tip: wil je ze van te voren al maken? Bereid ze dan volgens het recept en warm ze voor het serveren een paar minuutjes op in de oven. Maar het allerlekkerste zijn ze net uit het vormpje.