Mini tarte tatin met appel

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met een beetje boter. Snijd appel in vieren en in dunne plakjes. Kruimel de walnoten grof. Doe de suiker in een pannetje met dikke bodem. Laat de suiker zachtjes smelten, roer niet. Als er bellen komen en hij begint te verkleuren roer je voorzichtig het klontje boter er door. Laat het mengsel niet te donker worden anders smaakt hij bitter.

 Giet je de caramel in de vormpjes. Verdeel de walnoten en rozijnen er in. Wacht niet te lang anders stolt de karamel. Leg de plakjes appel er op. Leg een stuk bladerdeeg er op en dek de appel af. Vouw de punten iets naar binnen of snijd ze er van af.

 Bak de mini tarte tatin 25 minuten in de oven. Haal ze er uit en wacht 5 minuten. Draai dan de vormpjes voorzichtig om met een plat bord er tegen gedrukt. Doe dit in 1 snelle beweging en doe voor de zekerheid ovenwanten aan. Serveer de mini tarte tatin met bijvoorbeeld wat slagroom en/of ijs.

 Tip: wil je ze van te voren al maken? Bereid ze dan volgens het recept en warm ze voor het serveren een paar minuutjes op in de oven. Maar het allerlekkerste zijn ze net uit het vormpje.

33 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.