Quiche met broccoli en spekjes

Makkelijk recept voor heerlijke quiche met champignons, broccoli en spekjes

 
Ingrediënten
350 gr broccoli
250 gr spekreepjes
200 gr champignons, gesneden
1 eelt paneermeel
50 gr geraspte kaas
200 ml kookroom
4 eieren
1 theel oregano
Peper en zout
Deeg voor quiche, zelfgemaakt of kant en klaar
 
Materialen
Quiche of taartvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in een pan met water in ca 5 min beetgaar. Bak de spekjes in een pan en voeg na een paar min de champignons toe en wacht tot bijna al het vocht verdampt is. Rol het quichedeeg uit en bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal hiermee. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Vul de taartvorm met de spekjes en champignons en de brocoli. Klop de eieren los met de kookroom en de kaas en breng op smaak met peper, zout en oregano en giet dit er over de taartvorm. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de binnenkant gaar is.
 

1961 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.