Ga naar de inhoud
Quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli en spekjes

Makkelijk recept voor heerlijke quiche met champignons, broccoli en spekjes

30 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 350 gr broccoli
  • 250 gr spekreepjes
  • 200 gr champignons ( gesneden )
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 50 gr geraspte kaas
  • 200 ml kookroom
  • 4 eieren
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout
  • Deeg voor quiche ( zelfgemaakt of kant en klaar )

Benodigdheden

  • Quiche of taartvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in een pan met water in ca 5 min beetgaar. Bak de spekjes in een pan en voeg na een paar min de champignons toe en wacht tot bijna al het vocht verdampt is.


  2. Rol het quichedeeg uit en bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal hiermee. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Dit voorkomt dat het te nat blijft. Vul de taartvorm met de spekjes en champignons en de broccoli.


  3. Klop de eieren los met de kookroom en de kaas en breng op smaak met peper, zout en oregano en giet dit er over de taartvorm. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de binnenkant gaar is.