Ga naar de inhoud
Aardbeien tiramisu – makkelijk recept

Aardbeien tiramisu – makkelijk recept

Zomerse tiramisu die binnen 20 min klaar is en tevens geen ei bevat en door de yoghurt wat lichter is

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 pak lange vingers
  • 250 gr aardbeien
  • 170 Griekse yoghurt
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 klein stukje witte chocolade
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel jam

Materialen

  • Mixer of garde
  • Rasp of kaasschaaf

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix of klop de mascarpone en de Griekse yoghurt door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten. Klop dan ook de jam en poedersuiker er door. Zet het mengsel zolang in de koelkast. Doe de zoete witte wijn in een diep bordje en doop de lange vingers er kort in en leg dan 4 stuks naast elkaar op een bordje. Doe dit ook op de andere bordjes.


  2. Snijd ongeveer de helft van de aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de lange vingers. Schep dan wat van het mascarpone mengsel er op. Dek af met 2 in wijn gedrenkte lange vingers. Schep hier wat van het mascarpone mengsel op (houd de lange vingers bij elkaar zodat ze er niet af glijden).


  3. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes en verdeel over de tiramisu. Rasp er op het laats nog wat witte chocolade over. Serveer direct of bewaar max 1 dag in de koelkast.


  4. Tip: voor een alcoholvrije variant vervang je de wijn door appelsap.