Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Snelle tiramisu met aardbeien

Zomerse tiramisu die binnen 20 min klaar is en tevens geen ei bevat en door de yoghurt wat lichter is

Ingrediënten
  • 1 pak lange vingers
  • 250 gr aardbeien
  • 170 Griekse yoghurt
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 klein stukje witte chocolade
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel jam
Materialen
  • Mixer of garde
  • Rasp of kaasschaaf

Bereiding
Mix of klop de mascarpone en de Griekse yoghurt door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten. Klop dan ook de jam en poedersuiker er door. Zet het mengsel zolang in de koelkast. Doe de zoete witte wijn in een diep bordje en doop de lange vingers er kort in en leg dan 4 stuks naast elkaar op een bordje. Doe dit ook op de andere bordjes.

aardbeien_tiramisu_01.jpg
aardbeien_tiramisu_02.jpg
aardbeien_tiramisu_03.jpg

Snijd ongeveer de helft van de aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de lange vingers. Schep dan wat van het mascarpone mengsel er op. Dek af met 2 in wijn gedrenkte lange vingers. Schep hier wat van het mascarpone mengsel op (houd de lange vingers bij elkaar zodat ze er niet af glijden).

aardbeien_tiramisu_04.jpg
aardbeien_tiramisu_05.jpg
aardbeien_tiramisu_06.jpg

Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes en verdeel over de tiramisu. Rasp er op het laats nog wat witte chocolade over. Serveer direct of bewaar max 1 dag in de koelkast.

Tip: voor een alcoholvrije variant vervang je de wijn door appelsap.

Beoordeling (105 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst