Snelle tiramisu met aardbeien

Zomerse tiramisu die binnen 20 min klaar is en tevens geen ei bevat en door de yoghurt wat lichter is

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Mix of klop de mascarpone en de Griekse yoghurt door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten. Klop dan ook de jam en poedersuiker er door. Zet het mengsel zolang in de koelkast. Doe de zoete witte wijn in een diep bordje en doop de lange vingers er kort in en leg dan 4 stuks naast elkaar op een bordje. Doe dit ook op de andere bordjes.

 Snijd ongeveer de helft van de aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de lange vingers. Schep dan wat van het mascarpone mengsel er op. Dek af met 2 in wijn gedrenkte lange vingers. Schep hier wat van het mascarpone mengsel op (houd de lange vingers bij elkaar zodat ze er niet af glijden).

 Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes en verdeel over de tiramisu. Rasp er op het laats nog wat witte chocolade over. Serveer direct of bewaar max 1 dag in de koelkast.

 Tip: voor een alcoholvrije variant vervang je de wijn door appelsap.

157 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.