Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sperziebonen curry met vis

Een heerlijke romige Indiase curry met sperziebonen en een gebakken stukje vis.

Ingrediënten
  • 500 gr sperziebonen
  • 1 gr pot milde currypasta 160 (Pataks)
  • 4 stukken witvis
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 200 ml kokosmelk
  • peper en zout
  • Naanbrood om er bij te serveren

Bereiding
Kook de sperziebonen 7 a 8 minuutjes voor en giet af. Fruit de ui aan in een grote pan. Voeg de curry pasta toe met 50 ml water. Laat een paar minuten pruttelen. Voeg de sperziebonen toe en schep goed om.

Voeg dan ook de tomaten in kleine blokjes toe en de kokosmelk (is minder dan op de verpakking staat maar ik heb meer tomaat gebruikt). Laat de curry nog 10 min zachtjes pruttelen. Bak ondertussen de vis in een pan met een snuf peper en zout. Serveer de sperziebonen curry met de vis en naanbrood.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×