Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Havermout pannenkoekjes

Lekkere en voedzame pannenkoekjes op basis van banaan en havermout

  • 100 ml melk (soja)
  • Ingredienten
    • 2 bananen
    • 2 eieren
    • 75 gr havermout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel agavesiroop + extra voor garnering
    • snuf kaneel
    • snufje zout
    • klontje roomboter of kokosolie
    • vers fruit
    Materialen
    • Keukenmachine

    Bereiding
    Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de bananen, kaneel, eieren, agavesiroop, bakpoeder en zout toe en mix door elkaar. Voeg dan de melk toe en mix tot een glad beslag. Verhit de boter in een pan en schep 3 kleine hoopjes beslag er in. Laat deze stollen en bak ze iets bruin aan de onderzijde. Draai ze dan voorzichtig om en bak ook de andere kant nog 2 a 3 minuutjes. Houd ze warm onder een deksel en bak ook de rest van de pannenkoekjes. Snijd het fruit fijn. Serveer de havermout pannenkoekjes met het fruit en eventueel een beetje extra agavesiroop.

    In plaats van kleine pannenkoekjes kun je ook 3 a 4 grote pannenkoeken maken.

    Beoordeling (47 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x oranje recepten
    • Gebak en taart
    Oranje feesttaart
    • Hapjes
    Oranje kroontjes met abrikoosjes
    • Hapjes
    Oranje kaasballetjes

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    Risotto met witte asperges en zalm
    Asperge salade met geitenkaas
    Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
    Quiche met gerookte zalm en asperges
    Asperge salade met Hollandse garnaal