Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Havermout pannenkoekjes

Lekkere en voedzame pannenkoekjes op basis van banaan en havermout

  • 100 ml melk (soja)
  • Ingredienten
    • 2 bananen
    • 2 eieren
    • 75 gr havermout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel agavesiroop + extra voor garnering
    • snuf kaneel
    • snufje zout
    • klontje roomboter of kokosolie
    • vers fruit
    Materialen
    • Keukenmachine

    Bereiding
    Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de bananen, kaneel, eieren, agavesiroop, bakpoeder en zout toe en mix door elkaar. Voeg dan de melk toe en mix tot een glad beslag. Verhit de boter in een pan en schep 3 kleine hoopjes beslag er in. Laat deze stollen en bak ze iets bruin aan de onderzijde. Draai ze dan voorzichtig om en bak ook de andere kant nog 2 a 3 minuutjes. Houd ze warm onder een deksel en bak ook de rest van de pannenkoekjes. Snijd het fruit fijn. Serveer de havermout pannenkoekjes met het fruit en eventueel een beetje extra agavesiroop.

    In plaats van kleine pannenkoekjes kun je ook 3 a 4 grote pannenkoeken maken.

    Sandra

    Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    ×