Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Havermout pannenkoekjes

Lekkere en voedzame pannenkoekjes op basis van banaan en havermout

  • 100 ml melk (soja)
  • Ingredienten
    • 2 bananen
    • 2 eieren
    • 75 gr havermout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel agavesiroop + extra voor garnering
    • snuf kaneel
    • snufje zout
    • klontje roomboter of kokosolie
    • vers fruit
    Materialen
    • Keukenmachine

    Bereiding
    Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de bananen, kaneel, eieren, agavesiroop, bakpoeder en zout toe en mix door elkaar. Voeg dan de melk toe en mix tot een glad beslag. Verhit de boter in een pan en schep 3 kleine hoopjes beslag er in. Laat deze stollen en bak ze iets bruin aan de onderzijde. Draai ze dan voorzichtig om en bak ook de andere kant nog 2 a 3 minuutjes. Houd ze warm onder een deksel en bak ook de rest van de pannenkoekjes. Snijd het fruit fijn. Serveer de havermout pannenkoekjes met het fruit en eventueel een beetje extra agavesiroop.

    In plaats van kleine pannenkoekjes kun je ook 3 a 4 grote pannenkoeken maken.

    Beoordeling (47 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Print, by
    Deel

    Salades

    Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

    Perzik salade met krokante geitenkaas
    Mexicaanse pastasalade met mais
    Salade met falafel en mango
    Kip teriyaki salade
    Chimichurri salade met biefstuk
    Print met
    ×