Havermout pannenkoeken met banaan

Lekkere, voedzame en gezonde pannenkoekjes op basis van banaan en havermout, inclusief stap voor stap video

Ontbijt 35 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Ingredienten

Materialen

Bereiding

  1. Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de bananen, kaneel, eieren, agavesiroop, bakpoeder en zout toe en mix door elkaar. Voeg dan de melk toe en mix tot een glad beslag. Verhit de boter in een pan en schep 3 kleine hoopjes beslag er in. Laat deze stollen en bak ze iets bruin aan de onderzijde. Draai ze dan voorzichtig om en bak ook de andere kant nog 2 a 3 minuutjes. Houd ze warm onder een deksel en bak ook de rest van de pannenkoekjes. Snijd het fruit fijn. Serveer de havermout pannenkoekjes met het fruit en eventueel een beetje extra agavesiroop.

  2. In plaats van kleine pannenkoekjes kun je ook 3 a 4 grote pannenkoeken maken. Bekijk hier het basis recept voor pannenkoeken

Heeft het gesmaakt?
126 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop