Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Havermout pannenkoekjes

Lekkere en voedzame pannenkoekjes op basis van banaan en havermout

  • 100 ml melk (soja)
  • Ingredienten
    • 2 bananen
    • 2 eieren
    • 75 gr havermout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel agavesiroop + extra voor garnering
    • snuf kaneel
    • snufje zout
    • klontje roomboter of kokosolie
    • vers fruit
    Materialen
    • Keukenmachine

    Bereiding
    Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de bananen, kaneel, eieren, agavesiroop, bakpoeder en zout toe en mix door elkaar. Voeg dan de melk toe en mix tot een glad beslag. Verhit de boter in een pan en schep 3 kleine hoopjes beslag er in. Laat deze stollen en bak ze iets bruin aan de onderzijde. Draai ze dan voorzichtig om en bak ook de andere kant nog 2 a 3 minuutjes. Houd ze warm onder een deksel en bak ook de rest van de pannenkoekjes. Snijd het fruit fijn. Serveer de havermout pannenkoekjes met het fruit en eventueel een beetje extra agavesiroop.

    In plaats van kleine pannenkoekjes kun je ook 3 a 4 grote pannenkoeken maken.

    Beoordeling (47 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x sinterklaas recepten
    • Gebak en taart
    Amandelstaaf
    • Gebak en taart
    Speculaascake met appel
    • Gebak en taart
    Sinterklaas pepernotentaart

    Herfst recepten

    Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

    Hartige groentetaart met pastinaak
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
    Gevulde portobello in bladerdeeg
    Paddenstoelenbouillon
    Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst