Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

10 x inspiratie voor muffins

Ik ben dol op muffins! Hartig of zoet, het maakt me niet zo veel uit. Het leuke aan muffins vind ik de vele mogelijkheden en de korte baktijd. Als ik een taart maak dan word ik al gauw ongeduldig, dan sta ik vaak een uur lang door de ovendeur te turen.
Muffins zijn ook ideaal als je een feestje geeft en maar weinig tijd hebt. Zet een etagère of wat bordjes op tafel met verschillende soorten muffins i.p.v. één grote taart. Als je een basis beslag maakt voor zoete of hartige muffins kun je daarna ingrediënten naar keuze toevoegen en zo makkelijk verschillende muffins maken. Hieronder staan mijn 10 favoriete muffin recepten op een rijtje:
 

Muffins met spinazie en gedroogde tomaten
 
 
Triple chocolade muffins
 
 
Muesli muffins

Muffins met paprika en olijven

 

Aarbeien muffins

 
Kaas olijven muffins

Speculaas peer muffins

 

 

Reacties

Laat je reactie achter

Annemarie 19 augustus 2014 om 19:28

lekker, ga ik een keer mee aan de slag! (nog nooit een muffin in mijn leven gemaakt)
kun je ze allemaal prima koud eten, of zijn sommige hartige lekkerder warm eigenlijk?

Beantwoorden
Annemarie 19 augustus 2014 om 19:28

lekker, ga ik een keer mee aan de slag! (nog nooit een muffin in mijn leven gemaakt)kun je ze allemaal prima koud eten, of zijn sommige hartige lekkerder warm eigenlijk?

Beantwoorden
sandra - leukerecepten.nl 21 augustus 2014 om 19:50

Hoi Annemarie, de muffins zijn ook allemaal koud lekker. Maar zelf vind ik ze warm vaak net iets lekkerder. Je kunt ze ook voor je ze gaat eten of serveren nog kort een paar minuten of seconde opwarmen in de oven of magnetron.

Beantwoorden
sisi 16 september 2014 om 07:51

ik ga de hartige muffins zeker is uitproberen voor mijn volgend feestje. Bedankt voor de receptjes

Beantwoorden
Hoi 26 oktober 2014 om 12:42

Lekker

Beantwoorden
manon 18 november 2014 om 17:41

Hallo,
kunnen de muffins ingevroren worden?

Groetjes

Beantwoorden
Leukerecepten 19 november 2014 om 15:15

Hoi Manon
Ja, je kunt de muffins ook invriezen. Het beste kun je ze in een plastic zak doen en dan in de vriezer. Groetjes Sandra

manon 18 november 2014 om 17:41

Hallo, kunnen de muffins ingevroren worden?Groetjes

Beantwoorden
Leukerecepten 19 november 2014 om 15:15

Hoi ManonJa, je kunt de muffins ook invriezen. Het beste kun je ze in een plastic zak doen en dan in de vriezer. Groetjes Sandra

Beantwoorden
liset 1 december 2014 om 14:26

ik ga voor een kinderfeestje verschillende hartige muffins maken, echt een leuk idee!

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×