Paprika

Paprika

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Ovenschotel met kip en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.

Gezonde ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel bevat lekker veel groenten, zoete aardappel en stukjes kip in een lekkere volkorensaus. Vullend, voedzaam en lekker.

Groentestrudel met spinazie
  • Voorgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 1 strudel
  • **

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van o.a. spinazie, ricotta en walnoten. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of een ander dinertje.

Wraps met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere tortilla wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en paprika. Makkelijk en snel klaar.

Roerbak met kip, groenten en pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst. 

Thaise rode curry soep met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • **

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Pompoen chili
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • **

Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.

Gevulde portobello in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.

Gnocchi bolognese ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.

Gevulde paprika met bulgur en linzen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Een lekkere en gezonde avondmaaltijd hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze gevulde paprika’s zijn erg eenvoudig, maar vol van smaak en lekker kruidig.

Feta fourno (feta uit de oven)
  • Voorgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een typische Grieks gerecht van gesmolten fetakaas uit de oven met tomaat, paprika, Griekse olijven en voor de liefhebber een pepertje. Lekker als voorgerecht of borrelhapje.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Mexicaanse lasagne met tortilla wraps
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Eens een keer iets anders proberen? Maak deze heerlijke ovenschotel met laagjes tortillawraps en een lekkere kruidige saus van gehakt en groenten.

Orzo risotto met ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Gevulde zoete aardappels met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min voorbereiding + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • **

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Polenta met mediterrane groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een overheerlijk gerecht uit het noorden van Italië met de zomerse smaken van een zoete tomatensaus met aubergine, courgette en paprika en natuurlijk Parmezaanse kaas.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Vegan wraps met tofu reepjes
  • Lunch
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Ben je nog op zoek naar een makkelijke en snelle lunch? Met deze wraps zit je altijd goed. Lekker, simpel en verantwoord.

Salade met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

Bruschetta met gegrilde groenten
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk bruschetta recept met gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine en ricotta met citroen.

Vegan pizza met kleurrijke groenten
  • Hoofdgerecht
  • 8 min + 12 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Een heerlijke en makkelijke vegan pizza, die helemaal plantaardig is, met kleurrijke groenten en een zelfgemaakte tomatensaus!

Gegrild paprika hapje met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min
  • 8 stuks
  • **

Een lekker vegetarisch paprika hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricotta en walnoot. Een ideaal borrelhapje.