Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paprika

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika

Omelet wrap met spinazie
  • Lunch
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere koolhydraatarme lunch van een omelet wrap gevuld met groenten en feta geserveerd met tzatziki

Pizza shoarma met puntpaprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker snacken in het weekend met deze pizza met shoarma, puntpaprika en knoflooksaus

Bruschetta met ansjovis
  • Hapjes
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijk hapje van gegrilde brood met paprika en ansjovis, lekker als voorafje of als borrelhapje.

Aubergine rolletjes met couscous
  • Hapjes
  • 40 min
  • 15 stuks
  • **

Deze vegetarische aubergine hapjes zijn gevuld met couscous en ricotta

Chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

Bami goreng
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf bami zonder pakjes en zakjes? Met dit makkelijke recept voor bami goreng zet jij binnen 30 minuten iets lekkers op tafel!

Vegan nasi met tofu spiesen
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Vegetarische stroganoff ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze pastaschotel met stroganoffsaus gegratineerd onder een laagje kaas is een heerlijke vegetarische maaltijd en het ideale comfortfood

Pizza krans met salami
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 1 krans
  • **

Deze krans met pizzavulling is een leuke variant van pizza, gevuld met salami, mozzarella, champignons en paprika

Salade met gefrituurde geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante rondjes geitenkaas op een bedje van frisse salade met paprika

Gegrilde paprika rolletjes met pesto
  • Hapjes
  • 20 min + 30 min + afkoelen
  • 8 stuks
  • **

Een lekker vegetarisch hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricota en walnoot, ideaal voor bij een tapasavondje of als borrelhapje

Zalm fajita
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Mexicaanse zalm met gegrilde groenten geserveerd in een pannetje met wraps en lekkere toppings

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Stamppot met snijbonen en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Kip Hawaï wraps
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 6 stuks
  • **

Kip met ananas is een heerlijke combinatie en al helemaal op een wrap!

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Gegratineerde gnocchi in een romige paprikasaus

Gevulde Mexicaanse broodjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 5 min
  • 12 stuks
  • **

Deze kaiserbroodjes zijn gevuld met een Mexicaans gekruid gehaktmengsel, heerlijk als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij

Gevulde aubergine rolletjes
  • Hapjes
  • 25 min
  • 12 hapjes
  • **

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

Gepaneerde vis met roerbakgroenten
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 personen
  • **

Vis en ravigotesaus is een heerlijke combinatie, voeg er wat groenten en frieten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd

Libanees brood met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Deze Libanese wraps zijn gevuld met een groenten mengsel van courgette, aubergine en paprika

Rosbief rolletjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min marineren
  • 5 stuks
  • **

Gemarineerde lapjes vlees gevuld met paprika die maar een paar minuten op de BBQ hoeven

Griekse panzanella salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3-4 personen
  • *

Panzanella is een Italiaanse broodsalade maar ook heel lekker op Griekse wijze

Thaise quinoa salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze maaltijd salade met quinoa heeft een Thaise twist door de frisse dressing en koriander

Vegetarische salade met parelcouscous
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit gezonde gerecht met gegrilde courgette en paprika is lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij de barbecue

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×