Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Review 200 exotische afslankrecepten + winactie + recept

Afvallen hoeft niet vervelend of saai te zijn. Dat bewijst het ebook ‘200 exotische afslankrecepten’. In dit boek legt Suzanne van der Linden vooral de focus op lekkere gezonde recepten met verantwoorde ingrediënten die een positieve werking hebben op je lichaam. Er staan geen tabellen in met voedingswaardes en calorieën maar alle recepten bevatten relatief weinig koolhydraten en verzadigde vetten, gematigde hoeveelheden calorieën en veel natuurlijke ingrediënten met goede vitamine en mineralen. Het boek laat vooral zien dat het belangrijk is om plezier te hebben en te genieten, zo houd je het immers het langst vol.
 

Exotische inspiratie

Wat mij vooral aansprak aan dit ebook is de diversiteit aan recepten uit verschillende culturen. De gerechten zijn afkomstig uit Azië, Latijns en midden Amerika, het Midden Oosten en Noord Afrika. Ondanks de vele exotische gerechten staan er amper onbekende ingrediënten in en zijn de recepten makkelijk te bereiden. Ik ben zelf dol op wereldgerechten en vooral de hoofdstukken Israël en Marokko trokken mijn aandacht maar uiteindelijk heb ik de Caribische kip gemaakt uit Cuba (bekijk hieronder het recept). We hebben heerlijk gegeten en je hebt niet eens in de gaten dat het een ‘slank’ gerecht is.

 
Kortom, dit boek is ideaal voor mensen die willen afvallen en gezond willen eten maar toch willen genieten van lekker eten en op zoek zijn naar verrassende nieuwe recepten en inspiratie. Kijk voor meer handige tips over voeding en diëten op www.leukafvallen.nl

 

boek exotische receptenInfo

Het boek 200 Exotische afslankrecepten is een ebook en is geschikt voor iedere computer, tablet of ereader. Het boek bevat geen foto’s i.v.m. compatibiliteit voor ereaders en maakt het tevens makkelijk om recepten te printen. Het ebook is nu tijdelijk met 40% procent korting te downloaden via www.leukafvallen.nl/kookboek voor €14,95.

 

Winactie

Onder de bezoekers van leukerecepten.nl mag ik 3 exemplaren verloten. Wat moet je doen: laat onder deze blog een reactie (en geldig e-mailadres!) achter waarom je graag dit ebook graag wil winnen. Let op: het gaat om een digitaal boek en geen fysiek boek. Je kunt meedoen tot 19 september, daarna ontvangen de 3 winnaars een bericht via de email.

 

Recept Caribische kip

4 personen – hoofdgerecht
 
Ingredienten:
4 stuks kipfilet
400 ml kokosmelk
1 rode paprika, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
1 knoflook teen, fijngehakt
1 ui, fijngesneden
½ theel chilivlokken
½ theel komijnpoeder
1 eetl tomatenpasta/puree
1 eetl plantaardige olie
½ tablet voor kippenbouillon
zout en peper
Eventueel rijst en gebakken ananas om er bij te serveren
 
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin de olie en voeg daarna de kipfilet toe. Schroei de buitenkanten net dicht zodat deze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en leg apart.
 
Doe in dezelfde pan de rode paprika, groene paprika, ui, knoflook en de tomatenpasta. Roer regelmatig en bak totdat de ui glazig is en de groenten zachter. Voerg dan de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Doe ook de kip terug in de pan. Kook het mengsel op zacht vuur voor 8 minuten.
 
Breng op smaak met chilivlokken, komijn en zout en peper. Doe het mengsel in een grote ovenschaal. Zet in de oven en bak deze voor 30 minuten totdat de kip en groenten gaar zijn. Verdeel de Caribische kip over 4 borden en dien op.
 
Je kunt niet meer meedoen met deze prijsvraag, de winnaars hebben inmiddels bericht gehad via de mail.
 
 

Reacties

Laat je reactie achter

Ineke 15 september 2014 om 21:09

Ik wil graag een paar kilo's kwijt en ben benieuwd naar de verschillende recepten.

Beantwoorden
Hanneke 15 september 2014 om 21:18

Gezondheidstest gaf aan dat mijn BMI te hoog is en afvallen beter zou zijn. Met deze recepten lijkt dat plezierig te worden!

Beantwoorden
Shirley van Erven 16 september 2014 om 04:37

Afvallen op een lekkere, exotische en smaakvolle manier?? Dat lijkt mij nu echt een leuke uitdaging en ben heel benieuwd wat dit gevarieerde boek!

Beantwoorden
Anouck 16 september 2014 om 05:21

Mijn vader jojoot de laatste tijd met zijn gewicht waardoor hij zich niet fit voelt. Deze recepten klinken geweldig om af en vallen en toch lekker te eten.

Beantwoorden
Syl 16 september 2014 om 05:34

Geweldig dat er zoveel variatie kan zijn in slanke recepten. Kan niet wachten!

Beantwoorden
Ans 16 september 2014 om 05:36

Ik ben nu twee maanden werkeloos en sinds ik thuis zit ben ik wat kilo's aangekomen. Ondanks het vele sporten heb ik de hele dag trek.
Met deze recepten hoop ik weer af te kunnen vallen.

Beantwoorden
Kim 16 september 2014 om 05:38

Lekkere recepten, makkelijk verkrijgbare ingrediënten en goed voor een slanke lijn. Deze combinatie klinkt ideaal en zou ik graag proberen.

Beantwoorden
Vera 16 september 2014 om 05:57

Aangezien ik binnenkort op mezelf ga wonen en ik me wil verdiepen in de kookstijlen van andere landen, lijkt dit boek me een geweldige aanrader!

Beantwoorden
Yvonne 16 september 2014 om 05:58

Ik ben een beetje uitgekeken op alle standaard afslankrecepten en met de winter voor de deur zijn deze zomerse recepten zeer welkom.

Beantwoorden
Patricia 16 september 2014 om 06:00

Omdat ik een paar kilootjes kwijt wil en wij als gezin gezonder proberen te eten, zonder pakjes en zakjes zou dit boek perfect zijn. Wij zijn geen Hollandse pot liefhebbers, dus deze recepten lijken ons heerlijk. De Caribische kip gaan wij deze week nog uitproberen hoor!

Beantwoorden
yvonne 16 september 2014 om 06:05

Ik hoop dmv deze recepten mijn man te overtuigen dat afvallen ook lekker kan zijn

Beantwoorden
Madeleine 16 september 2014 om 06:20

Ik ben altijd op zoek na nieuwe recepten, en als die slank en gezond zijn is dit helemaal TOP! Ben benieuwd wat in het E-book staat.

Beantwoorden
inez eyckerman 16 september 2014 om 06:21

Ik heb al verschillende van uw receptjes klaargemaakt en gedeeld!!Ze zijn meestal heel toegankelijk voor iedereen en het is een mooie mix tussen slank en gewoon gezond!
Vaak kook ik "exotisch" en oosters om een beetje afwisseling te brengen in de dagelijkse kost!
Dus zo een boek vol recepten zal ik zeker gebruiken!

Beantwoorden
belinda delsman 16 september 2014 om 06:28

Ben samen met mijn dochter bezig om op ons streefgewicht te komen en dit zou een mooi ebook zijn voor op mijn ereader om ons daar verder mee te helpen

Beantwoorden
mieke 16 september 2014 om 06:30

Wat een super leuke actie. Wat wil je nog meer afvallen en dan ook nog eens heel lekker eten. Dit ebook komt dat zeker van pas.

Beantwoorden
R.Baerends 16 september 2014 om 06:37

Mijn overgewicht heeft veel invloed op mijn dagelijks leven en daarom wil ik graag kilo's kwijt.
Ik hou van lekker eten en als ik dit recept gelezen heb ga ik dit zeker maken. Het lijkt mij erg lekker.

Beantwoorden
R.Baerends 16 september 2014 om 06:37

Mijn overgewicht heeft veel invloed op mijn dagelijks leven en daarom wil ik graag kilo's kwijt.Ik hou van lekker eten en als ik dit recept gelezen heb ga ik dit zeker maken. Het lijkt mij erg lekker.

Beantwoorden
kleintje 16 september 2014 om 06:53

ik ben te zwaar en daarom heel graag kilo's kwijt

Beantwoorden
bianca brouwer 16 september 2014 om 07:01

Zou graag het boek willen winnen , omdat ik graarg wat kilotjes kwijt wil. En omdat ik gek ben op koken. En dus dat ik dat op een gezonde manier wil proberen. Gr bianca.

Beantwoorden
Hinke 16 september 2014 om 07:06

Ben gek op koken en vooral lichte, gezonde maaltijden. De kilo's moeten er af, maar blijf me maar afvragen hoe??? Zou het met dit boek de eerste stap zijn naar een beter en gezonder leven?

Beantwoorden
Sean 16 september 2014 om 07:41

Leuk zo`n boek met recepten die ook nog goed zijn voor de lijn. Ik hoe van koken en dat boek zou zeker leuk zijn.

Beantwoorden
Ingrid 16 september 2014 om 07:54

Ik zou graag dit boek willen winnen voor mijn moeder. Een fanatieke sporter die na een gebroken enkel nu weinig kan sporten en al aardig wat kilo's is aangekomen. Koken vind ze leuk om te doen en houdt van lekker eten!

Beantwoorden
Gonda 16 september 2014 om 08:24

Afslanken zonder superfoods! Lijkt me ook wel wat en waarschijnlijk betaalbaarder ook!

Beantwoorden
Marion Vogel 16 september 2014 om 08:59

De cover ziet er alleen al uit om op te eten wat voor lekkers komt er dan nog meer uit voort. Ik wil graag wat 50+gewicht kwijt wat met dit kookboek vast moet lukken.

Beantwoorden
Liesbeth 16 september 2014 om 09:29

Zit nu nog in het zonnige Side en na thuiskomst mogen er wel een paar kilootjes af. Wel zo leuk om dit op exotische wijze te kunnen doen. Houden we de vakantiesfeer nog even vast.

Beantwoorden
Cheryl 16 september 2014 om 09:30

Exotisch en slank, dat lijkt me nog is een uitdagende combinatie. Met dit e-book zal ik me goed kunnen vermaken, wat een leuke actie!

Beantwoorden
Debbie van Tongerlo 16 september 2014 om 12:41

Hopla...met mijn hele gezin lekker exotisch en toch gezond eten...lekker verantwoord bezig zijn als gezin samen...ben benieuwd want wij toch echte lekkerbekken...wij kijken nu al uit naar het e-book en ja, wij zijn er klaar voor...want helaas gaat elk pondje door het mondje...Di Mama

Beantwoorden
jacqueline 16 september 2014 om 12:44

Ik ben afgelopen 2 jaar 84 kilo afgevallen uit eigen initiatief. Zonder hulpmiddelen. . Nu vind ik het moeilijk om variaties in mijn eetpatroon in te voeren omdat ik altijd bang ben dat het te veel calorieën bevat. Dit boek lijkt mij een fantastische oplossing om toch lekker te eten maar wel bewust...

Beantwoorden
Mirjam 16 september 2014 om 13:31

Wat lijkt mij dat leuk op een verantwoorde manier exotisch eten. Wij eten regelmatig een recept van je site Leukerecepten, maar dit kookboek lijkt mij ook heel handig en leuk om aan mijn collectie toe te voegen.

Beantwoorden
josine 16 september 2014 om 14:41

ik zou graag winnen voor inspiratie: met 2 jonge kinderen en een ahum buik(nee geen buik-je) is het lastig en verantwoord gezond te koken en af te vallen.

Beantwoorden
Tara 16 september 2014 om 16:06

Een paar kilootjes minder zou zeker niet misstaan, maar van iedere dag salade of kip met broccoli word ik ook een beetje tureluurs. Een beetje inspiratie kan i kwel gebruiken en exotisch klinkt erg goed! De Caribische kip staat hier zeker een keertje op het menu.

Beantwoorden
Jolanda 16 september 2014 om 17:06

Mijn passie is lekker eten! Helaas, zou ik bijna zeggen, want van al dat lekkere eten ben ik een aantal kilo's te zwaar!
Eerdere afslankpogingen werden altijd gestaakt doordat ik mijn o zo lekkere geliefde eten miste.
Ik hoop dat met dit leuke boek mijn passie voor lekker eten kan behouden en mijn overtollige kilo's kan verliezen!

Beantwoorden
Jolanda 16 september 2014 om 17:06

Mijn passie is lekker eten! Helaas, zou ik bijna zeggen, want van al dat lekkere eten ben ik een aantal kilo's te zwaar! Eerdere afslankpogingen werden altijd gestaakt doordat ik mijn o zo lekkere geliefde eten miste. Ik hoop dat met dit leuke boek mijn passie voor lekker eten kan behouden en mijn overtollige kilo's kan verliezen!

Beantwoorden
jannie 16 september 2014 om 18:08

Ik ben dit jaar gezond gaan eten i.v.m mijn gezondheid. Lijkt me heerlijk om deze gerechten op tafel te zetten.

Beantwoorden
Janet Hurtado 16 september 2014 om 18:16

Wauw met zo een kaft ga je zeker aan de slag! Alles ziet er zo vers en exotisch uit dat de hele familie mee kan eten. Anders is het heel moeilijk om vol te houden ... dus :) I am happy!!!

Beantwoorden
Marloes 16 september 2014 om 18:16

Rececpt direct uit geprobeerd. Heerlijk. Ik kijk uit naar de rest!

Beantwoorden
Marijke 16 september 2014 om 18:23

Lekker eten en ook nog afvallen.........Dat wil ik ook !!!!!

Beantwoorden
Klaas 16 september 2014 om 18:57

We zijn al een poosje bezig om gezonder te eten zonder pakjes en zakjes.
Ik vind koken heel leuk en zit dus.het internet steeds af te struinen voor lekkere recepten.
Met dit boek heb je elke dag wel wat lekkers en gezonds te eten.

Beantwoorden
Manuela 17 september 2014 om 05:47

Exotisch eten en afvallen....! I like it :-)

Beantwoorden
Joke 17 september 2014 om 06:30

Gewoon... omdat ik het dolgraag wil hebben...!!!

Beantwoorden
Juliette 17 september 2014 om 08:18

Ik houd niet van nederlands eten en deze recepten zien er heerlijk uit en ook nog eens gezond! zou graag dit ebook willen hebben.

Beantwoorden
Wendy 17 september 2014 om 10:04

Exotisch en afvallen, dat zag ik nooit als een combinatie. Maar nu....!!

Beantwoorden
Brigitte 17 september 2014 om 11:33

Lijkt me heerlijk, gebruik al veel recepten van jou site, dit lijkt me ook erg lkkr en gezond ook nog.

Beantwoorden
inge verlinde 17 september 2014 om 15:39

via een collega heb ik je gevonden,heb caribische kip klaar gemaakt LEKKER

Beantwoorden
Angelique 17 september 2014 om 16:06

Dit is precies wat ik zoek en nodig heb! Een boek met alle leuke, spannende slanke recepten bij elkaar (geen gestruin meer op internet!) Dit boek zal veel gebruikt worden, terwijl de kilo's er met plezier (!!!) vanaf vliegen, daar ben ik van overtuigd!

Beantwoorden
Tia Meijer 17 september 2014 om 18:56

Ik ben erg benieuwd, vind het erg leuk om eens iets anders te maken dan aardappels groente en vlees, ben ook al een aantal kilo's kwijt maar op dit moment ontbreekt de motivatie en komen er weer kilootjes bij, dus ik hoop dat ik heel veel inspiratie en motivatie uit het boek kan halen!!

Beantwoorden
mildred van helderen 17 september 2014 om 19:53

Hou van lekker eten maar wel verantwoord, ondanks toch paar kilo te zwaar.

Beantwoorden
Julia 18 september 2014 om 10:15

Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat ik heel erg van buitenland eten houd! Samen met mjjn huisgenootjes proberen we wat kilo's kwijt te raken, en hoe kan dat nou beter dan met deze heerlijke gerechten? Onze eigen inspiratie voor gezonde recepten raakt namelijk een beetje op..

Beantwoorden
Michelle 19 september 2014 om 11:44

Ik heb het boek voor 14,95 gekocht en er staan prima recepten in die ook erg lekker zijn. Echter storen mij de spellings- en grammatica fouten enorm. Om er dan, als je hem niet wint of als de actie voorbij is, 25 euro voor te vragen is gortig. Het is niet dat er eens een foutje inzit maar bijna structureel per recept. Het lijkt me dat als je een kookboek uitgeeft en er een behoorlijke prijs voor vraagt, je het op zijn minst door je uitgever laat controleren. E-book of niet. Dit is het enige echte minpunt aan dit boek.

Beantwoorden
Marit 19 september 2014 om 16:31

Door erg veel stress de laatste jaren ben ik veel te zwaar geworden. Nu is er 6 weken terug gebleken dat ik een burnout heb, dus weinig energie. Is voor mijn gewicht ook niet bevorderlijk. Zou graag dit boek willen winnen, om op een gezonde maar toch lekker manier te kunnen afvallen.

Beantwoorden
Tiny huijsmans 21 september 2014 om 10:40

Wil graag 5kilo afvallen ik in 4 weken twee operatie heb gehad aan darmen en pacemaker heb .ik ben 5kilo aan gekomen van op stoel en bed liggen en baal daarvan

Beantwoorden
Marjolijn van Kasteel 22 april 2016 om 12:01

Super lekkere recepten. Zelfs mijn kinderen vinden de meeste gerechten lekker. Puur van smaak

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×