Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Win je eigen fietskrat met de Appelsientje app

 
Sinaasappelsap komt uit een kartonnen pak en kun je gewoon kopen in de supermarkt. Maar kinderen weten vaak niet waar die sinaasappelsap precies vandaag komt en hoe deze gemaakt word. Nu heeft Appelsientje een leuke nieuwe app ontwikkeld waarbij je samen met je kind via een interactief tekenboek dit proces in beeld kan brengen.

 
Afgelopen weekend heb ik deze app zelf getest met mijn lieve nichtje Jae. Ik zette mijn tablet aan en in een paar seconde startte de ‘De Boompjes en de Bijtjes’ app op. Dit kleine meisje weet al vrij goed hoe de tablet werkt want ze gebruikt deze vaak bij opa en oma. Maar je kunt ook achter je computer gaan zitten en deze applicatie online spelen. Jae kijkt me nieuwsgierig aan en wil direct weten wat we gaan doen. Samen begonnen we aan het avontuur van de boompjes, bijtjes en de sinaasappels natuurlijk.
 
appelsientje07appelsientje05appelsientje02
 
We komen aan bij hoofdstuk 1 van het verhaal. Hierbij mogen we zelf onze sinaasappelboom tekenen. Jae tekent met haar vingertjes een mooie boom met blaadjes. Oeps, ze schoot ietsjes uit maar gelukkig kun je ook gummen.
 
­
In het volgende hoofdstuk tekent ze een grote regenwolk. Daarna mogen we een zoemende bij tekenen die zorgt voor de bestuiving van de bloemen. Omdat Jae het een beetje lastig vind om een bij te tekenen help ik haar een handje. Het door ons getekende bijtje begint te zoemen en van bloem naar bloem te vliegen. Tussendoor wordt er leuk verteld over wat er precies gebeurd met de sinaasappels. Bijvoorbeeld dat ze ongeveer 1,5 jaar aan de boom moeten rijpen voordat ze geplukt worden. Dat wist ik zelfs niet eens. Ook wordt er dieper ingegaan op het FSC-keurmerk want de Appelsientje literpakken worden namelijk vervaardigd uit duurzaam beheerde bossen.
 
appelsientje06appelsientje04appelsientje03
 
In hoofdstuk 4 worden de sinaasappels geplukt en tekent Jae een kistje voor haar sinaasappeltjes. De laatste stap is het tekenen van een glas wat daarna volgeschonken wordt met sinaasappelsap. Ik ben supertrots op mijn nichtje en ze heeft er echt iets moois van gemaakt. Zelf vond ze het ook heel leuk om te doen en ze vroeg meteen of ze nog een keer mocht tekenen. Tuurlijk mag dat, je kan het zo vaak doen als je zelf wilt.
 
 Een leuk detail van deze app is dat je op het einde je eigen complete tekening kan bewaren, printen en delen op facebook. En helemaal leuk is dat je drie weken lang elke dag kans maakt op een een houten fietskrat met je eigen tekeningen! Appelsientje verloot 21 kratjes! De actie loopt t/m 13 mei 2013
 

Ondervind nu zelf hoe leuk het is om samen met je kind, neefje, nichtje, buurmeisje of jongen deze interactieve en gratis app te ontdekken. Tip: deze app is ook ideaal voor tijdens de meivakantie!
 
Klik hier om de app te downloaden in de iStore voor de iPad
Klik hier om de app te downloaden in GooglePlay voor Andriod
Klik hier om naar de website te gaan om online te spelen achter de computer
 
Dit is een gesponsord artikel
 
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
petra - Reageren 28-04-2013 om 10:19 uur

hoi,
wat een leuk tekenprogramma van appelsientje! heb het net gedaan met mijn nichtje. ook nog leerzaam ook!!
ben benieuwd of we ook nog wat gewonnen hebben met de prijsvraag......

groetjes petra.

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette