10 x plaattaart recepten

Ken jij de plaattaart al? Het is een favoriet voor velen. Makkelijk en snel voor als je weinig tijd hebt, ideaal voor als je besluit een restjesdag te houden of heerlijk voor een zoete inval.

De plaattaart maak je eenvoudig met een rol bladerdeeg uit het koelvak. Je kunt ook de kleinere varianten gebruiken uit de diepvries. Plak er zes aan elkaar om een rechthoekige plaattaart te creëren of maak er gewoon mini-plaattaartjes van. Zo kun je er, naast hoofdgerechten, ook desserts of voorgerechten mee samenstellen.

Wij zijn in ieder geval dol op de plaattaart. Vooral als creatief nagerecht. Je maakt de bodem in 25 minuten klaar in de oven en versiert de taart daarna met bijvoorbeeld aardbeien en geraspte kokos. Meer trek in een hartig exemplaar? Bekijk dan eens de Mexicaanse plaattaart met avocado en pulled chicken of kijk bij onze pizza recepten voor lekkere toppings. O, en zo'n plaattaart is ook ideaal restjes mee op te maken die je nog in de koelkast hebt liggen.

10 x plaattaarten

#1 Mexicaanse plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 22 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • **

Deze plaattaart met Mexicaans gekruide pulled chicken is een heerlijke variant op een pizza en perfect voor een snelle en makkelijke maaltijd.

#2 Rode kool plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

#3 Plaattaart met aardbeien en kokos
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 oventijd + afkoelen
  • 6-8 stukken
  • *

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg, makkelijk en snel klaar.

#4 Plaattaart met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

#5 Plaattaart met groene groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

#6 Plaattaart met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

#7 Plaattaart met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

#8 Plaattaart met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 25 MIN OVENTIJD
  • 2 tot 3 PERSONEN
  • *

Deze plaattaart van bladerdeeg met zalm, broccoli en gorgonzola is een soort makkelijke pizza

#9 Plaattaart met spinazie en ei
  • Lunch
  • 35 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker voor bij de paasbrunch: bladerdeegtaart met spinazie, eieren, spek en kruidenkaas

#10 Plaattaart met perzik
  • Bakrecept
  • 25 min + 45 oventijd + 30 wachten
  • 9 tot 12 personen
  • **

Makkelijke taart met een lekkere bodem en een zachte en zoete topping van perzik

Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

Ineke 15 april 2021 om 16:20

Heerlijke plaattaarten

Beantwoorden
Chri 15 april 2021 om 18:33

Super lekker en gemakkelijk

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.