Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kwartel met linzen

Maak met kerst bijvoorbeeld deze lekker combi van kwartel, linzen en radijsjes met een roomsaus

Ingrediënten 
4 kwartels
Roomboter om in te bakken
Olijfolie om in te bakken
2 uien
2 tenen knoflook
2 stengels bosui
8 radijsjes
200 gram groene linzen
150 ml groentebouillon
100 ml room
60 gram bloem
500 gram verse gewassen spinazie
peper en zout
 
Voorbereiding
Bereid de linzen volgens de verpakking, aangezien er velen soorten bestaan die een andere bereidingstijd nodig hebben. Zet de linzen indien nodig in een kom met koud water en laat ze weken. Kook de linzen vervolgens gaar en zet apart. Snijd de bosui in fijne ringen en de radijsjes in vieren.
Snipper de uien en knoflook.
 
Kwartel_met_linzen_01.jpg
Kwartel_met_linzen_01.jpg
Kwartel_met_linzen
Snijd de vleugels van de kwartels en bak deze samen met de helft van de ui en knoflook in roomboter. Blus af met groentebouillon en laat tot 1/3 inkoken. Wrijf door een zeef en zet apart.
 
Bereiding
Bak de kwartels goudbruin aan beide zijden in ongeveer 5 minuten. Leg de kwartels in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de boter waar de kwartels in zijn gebakken overnieuw en voeg bloem toe. Roer met een houten lepel tot er geen klontjes meer zijn.
 
Kwartel_met_linzen
Kwartel_met_linzen_05.jpg
Kwartel_met_linzen_06.jpg
Voeg het vocht toe van de kwartelvleugels en roer glad met een garde. Voeg room toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de kwartels gaar in de oven voor ongeveer 15 minuten. Verhit ondertussen olijfolie in 2 bakpannen en fruit in 1 pan de overgebleven uien en knoflook samen met de spinazie. Breng op smaak met peper en zout en druk de spinazie door een fijne zeef (er komt vocht vrij uit de spinazie).
 
Kwartel_met_linzen
Kwartel_met_linzen
Kwartel_met_linzen
In de andere pan verwarm je de linzen samen met de bosui. Als de kwartels gaar zijn en de spinazie en linzen klaar zijn, leg je deze in het midden van de borden met de kwartels bovenop. Bak op het laatste moment de radijsjes kort in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over het borden. Serveer met de roomsaus.
 
Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel