gerechten

Pittige pompoenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

Vegan Oreo cheesecake
  • Bakrecept
  • 45 min + 4 uur opstijven + 12 uur weken
  • 4 personen
  • ***

Er is niets zo lekker als een Oreo cheesecake! Bak nu ook deze vegan variant, lekker romig met een krokante bodem en topping van Oreo

Quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Muffins met appel
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 12 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor lekkere luchtige muffins met stukjes appel en een snufje kaneel

Overnight oats met banaan
  • Ontbijt
  • 5 min + 6 uur
  • 1 persoon
  • *

Een gezond en makkelijk ontbijt van havermout met banaan en (amandel)melk dat je een nachtje in de koelkast laat staan. De volgende dag hoef je alleen een lekkere topping toe te voegen van bijvoorbeeld fruit, noten en zaden.

Indische pastei met kip (pastei tutup)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

Omeletrolletjes met feta en walnoten
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 5 min + 5 min
  • 8 stuks
  • **

Lekkere gezonde omeletrolletjes met rode bieten hummus en feta, heerlijk als lunch of hapje! En bovendien koolhydraatarm

Taco’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Krokante tacoschelpen gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en toppings. Een TexMex topper die bij iedereen in de smaak valt!

Griekse pasticcio
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke kruidige pastaschotel uit Griekenland, ook wel pastistio genoemd, met laagjes van pasta, gehaktmengsel met oregano en kaneel en een zelfgemaakte bechamelsaus.

Vegan cake met bessen
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 45 min
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke gezonde vegan cake met blauwe bessen stukjes walnoot, in een uurtje klaar!

Banaan brûlée
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk toetje van gekarameliseerde bananen met ijs en chocolade, een leuke variant op de klassieke crème brûlée

Zaalouk (auberginesalade)
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Een smaakvolle Marokkaanse dip op basis van aubergine en tomaat. Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.

Broodje falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Geniet lekker van een goed gevuld pitabroodje met een romige koolsalade, tomaatjes en falafel balletjes

Chocolade truffels met muisjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • **

Truffels van chocolate chip cookies met witte chocolade en roze en witte muisjes, leuk om te serveren bij een babyshower of om cadeau te doen

Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 schaaltjes
  • *

Een heerlijk tapasgerecht met garnalen, knoflook en naar smaak chilipeper. Dit Spaanse basis gerecht is lekker als borrelhapje.

Bruschetta’s met courgette
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 stuks
  • *

Krokant gegrilde broodjes met knoflook en een heerlijke topping van gegrilde courgette en mozzarella

Romige lactosevrije pasta met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije pasta met room, champignons, lente ui en spekjes.

Stroopwafeltaart
  • Bakrecept
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • ***

Heerlijke luchtige biscuittaart met een vulling van karamel botercrème en stukjes stroopwafel, een prachtige traktatie voor een verjaardag of feestje.

Crema catalana
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Heerlijk spaans nagerecht van een romige vla met citroen en kaneel onder een krokant gebrand laagje suiker

Koolhydraatarme courgettekoekjes
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 6 stuks
  • **

Een lekker koolhydraatarm gerecht op basis van courgette. Lekker als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd

Aubergines met granaatappel en yoghurt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Heerlijke kruidige aubergines uit de oven geserveerd met frisse yoghurt en granaatappelpitjes

Vegan tosti met hummus
  • Lunch
  • 5 min + 5 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke vegan tosti met hummus, kaas, champignons, olijven en zongedroogde tomaten.

Mini ijstaartjes stracciatella
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur + 6 min invriezen
  • 12 stuks
  • **

Ijskoude taartjes in een muffinvormpje gemaakt met room, pure chocolade en frambozen met een bodem van Bastogne

Stokbroodje kruidenboter nachos
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een combinatie van nacho’s en borrelbrood uit de oven bestaande uit dunne plakjes stokbrood met kruidenboter gegratineerd met kaas