Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

gerechten

Indische quiche
  • Tussendoortjes
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Bloemkool met kaassaus uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Groente ei muffins
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin met ei en bomvol met groenten

Spanakopita
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • **

Recept voor Griekse spinazietaart gemaakt met knapperig filodeeg gevuld met o.a. spinazie en feta, inclusief stap voor stap foto’s

Tempeh spiesjes met pindasaus
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 8 stuks
  • **

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Stokbrood maken
  • 25 min + 20 min oventijd + 2 uur rijzen
  • 2 stuks
  • **

Een makkelijk recept om zelf een heerlijk vers stokbrood te bakken, lekker met wat kruidenboter of voor de lunch

Italiaans gevulde courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella

Vegetarische sushi
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische sushi variant, met geroosterde zoete aardappel, romige avocado, frisse komkommer en een pittige dipsaus

Brood bakken - basisrecept
  • Ontbijt
  • 30 min + 40 min bakken + 2 uur rijzen
  • 1 brood
  • ***

Makkelijk stap voor stap basisrecept voor het bakken van heerlijk luchtig brood inclusief foto’s en veel handige tips

Bananencake met pecan
  • Bakrecept
  • 25 min + 55 oventijd
  • 9 personen
  • **

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Panna cotta kokos passievrucht
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk tropisch dessert: romige panna cotta van room en kokosmelk met een laagje frisse passievrucht

Champignonsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte romige champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Gezonde sandwichspread
  • Lunch
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Gevulde aardappels moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

Melkbroodjes
  • Ontbijt
  • 20 min + 20 min oventijd + 2,5 uur rijzen
  • 6 stuks
  • **

Heerlijk recept voor zelfgemaakte zachte broodjes die licht zoet smaken en makkelijk in de oven te bereiden zijn

Sushi taco’s
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Tomatenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Vegan pizza
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Een Mediterraanse pizza, helemaal plantaardig, met onder andere paprika, artisjok, spinazie en cashewmozzarella

Mosselen koken op klassieke wijze
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke basisrecept voor mosselen met groenten gekookt in witte wijn inclusief veel handige tips en stap voor stap foto’s

Stroopwafel pancakes
  • Ontbijt
  • 25 min
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke pannenkoekjes met stukjes stroopwafel er in zodat de karamel smelt in het beslag. Maak de pancakes af met wat slagroom en koek kruimels

Ovenschotel met Bugles
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijk Mexicaans mengsel van kip en groenten in een kruidige tomatensaus onder een laagje Bugles chips en gegratineerde kaas

Citroen poffertjes met kokos
  • Tussendoortjes
  • 60 min
  • 50 stuks
  • **

Lekkere zelfgemaakte poffertjes met een frisse twist van citroen en kokos, een variant die je een keer moet proberen!

Vegan kruidenroomkaas
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een zelfgemaakte plantaardige kruidenroomkaas op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

×