gerechten

Pompoen muffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Pompoen is een ideale groente om ook heerlijk mee te bakken. Bak er deze lekkere muffins mee. Bovendien zijn ze ook glutenvrij.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • **

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
  • Ontbijt
  • 20 min bereidingstijd
  • 4 personen
  • **

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Snelle mega cinnamon roll
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Grote kaneelrol met een vulling van donkere suiker, kaneel en pecannoten. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Mexicaanse lasagne met tortilla wraps
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Eens een keer iets anders proberen? Maak deze heerlijke ovenschotel met laagjes tortillawraps en een lekkere kruidige saus van gehakt en groenten.

Chocolade croissant rolletjes
  • Ontbijt
  • 5 min + 15 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 8 rolletjes
  • **

Deze overheerlijke croissant chocolade rolletjes zijn perfect voor bij een brunch of ontbijt. Ze zijn binnen no-time klaar en je hebt maar drie ingrediënten nodig.

Camembert uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Salade met druiven en noten
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

Verjaardagstaart maken
  • Bakrecept
  • 45 min + 40 min oventijd
  • 10-12 personen
  • ***

Zelf een verjaardagstaart bakken? Gebruik dit makkelijke basisrecept voor een luchtige biscuittaart gevuld met o.a. jam en botercrème.

Orzo risotto met ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Bloemkool met kerrie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.

Vegan monchou taart
  • Bakrecept
  • 20 min + 4 uur opstijftijd
  • 8 personen
  • *

Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.

Kaasvlinders
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Een knapperige en hartige snack van bladerdeeg met oude kaas en oregano. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

Vegan wraps met kikkererwtensalade
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 wraps
  • **

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

Plaattaart met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Gevulde zoete aardappels met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min voorbereiding + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.

Kokosmakronen
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ga lekker zelf kokosmakronen maken met maar 4 ingrediënten. Je maakt ze in maar 30 minuten en ze zijn overheerlijk smeuïg met een krokant korstje.

Patatas bravas
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept. 

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • **

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Broodje bapao
  • Bijgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 10 min stoomtijd + 1 uur 55 min rijstijd
  • 10 broodjes
  • **

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!

Thaise noedelsalade met mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!