Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Konijn op Limburgse wijze

Als je met kerst konijn klaar maakt is dit recept op limburgse wijze een aanrader

Ingrediënten 
4 konijnenbouten
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 uien
10 peperkorrels
7,5 dl natuurazijn
2,5 dl water
100 gr roomboter
400 gr appelstroop
200 gr ontbijtkoek
 
Bereiding
Leg de konijnenbouten in een schaal en snijd de uien in grove stukken. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn en water toe aan de konijnenbouten. Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast.
Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade, dit wordt de saus. Verhit roomboter in een braadpan en bak de konijnenbouten aan beide zijden goudbruin. Voeg de marinade en appelstroop toe, zet het vuur laag en sudder de bouten gaar in ongeveer 3 uur.
 
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Haal de konijnenbouten uit de pan, zeef het stoofvocht en schenk terug in de pan. Brokkel de ontbijtkoek in de saus, zo gebruik je de ontbijtkoek om de saus te binden tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met extra appelstroop. Leg de konijnenbouten in de saus en verwarm opnieuw.
 
Serveer bijvoorbeeld met rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Ook lekker met aardappelpuree.
 
Beoordeling (175 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel