Konijn op Limburgse wijze

Als je met kerst konijn klaar maakt is dit recept op limburgse wijze een aanrader
Ingrediënten 
4 konijnenbouten
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 uien
10 peperkorrels
500 ml natuurazijn
300 ml water
100 gr roomboter
400 gr appelstroop
200 gr ontbijtkoek
 
Bereiding
Leg de konijnenbouten in een schaal en snijd de uien in grove stukken. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn en water toe aan de konijnenbouten. Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast.
 
Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade, dit wordt de saus. Verhit roomboter in een braadpan en bak de konijnenbouten aan beide zijden goudbruin. Voeg de marinade en appelstroop toe, zet het vuur laag en sudder de bouten gaar in ongeveer 3 uur.
 
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Haal de konijnenbouten uit de pan, zeef het stoofvocht en schenk terug in de pan. Brokkel de ontbijtkoek in de saus, zo gebruik je de ontbijtkoek om de saus te binden tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met extra appelstroop. Leg de konijnenbouten in de saus en verwarm opnieuw.
Serveer bijvoorbeeld met rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Ook lekker met aardappelpuree.
1343 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.