Konijn op Limburgse wijze
Als je met kerst konijn klaar maakt is dit recept op limburgse wijze een aanrader
Haal de konijnenbouten uit de pan, zeef het stoofvocht en schenk terug in de pan. Brokkel de ontbijtkoek in de saus, zo gebruik je de ontbijtkoek om de saus te binden tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met extra appelstroop. Leg de konijnenbouten in de saus en verwarm opnieuw.
Ingrediënten
4 konijnenbouten
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 uien
10 peperkorrels
500 ml natuurazijn
300 ml water
100 gr roomboter
400 gr appelstroop
200 gr ontbijtkoek
Bereiding
Leg de konijnenbouten in een schaal en snijd de uien in grove stukken. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn en water toe aan de konijnenbouten. Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast.
Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade, dit wordt de saus. Verhit roomboter in een braadpan en bak de konijnenbouten aan beide zijden goudbruin. Voeg de marinade en appelstroop toe, zet het vuur laag en sudder de bouten gaar in ongeveer 3 uur.




Serveer bijvoorbeeld met rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Ook lekker met aardappelpuree.