Nieuws, foodpost & hotspots – april 2020

De maand april zit er weer op. Het was een bizarre maand door het coronavirus maar toch is er een soort van rust teruggekeerd en hebben we veel genoten thuis in de tuin in het zonnetje. 

We zijn zoals bijna heel Nederland druk bezig geweest in de tuin, terras schoonmaken, onkruid verwijderen etc. Ook onze vijver kreeg een schoonmaakbeurt en onze visjes waren weer blij! 

Ik heb ook heel wat uren doorgebracht in ons kantoor thuis want de deadline van mijn kookboek zat eraan te komen. Gelukkig hebben we een heel fijn kantoor aan huis. Ik heb de teksten inmiddels ingeleverd en nu kunnen ze er mee aan de slag bij de uitgeverij. Ik ben zo benieuwd! Lees hier meer over mijn LeukeRecepten kookboek

Yes we hebben onze Big Green Egg weer aan gehad, zo lekker! Hoewel je hem ook in de winter kunt gebruiken gaat ie bij ons vooral in de zomer aan. We maakte heerlijke pizza’s op de pizzasteen. Dat was een geniet momentje.

Naast schoonmaken en opruimen hebben we onze tuin ook gepimpt. We hadden een parasol besteld, nieuwe kussens en een mooi buitenkleed. Echt heel blij met ons gezellige hoekje nu. Tip: bij Volero hebben ze vele mooie buiten (en binnen) kleden.

Geregeld spraken we online af met de familie om ff bij te kletsen. Ook onze hond payo zat meestal eerste rang mee te kijken en luisteren. Ik vraag me dan af of hij ze dan ook echt zou herkennen van een scherm…  

Begin april was het natuurlijk nog Pasen, dat was dit jaar heel anders. Meestal gaan we samen met de hele familie samen brunchen maar dat zat er dit jaar dus niet in. Samen met Eric genoot ik wel van een lekker paasontbijt wat we hadden besteld bij Anne & Max in Eindhoven.

Ook Koningsdag was dit jaar heel anders. Hoewel er ook veel leuke online activiteiten waren en er toch hele leuke en originele manieren waren bedacht om Koningsdag te vieren. Ik plaatste deze tompouce taart die een groot succes was! 

Hoewel we nog steeds niet konden gaan uiteten hebben we wel een 4 gangen menu besteld bij ons favo restaurant Pezzaz in Nuenen. Dat was thuis genieten en bovendien steun je restaurants en ondernemers zo.

In april deelde Bonduelle meer dan 8000 tasjes met producten uit aan het zorgpersoneel bij ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio Eindhoven. Ik mocht deze lokale actie steunen en ging mee naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond om de eerste tasjes uit te delen. Het was tof om onderdeel hier van te zijn. 

Ik kreeg lekkere en ijskoude foodpost! De nieuwe Cornetto mermaid met matcha en frambozen ijs. Ik vond hem lekker fris en zoet. Hij is in mini variant verkrijgbaar in de supermarkt en in normaal formaat bij tankstations en andere verkooppunten. 

Ik kocht een gietijzeren poffertjespan en maakte heerlijke poffertjes. Het duurde even voordat ik het goed onder de knie had maar daarna ging het hard en voor ik het wist had ik een flinke berg gebakken. Het recept voor poffertjes met tips vind je hier. 

Tijd voor ontspanning. Erics broer Bart maakte heerlijke cocktails en ik mocht er een paar proeven zoals deze Blue Hawaiian. Dat was lekker genieten in het zonnetje.

Ik plantte een tijdje gelden een paar stompjes bosui in mijn mini moestuintje en ruim een week later waren het flinke bosuien geworden. Gooi de laatste stukjes bosui daarom niet weg, je kunt ze ook in een glaasje water zetten.

Ook viel de nieuwe Delicious op de deurmat! Het mei nummer én de salade special. Ze zijn weer prachtig. Daar kan ik lekker van genieten in de tuin. 

Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

tapijtenkelim 30 juli 2020 om 10:31

I used your recipe for poffertjes. They were really delicious. Thank you.

Beantwoorden
Angeliquesmetsers 10 mei 2020 om 09:27

Ik ga zo aan de slag met de wentelteefjes. Zien er heerlijk uit. Ik gebruik ze bij de lunch.

Beantwoorden
Marjon de Jeu 9 mei 2020 om 20:21

Leuke en lekkere recepten

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!