Nieuws, foodpost & hotspots – augustus 2019

Augustus was een heerlijke maand, we waren gewoon thuis aan het werk maar hebben tussendoor genoten van leuke events, lekkere etentjes en ik heb weer heel wat nieuwe recepten gemaakt en leuke post ontvangen, kijk mee: 

We liepen een Wijn & spijswandeling in onze stad eindhoven. 6 verschillende gerechtjes op 6 verschillende locaties. En het was super lekker weer en hebben enorm genoten. Onze favoriete gerechtjes aten we bij Arigato en 1910.  

Ik maakte paella op de Big Green Egg. Het was voor mij de eerste keer en het was super goed gelukt! Inmiddels heb ik het recept voor paella al uitgewerkt en online gezet.

Ik maakte weer heel wat lekkere receptjes. Bijna elke avond kook ik iets nieuws, zet dit samen met Eric op de foto en eten het dan op. Ik maakte o.a. pizza met kikkererwten, toetje met kersen en kip tandoori (die inmiddels al online staat). 

Ik heb regelmatig restjes over, daar maak ik meestal 1 x per week een lekkere lunch, hapjes of avondmaaltijd mee. Zo maakte ik deze leuke pitabroodjes met pittige hummus en een granaatappelpitten die ik nog had liggen.

Ook ging ik aan de slag met de eerste herfstrecepten, stiekem vind ik de herfst het fijnste seizoen wat eten betreft. Jaimy kwam me hierbij ook een dagje helpen en samen maakte we lekkere dingen met o.a. pompoen, paddenstoelen, hachee en peren. 

Af en toe maken we een lange wandeling op de hei samen met mijn schoonvader en zijn beagle Sawyer. In augustus was het extra genieten want de hei stond mooi in bloei en was mooi paars gekleurd.

We gingen naar de kermis! Elk jaar in Eindhoven heb je Park Hilaria. Samen met mijn nichtje ging ik in de zwevende olifantjes. Ik voelde me meer even kind haha.   

En ik pakte een festivalletje, Zuiderliefde in Nijmegen. Het was gelukkig droog gebleven. Er stonden helaas lange rijen bij de eettentjes dus ik was blij toen we eindelijk een portie loempia’s bemachtigd hadden.

Ik kreeg ook weer leuke en nieuwe dingen opgestuurd zoals deze mooie tas van Iglo. Deze jutterstas is een vervanger voor de plastic boodschappentas en helpt daarom bij het schoner en plastic vrij houden van de zee. Zelf kun je hem ook bemachtigen bij 3 Iglo verpakkingen. 

En ik kreeg ook nog Pianta pastasaus opgestuurd, hét plantaardige saus merk voor de Italiaanse keuken. Er zijn verschillende varianten waaronder bolognese (met plantaardige vleesvervanger) en peperoncino (met plantaardige worst). Je koopt hem o.a. bij Plus.

Ons neefje Vigo was jarig, 5  jaar oud alweer! Hij is helemaal in to the transformers en dino’s. S avonds gingen we nog bij de italiaan eten en genoot hij van zijn favoriete eten: spaghetti.  

We hadden een afspraak met het bedrijf dat ons technisch helpt met het ontwikkelen van onze site. Het was een heel inspirerende brainstorm en er komen leuke nieuwe dingen aan! Daarna gingen we op hun advies bij Madonna lunchen in Amersfoort, dat was heerlijk.

Ook bracht ik heel wat uurtjes door achter de computer; recepten uitwerken en inplannen, mails beantwoorden en blogs typen. Ik vind het soms heerlijk om zo een dagje achter de computer te zitten werken en planningen bij te werken. Ik ben echt een structuurjunkie. 

Ik kocht dan ook de nieuwe Structuurjunkie planner van Cynthia. Ik heb ook online een agenda en veel lijstjes maar op papier vind ik altijd net iets fijner, zeker het afstrepen.

We gingen eten bij ons favoriete restaurant in Nuenen: Pezzaz. Ze hebben laatst een verbouwing gedaan en het zag er echt heel mooi uit, en het eten was zoals gewoonlijk ook weer top! 

Buiten dat we zelf ook zijn gaan zwemmen afgelopen maand heeft ook payo genoten van een heerlijke duik in de rivier. Daarna even afspoelen en goed achter die oren wassen :)

Tony’s heeft iets super vets! Je kunt nu namelijk je eigen reep compleet zelf samenstellen van chocolade tot toppings en wikkel. En hij bestaat uit 2 delen, ideaal om te delen… of niet natuurlijk :) 

Bij Sappie kun je verse detox sapjes bestellen maar ook homemade granola. Ik heb hem geproefd en hij is heerlijk. Ideaal in je yoghurt bij je ontbijt.

Zo dat was het weer, de maand augustus zit er weer op! In september gaan Eric, Payo en ik nog een weekje weg en vier ik mijn verjaardag. Daarover de volgende keer meer.
Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!