Nieuws, foodpost & hotspots – augustus 2020

De maand augustus was heet! Maar ook heb ik heerlijke nieuwe recepten gekookt, leuke hotspots ontdekt en weer lekkere post ontvangen. Kijk mee…

Eric en ik gingen lunchen bij het Happiness café in Eindhoven samen met Hilde. Zij is diëtiste in opleiding en schrijft o.a. interessante en informatieve blogs voor LeukeRecepten zoals deze blog over zoutarm eten

Het was warm in augustus, we hadden een hittegolf van meer dan 10 dagen. We hadden daarom een badje opgezet in onze tuin en Payo ging af en toe afkoelen in een waterplas bij ons in de buurt.

Samen met mijn schoonouders gingen we dineren bij De koetsier in Boxtel. Ik nam een vegetarisch verrassingsmenu en dat was heerlijk. We begonnen met deze doperwtenmousse die verrassend fris en lekker van smaak was. 

Het is lang geleden maar ik stond weer eens voor de camera voor het opnemen van een video. En ik had een bekende gast hierbij in mijn keuken om mij te helpen. In oktober komt de video op mijn Youtube kanaal

Ons neefje werd 6 jaar, dus het was feest! Het is een feestje om hem te zien opgroeien en dat gaat nu opeens heel hard. 

Ook werd er weer veel gekookt, hoewel ik door de hittegolf ook vaak vooral makkelijk en snel heb gedaan. Ik maakte bijvoorbeeld deze heerlijke spinazierisotto. Het recept komt nog online. 

We gingen op kraamvisite bij Jaimy, zij hielp mij voor haar zwangerschapsverlof en corona 2 x per maand met koken dus we hadden haar al lang niet meer gezien. En nu heeft ze opeens een kleintje; Noah. Zo fijn om te zien dat alles goed gaat en de kersverse ouders genieten. 

Vanwege het uitkomen van mijn allereerste kookboek had ik de afgelopen tijd verschillende interviews met verschillende bladen en pers. Eentje daarvan was Njam taarten, zo leuk om terug te zien! 

We ontdekte een hele leuke nieuwe popup hotspot in Eindhoven: de Stadsoase. Hier zit je met je voetjes in het zand en bestel je lekkere drankjes en hapjes. 

Ook gingen we eten bij Fifth nre en we zouden er eigenlijk naar de buitenfilm gaan maar dat ging helaas niet door vanwege het slechte weer. Maar we hebben er wel heerlijk gegeten!

Ik kreeg ook weer leuke post zoals deze vegan scheurkalender voor 2021 met allemaal plantaardige recepten dus. Ik zelf eet ook af en toe vegan en daarbij komt deze kalender goed van pas. 

De Tony’s store ging weer open en om dit te vieren mocht ik zelf repen Tony’s samenstellen. Dit kun je dus online doen en in de winkel. En nee, ik at ze niet allemaal zelf op. Ik deelde ze uit aan mensen die me de afgelopen tijd geholpen hebben.

Ik eet denk ik wel 2 x per week een vleesvervanger. En deze nieuwe burgers van Boon zijn een aanrader. Deze falafelburger en chili burger zijn dus gemaakt van o.a. bonen en bevatten geen soja. 

Ik kreeg een pakket met mooie ingrediënten van Lindenhoff, een webshop waar je heerlijke producten direct bij de boer besteld, voor het maken van een panzanella salade uit het nieuwe Delicious magazine waarbij Yotam Ottolenghi hoofdredacteur is.

Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Bianca Kwint 8 september 2020 om 09:40

Leuk stuk in de Santé. Ik volg jullie al langer via pinterest en heb al verschillende recepten gemaakt. Nu zag ik de Nacho zoete aardappel en Gado Gado burger. Die ga ik zeker proberen. Veel succes!!!

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!