Nieuws, foodpost & hotspots – december 2019

Benieuwd wat er tijdens de feestdagen allemaal op tafel stond en wat de reden was om dubbel te proosten? Kijk snel mee:

Eerst begonnen we de maand uiteraard met Sinterklaas, dat lijkt alweer zo lang geleden! We vierden het met mijn neefje en nichtje en dat was grote pret! Iedereen is weer goed verwend! 

Ik maakte weer heel wat nieuwe recepten. Vooral gezonde recepten, plantaardige gerechten en winterse toppers stonden er op de planning zoals een bieten stamppot, zuurkool broodjes en deze spaghetti met witlof. Er komt dus heel wat lekkers aan!

Ik deelde op mijn Instagram een foto van onze hond Payo die niet aan de kant wilde gaan in de keuken. Blijkbaar was dat heel herkenbaar voor veel mensen met een hond of kat dus ik kreeg verschillende foto’s eigenwijze dieren waar ik dubbel om lag. 

Lekker aan het werk met een kop warme chocolademelk, met slagroom uiteraard! Gelukkig viel de december stress wel mee wat werk betreft, ik had al veel vooruit gekookt en gewerkt, dat scheelt!

Eric en ik gingen eten bij Italiaans restaurant Dolce vita in Eindhoven, deze was eerst gevestigd in Son maar nu in het centrum van Eindhoven. Het was er heerlijk! Ook hebben we geproost want er hebben inmiddels meer dan 100.000 mensen een account op LeukeRecepten en we haalden een nieuw record met aantal bezoekers op 1 dag. 

Confession; ik maak mijn oven niet vaak schoon. En dus liet ik hem grondig reinigen door Ovenclean.nl. Nu is ie weer helemaal schoon en fris, klaar voor het nieuwe jaar!

We hadden een hele leuke afspraak in Amsterdam met heerlijk gebak! Wat die afspraak precies inhoud dat deel ik binnenkort met jullie. Nog even geduld!  

Daarna gingen we een hapje lunchen bij Madame cyclette, hier staan veel gezonde en vega opties op het menu. Ik had een tabouleh van bloemkool, heerlijk! En een grappig detail, het restaurant zit echt in een fietsenzaak. 

Leuke meiden dingen doen met mijn nichtje Lois! Ik werd in de make up gezet en uiteindelijk moest iedereen aan geloven inclusief papa haha.  

Ook hier mislukt wel eens iets in de keuken. Ik maakte gezonde(re) eierkoeken zonder suiker, ze waren heerlijk maar zagen er niet uit. Dus maakte ik een 2e batch die gelukkig wel goed was gelukt.

Ik kreeg weer lekkere post: Hands of my chocolate heeft leuke kerst chocolade in de vorm van kerstkransjes met kaneel en meringue smaak. 

Ik werd verrast met een pakket van Fresh, een nieuwe versmarkt in Leidsenhage. Je kunt er terecht voor verse producten zoals brood, vis en groenten maar ook koffie, noten en wijn.

En toen was het kerst! Op kerstavond deden Eric en ik gezellig een diner met zijn tweetjes met vooraf kreeftensoep (uit het pakket van Fresh) en daarna een pasta met coquilles. 

Ook maakten we, zoals elk jaar, een familieportret met Payo! Payo wilde alleen niet naar de camera kijken dus legden we een balletje op het statief, dat werkte prima :) 

Eerste kerstdag gingen we eten bij mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder had een heerlijke soep vooraf en daarna o.a. gebakken vis, witlof, stoofpeertjes en gratin. Ik maakte een toetje, een lekkere pavlova met tropisch fruit zoals passievrucht, mango en dragonfruit. 

Tweede kerstdag gingen we bij mijn eigen ouders eten. Hier was ik verantwoordelijk voor het voorgerecht. Ik maakte een Italiaanse salade in een glaasje met rucola, mozzarella, tomaat en pijnboompitten. We hebben heerlijk genoten van deze dagen, ik hoop jullie ook. 

Zo dat was het weer, 2019 zit er op! Voor 2020 staan er leuke nieuwe dingen op de planning maar uiteraard kun je ook weer vertrouwen op heel veel lekkere inspiratie en recepten. Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Frans 12 juni 2020 om 17:10

Ziet er allemaal lekker uit. Als je door al dat lekkers wat kilo’s bent aangekomen kun je hier 11 tips lezen om die extra pondjes weer kwijt te raken

Beantwoorden
Anne 8 januari 2020 om 22:15

Ook ik volg hetketo dieet

Beantwoorden
Julia 8 januari 2020 om 07:31

Nieuwsbrief

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!