Nieuws, foodpost & hotspots – oktober 2020

De maand oktober stond weer in het teken van aangescherpte corona maatregelen maar voor mij ook in het teken van de voorbereidingen voor de feestdagen. Kijk mee voor een kijkje achter de schermen

Niet alleen ik maar ook Payo vind het heerlijk om zich deze tijd van het jaar in te wikkelen in een dekentje. En dat levert leuke foto’s op!

Vlak voordat de restaurants weer moesten sluiten ging ik op nationale krokettendag samen met Jessie van de BrunchChick eten bij Streetfood in Eindhoven. We kregen een tafeltje bomvol met heerlijks zoals een bietenburger, frietjes, stoofvlees en kroketten natuurlijk.

Achter de schermen ben ik al druk bezig geweest voor recepten voor Sinterklaas en Kerst. Ik kan niet wachten om ze met jullie te delen maar er komt heel wat lekkers aan. En tegen de tijd dat het december is ben ik er alweer klaar mee haha.

Na al dat gekook moet er natuurlijk ook opgeruimd worden. Gelukkig doen we dat meestal samen met een muziekje op de achtergrond.

Het is toch nog altijd een bijna onwerkelijk idee om je eigen kookboek te zien liggen in de boekhandels. Ook bij Van Piere in Eindhoven lag hij er mooi bij. Maar ook online is hij te bestellen. Tip: ook leuk als cadeau voor de feestdagen.

Ik sprak af met mijn vriendin en we aten Pools. Ze serveerde pierogi uit haar thuisland en dat was heerlijk. Die wil ik ook nog een keer gaan maken voor LeukeRecepten.

Er stond een mooi interview in het magazine Koken & Genieten over mij, over LeukeRecepten en ons nieuwe boek natuurlijk.

Het was echt herfstweer en perfect voor een lekkere boswandeling en kastanjes zoeken. Dat deden we samen met Eric’s vader, broer en vrouw en kids. En onze hondjes natuurlijk. En mijn nichtje Lois was een echte packleader!

Nadat de restaurants helaas gesloten werden was er bij veel gelukkig nog wel mogelijk om eten af te halen of te bezorgen. Zo ook bij Mood, daar bestelde we heerlijke sushi en Thaise Curry.

Ook bij restaurant Saffraan in Eindhoven bestelde we een heerlijke Perziche proeverij met diverse rijst gerechten, gestoofde aubergine en dips. Speciaal voor mijn bezoekers van LeukeRecepten heb ik een leuke actiecode waarbij je 20% korting krijg op een bestelling bij Saffraan. De code is: LEUKERECEPT (gelding t/m 31 dec 2020)

Sinds een aantal maanden eet ik zo goed als vegetarisch en een van de gerechten die ik toch wel een beetje mis zijn stoofschotels. Maar daarvoor bedacht ik ook een oplossing en maakte een heerlijke vega stoofschotel. Het recept komt nog online.

De laatste dag van de maand was het Halloween. Dit vierde we heel klein samen met o.a. ons neefje en nichtje. In plaats van een buurtfeest en langs de deuren gaan deden we thuis verstoppertje in het donker, ook spannend!

Ik kreeg weer leuke en lekkere foodpost! Zo ontving ik een heel pakket van Faja Lobi met Surinaamse producten. Gelukkig zat er ook een kookboek bij want ik ben niet zo heel erg thuis in deze keuken. Dat wordt binnenkort uittesten.

In het najaar komen altijd een heleboel nieuwe kookboeken uit, zo ook het eerste boek van de populaire blog De Kookmutsjes. Ik heb een review geschreven die binnenkort online komt.

De popcorn van Moonpop is nieuw op de Nederlandse markt. Verkrijgbaar in de smaken Farmers Paprika, Lovely Sweet’N Salty en Sailor Seasalt. Alle drie vegan, glutenvrij én biologisch.

Ook ontving ik een hele mooie grote wokpan van BK om te proberen. Hij heeft een unieke vorm waardoor wokken nog makkelijker wordt. Je kunt de ingrediënten makkelijk om scheppen en omschudden. En deze black steel variant mag bovendien in de oven.

Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

 

Vind je dit leuk?
0 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel