Nieuws, foodpost & hotspots – september 2019

September zit er weer op! Dit was een feestelijke maand want er waren een hoop mensen in mijn omgeving jarig inclusief ik! Kijk mee naar kiekjes van mijn verjaardag, mijn taart en onze workation. 

De maand begon met een leuke tea-tasting bij TeaStories in Eindhoven. We proefden verschillende thee en het was gezellig om met de andere foodies die er waren te babbelen.

Daarna gingen we nog door naar Intelligentia, de lekkerste en meest bijzondere ijssalon in Eindhoven Hij is helemaal roze, dus heel instagramproof en ze hebben vaak bijzondere ijssmaken zoals saffraan, Tony’s of komkommer venkel.

Eric en ik zijn dol op gin tonic’s. Het werd dus tijd dat we een keer naar Ginscal gingen in Eindhoven, een gin en agave cocktailbar met ontelbare flessen en soorten gin. Echt een aanrader om een keertje te bezoeken. 

Ons nichtje Lois was jarig, ze werd 3 alhoewel ik soms denk dat ze al 4 is. Wat is ze groot en slim! Uiteraard hoorde er ook een taart bij met kaarsjes.

 

Eric en ik gingen een midweek naar Hof van Salland. Een weekje er tussenuit! Deze keer namen we ook de laptops mee en maakten we er een soort workation van. ‘S morgens werken en ‘s middags lekker wandelen. En die combi werkt heel goed. 

We ontvingen elke ochtend een ontbijtbox met allemaal lekkers in ons huisje. Dat was een luxe! Van broodjes tot croissantjes en melk tot sinaasappelsap.

 

Payo was ook mee en die heeft ook genoten van de wandelingen op de hei en de momenten bij de haard. Dit was de eerste keer dat Payo echt een week lang met ons op vakantie was en het ging heel goed. Ik was bang dat hij s nachts zou gaan blaffen maar dat was gelukkig niet zo. Dus zeker voor herhaling vatbaar. 

Na het wandelen krijg je honger en gaat een broodje kroket er wel in! Bij Buitengewoon Lekker aan het begin van de Sallandse heuvelrug kun je lekker lunchen of op het terras zitten en is een perfect uitgangspunt voor mooie wandelingen.

 

Ik was jarig en maakte een witte chocolade aardbeien verjaardagstaart! Ik werd 33 jaar, ik voel me nog geen 33 maar merk wel dat ik steeds bewuster wordt, volwassen worden heet dat volgens mij :)  

En ik vierde mijn verjaardag met naaste familie en vrienden bij een leuke plek in Nuenen: D’n kleine dommel. En we hadden geluk het was die dag 25 graden en de kids die er waren hebben lekker buiten in de speeltuin gespeeld. 

 

Er gaat ook wel eens iets mis in de keuken. Zo liet ik een hele muffinbakvorm met kwarktaartjes vallen. Zo zonde! Gelukkig konden we de restjes die nog in de vormpjes zaten nog opsnoepen. 

Gelukkig ging er voor de rest heel veel dingen goed, ik maakte weer een heleboel nieuwe recepten. Er stonden vooral herfstige recepten op het menu zoals stoofschotels, pompoenstamppot en soepen. 

 

Ik kreeg ook weer veel lekkere post zoals een pakket van Mister Kitchen met o.a. desem pizzabodems en pizzasaus. Die hebben we getest en zijn helemaal goedgekeurd! Ideaal voor een snelle maaltijd of lunch. 

Er kwamen ook een nieuwe kookboeken uit zoals het vernieuwde boek 'Elke dag Lekker en Simpel' en het 'Makkelijke bakboek' van Rutger bakt. Ook BrendaKookt bracht weer een nieuwe 'Makkelijke maaltijden scheurkalender' uit.

Rude health kwam met een paar nieuwe dranken: Barista Oat en Barista Almond voor in je koffie en Hot Chocolate en Turmeric Latte zijn twee kant-en-klaar hot drinks. Perfect voor de komende koude dagen! 

Tony’s kwam met maar liefst 3 nieuwe Limited Edition repen! Wit Kurkuma Chai Kokos, Melk Honeycomb Tijm en Puur Chili Fudge Roze Peper. Hoewel hier geen favoriet voor mij tussen zit vond ik ze wel verrassend.

Zo dat was het weer, de maand september zit er weer op! In oktober gaan we op vakantie naar Kos met de familie, zin in! Daarover de volgende keer meer. Wil je op de hoogte blijven nieuw recepten, weetjes en persoonlijke updates? Volg me dan op Instagram.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!