Paprika recepten

Paprika recepten

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Snelle pizza van Turks brood
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Deze heerlijke pizza op basis van Turks brood met (vega)gehakt, paprika en mozzarella schuif je zo de oven in en is in 30 min klaar!

Gevulde zoete aardappel met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Gezonde zoete aardappel met Mexicaanse chili con carne. Lekker met guacamole, peterselie en zure room.

Bimi pakketjes met paprika
  • Bijgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Super leuk bijgerecht voor het kerstdiner van lekkere groente pakketjes van bimi en paprika. Dat wordt uitpakken en smullen.

Tortilla wrap pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijke en snelle pizza’s, ook wel tortizza genoemd, op basis van tortilla wraps belegd met groenten. Lekker als snelle lunch of lichte maaltijd.

Vegetarische stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min stooftijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees, maar met champignons, wortel, paprika en aardappel in een kruidige saus.

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Vegetarische groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Gezonde sandwichspread
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Mexicaanse enchilada's uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min
  • 8 stuks
  • *

Gevulde tortilla wraps met gehakt, paprika en Mexicaanse kruiden onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

Tosti geitenkaas
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Met brood, geitenkaas, paprika en walnoot maak jij deze heerlijke tosti voor de lunch

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Gegrilde zalm met salsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Hoe lekker en kleurrijk is dit gerecht! Heerlijk gegrilde zalm met een frisse salsa van o.a. mango en komkommer geserveerd met rijst

Mexicaanse bowl met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke gezonde en vegan bowl met Mexicaans gekruide zoete aardappel, quinoa, groenten en avocadodressing

Varkenshaas met ananas spies
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 12 min grill tijd
  • 4 spiesen
  • *

Snelle en makkelijke barbecue spiesjes met varkenshaas met Provençaalse kruiden, stukjes ananas en paprika. Lekker in de zomer van de bbq maar ook uit de grillpan.

Vegan spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

Gezonde buddha bowl
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een kleurrijke en lekkere goedgevulde buddha bowl met tempeh, quinoa, veel groenten en een licht pittige pindadressing

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgettes uit de oven met een kruidig Mexicaans gehaktmengsel, paprika en mais, ook makkelijk vegetarisch te maken

Pizzabroodjes
  • Lunch recept
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een makkelijke snack of lunch van pizza broodjes met een lekkere topping van pizzasaus, groenten en kaas

Gemarineerde biefstukspies
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • *

Lekkere sappige barbecue spiesen met stukjes gemarineerde biefstuk, paprika en champignons

Bloemkoolpizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 2 stuks
  • *

Een heerlijk knapperige zelfgemaakte pizza met bloemkool verwerkt in het pizzadeeg die tevens glutenvrij is, met groenten en geitenkaas on top

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • *

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Pizza rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Lekkere snack van opgerolde pizzarolletjes met salami en paprika, een ideale borrelsnack op een feestje!