Paprika recepten

Paprika recepten

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Komkommer hapjes met tonijnsalade
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Met dit recept heb je snel een lekker hapje van plakjes komkommer met zelfgemaakte tonijnsalade op tafel

Couscous met broccoli en zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

Spies met ananas met spek
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Het zoete van de ananas en het zoute van het spek past perfect samen in deze lekkere barbecue spies

Thaise salade met ananas
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Italiaanse wraptaart met mozzarella
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke maaltijd van opgestapelde tortilla wraps met daartussen o.a. een Italiaanse gehaktsaus, groenten en mozzarella, lekker en tevens leuk om te serveren!

Noedels met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Lekkere Oosterse roerbak met kip en verse groenten in een lekker sausje geserveerd met noedels, lekker en simpel!

Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Ovenschotel chili con carne met pasta
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Zelfgemaakte chili con carne met pasta gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Puntpaprika met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Bbq worst spiesen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min grillen + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Maak lekkere bbq spiesen van stukjes worst, gemarineerd in een marinade van honing en mosterd, met paprika en rode ui. Heerlijk van de grill en makkelijk van tevoren te maken voor de barbecue.

Foe yong hai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

Omelet wrap met spinazie
  • Lunch recept
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere koolhydraatarme lunch van een omelet wrap gevuld met groenten en feta, geserveerd met tzatziki. Binnen een half uurtje gemaakt.

Pizza shoarma met puntpaprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker snacken in het weekend met deze pizza met shoarma, puntpaprika en knoflooksaus

Bruschetta met ansjovis
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijk hapje van knapperige broodjes met gegrilde paprika en ansjovis. Lekker als voorafje of als borrelhapje.

Aubergine rolletjes met couscous
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 15 stuks
  • *

Deze vegetarische aubergine hapjes zijn gevuld met couscous en ricotta

Bami goreng
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf bami zonder pakjes en zakjes? Met dit makkelijke recept voor bami goreng zet jij binnen 30 minuten iets lekkers op tafel!

Vegan nasi met tofu spiesen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Vegetarische stroganoff ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze pastaschotel met stroganoffsaus gegratineerd onder een laagje kaas is een heerlijke vegetarische maaltijd en het ideale comfortfood

Pizza krans met salami
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 1 krans
  • *

Deze krans met pizzavulling is een leuke variant van pizza, gevuld met salami, mozzarella, champignons en paprika

Salade met gefrituurde geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Zelfgemaakte krokante rondjes geitenkaas op een bedje van frisse salade met paprika

Zalm fajita
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Mexicaanse zalm met gegrilde groenten geserveerd in een pannetje met wraps en lekkere toppings

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Stamppot met snijbonen en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Gevulde Mexicaanse broodjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 5 min
  • 12 stuks
  • *

Deze kaiserbroodjes zijn gevuld met een Mexicaans gekruid gehaktmengsel, heerlijk als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij