gerechten

Orzo ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Pompoenpuree basisrecept
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 4 personen
  • *

Een basisrecept voor smeuïge pompoenpuree die je met maar een paar ingrediënten maakt. Met knoflook, ui en wat kruiden heb je deze pompoenpuree in 10 minuten gemaakt. Je moet wel nog even wachten op de oven.

Toast met gebakken champignons
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Ben je nog op zoek naar een heerlijk, gezond en simpel recept voor de lunch? Dan is deze toast met avocado en gebakken champignons ideaal. Zo heb je ook meteen al een goede portie aan groenten binnen.

Kip in zwarte pepersaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min marineren
  • 2 personen
  • *

Heerlijke en makkelijke roerbak met (vega) kip en groenten in een zelfgemaakte zwarte pepersaus. Serveer met noedels of rijst voor een lekkere avondmaaltijd.

Vegan appeltaart
  • Bakrecept
  • 20 min bereidingstijd + 1 uur oventijd + 30 min rusttijd
  • 1 taart
  • *

Een van de populairste taartrecepten in Nederland is natuurlijk de appeltaart, maar wist je ook dat je deze heel eenvoudig helemaal plantaardig kunt maken? Heerlijk met vegan amandelspijs of een toefje plantaardige slagroom bovenop.

Wraps met kip saté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Geniet van een snelle, simpele en smaakvolle maaltijd met deze wraps met kip saté. Lekkere (vega) kip in satésaus, knapperige groenten en gebakken uitjes in een wrap. Binnen 20 minuutjes heb je dit gemaakt.

Pasta met kikkererwten en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Gezonde pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Een smakelijke en gezonde pizza boordevol groenten staat op het menu! Met een volkoren deeg als basis en heerlijke toppings zoals broccoli, champignons en rode ui. Ontdek hoe je hem eenvoudig zelf maakt.

Torta caprese (chocolade amandeltaart)
  • Nagerecht
  • 10 min + 50 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke Italiaanse chocoladetaart op basis van amandelmeel en pure chocolade. Een klassiek Italiaans recept dat tevens glutenvrij is.

Orzo met broccoli en Parmezaanse kaas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk hoofdgerecht van orzo met broccoli, gebakken (vega) spekjes en Parmezaanse kaas. Gegarneerd met pijnboompitten en basilicum. Je hebt dit recept al in 30 minuutjes klaar.

Romige gele paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Deze romige gele paprikasoep kan het hele jaar door gemaakt worden. Het is een eenvoudige, maar toch onwijs smaakvolle soep die je kan serveren als lunch of avondeten. Het lekkerst met een (warm) broodje ernaast en met wat plantaardige room en pitten als topping.

Tempeh marineren en krokant bakken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere sticky en krokant gebakken tempeh met een licht pikante smaak. Heerlijk gemarineerd met o.a. ketjap, sambal en knoflook. Een lekker bijgerecht bij rijst, noedels of in een salade.

Flensjes
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Maak zelf heerlijke flensjes met dit makkelijke basisrecept. Een flensje is een soort dunne pannenkoek en is lekker als dessert. Serveer met siroop, lekker vers fruit en wat poedersuiker, of met een bolletje ijs.

Kaasstengels maken
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 7 stuks
  • *

Een eenvoudig recept om zelf heerlijk knapperige kaasstengels te maken, met maar 5 ingrediënten! Leuk om te maken en het vult je keuken met de geur van versgebakken kaasstengels. Perfect voor bij de borrel of als snack.

Chinese kool wok met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Deze Chinese kool roerbak is het perfecte recept voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Heerlijk met gebakken tempé en een portie rijst.

Gezonde eiwit omelet met groenten
  • Lunch recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 1 persoon
  • *

Deze omelet uit de oven met courgette, tomaat en mozzarella is heel luchtig en bevat weinig vetten en veel eiwitten waardoor je een lang vol gevoel hebt. De schuimomelet klop je op met een mixer waardoor hij extra luchtig wordt.

Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Bibimbap is een populair Koreaans rijstgerecht met groenten en een gebakken eitje. Deze bibimbap rijst bowl maak je met komkommer, shiitake, wortel en een lekkere zelfgemaakte saus.

Banoffee toetje in een glaasje
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk toetje in een glaasje, gebaseerd op banoffee taart met banaan, room en karamel. Dit dessert heeft lekkere laagjes met Bastogne en wordt gemaakt met roomkaas.

Worstenbroodjes
  • Tussendoortjes
  • 20 min bereidingstijd + 15 min oventijd + 50 min rusttijd
  • 18 worstenbroodjes
  • *

Het populaire worstenbroodje kun je lekker zelf maken. Ideaal voor een feestje of om uit te delen! Wist je dat je worstenbroodjes heel gemakkelijk vegan kunt maken? Dit recept is inclusief plantaardige optie.

Makkelijke appeltaart
  • Nagerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Wil je een heerlijke appeltaart maken, maar dan wel met een snel en makkelijk recept? Die heb ik voor je! Binnen 20 minuten heb je deze snelle én lekkere appeltaart al in de oven staan. Enjoy!

Poke bowl met krokante kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Heb je weinig tijd om te koken maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Maak dan deze makkelijke en voedzame poke bowl met krokante (vega) kip. In een handomdraai een heerlijke poke bowl op tafel.

Paprika courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Zin in een heerlijke, gezonde en smaakvolle soep? Probeer dan onze paprika courgettesoep, een eenvoudig en voedzaam gerecht dat heerlijk vullend is.

Bosvruchtentaart
  • Bakrecept
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Deze bosvruchtentaart smaakt heerlijk én is eenvoudig om te maken. Een luchtige cake als basis met bosvruchten en een vleugje vanille. Lekker bij de koffie of als dessert. Serveer met een toef slagroom.

Pittige lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Zin in een beetje pit op je bord? Maak dan deze heerlijke pittige lasagne, boordevol smaak en verschillende kruiden. Gegarandeerd een nieuwe favoriet voor liefhebbers van pikant eten.