Paprika

Paprika

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Gevulde paprika’s met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarische en heerlijke maaltijd van goed gevulde paprika’s met o.a. couscous, spinazie en feta

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Een lekkere hartige snack van krokant bladerdeeg met een vegetarische vulling van groenten en zure room

Zelfgemaakte romesco saus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen, op de BBQ of op je fornuis.

Komkommer hapjes met tonijnsalade
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Met dit recept heb je snel een lekker hapje van plakjes komkommer met zelfgemaakte tonijnsalade op tafel

Nacho’s met gehakt uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 2-4 personen
  • **

Een echte guilty pleasure: Mexicaanse ovenschotel met nacho’s en een kruidig gehaktmengsel met een topping van zure room en gegratineerd met kaas

Couscous met broccoli en zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

Spies met ananas met spek
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Het zoete van de ananas en het zoute van het spek past perfect samen in deze lekkere barbecue spies

Thaise salade met ananas
  • Lunch
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Halloumi spies
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een vegetarische spies voor op de barbecue is ontzettend lekker met halloumi kaas die perfect is om te grillen

Italiaanse wraptaart met mozzarella
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Makkelijke maaltijd van opgestapelde tortilla wraps met daartussen o.a. een Italiaanse gehaktsaus, groenten en mozzarella, lekker en tevens leuk om te serveren!

Noedels met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere Oosterse roerbak met kip en verse groenten in een lekker sausje geserveerd met noedels, lekker en simpel!

Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Groente spiesen met kruiden dip
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze groente spiesen met zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruiden dip om de groenten in te dippen.

Ovenschotel chili con carne met pasta
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Zelfgemaakte chili con carne met pasta gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Puntpaprika met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Foe yong hai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika

Omelet wrap met spinazie
  • Lunch
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere koolhydraatarme lunch van een omelet wrap gevuld met groenten en feta geserveerd met tzatziki

Pizza shoarma met puntpaprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker snacken in het weekend met deze pizza met shoarma, puntpaprika en knoflooksaus

Bruschetta met ansjovis
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijk hapje van gegrilde brood met paprika en ansjovis, lekker als voorafje of als borrelhapje.

Aubergine rolletjes met couscous
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 15 stuks
  • **

Deze vegetarische aubergine hapjes zijn gevuld met couscous en ricotta

Chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

Bami goreng
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf bami zonder pakjes en zakjes? Met dit makkelijke recept voor bami goreng zet jij binnen 30 minuten iets lekkers op tafel!