Paprika recepten

Paprika recepten

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Snelle ravioli salade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

Groentepakketjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 3 stuks
  • *

Goed gevulde pakketjes gevuld met o.a. courgette, tomaatjes en lekkere kruiden. Te bereiden op de BBQ of in de oven. 

Nacho's met pulled chicken
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 8 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Het is heerlijk snacken van deze ovenschotel met nacho’s, BBQ pulled chicken en groenten

Vegan plaattaart met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 1 plaattaart
  • *

De lekkerste plaattaarten maak je zelf en dat met maar een paar ingrediënten! Wat dacht je van groenten en kikkererwten? Kleurrijk én heel smaakvol!

Spaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Tofu spiesjes met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min rusttijd
  • 12-18 spiesjes
  • *

Dacht jij dat een vegan BBQ ingewikkeld was? Met deze pittige tofu spiesjes met groenten is het allesbehalve saai. 100% plantaardig, voedzaam en ontzettend smaakvol, daar scoor je punten mee!

Vegetarische salade met parelcouscous
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit gezonde gerecht met gegrilde courgette en paprika is lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij de barbecue.

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof van o.a. aubergine, courgette en paprika afgedekt met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas.

Orzo salade met pesto
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • *

Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.

Quesadillas met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke licht krokante wraps met een vulling van kruidig gehakt, kaas en maïs. Lekker als lunch of makkelijke en snelle avondmaaltijd.

Roerbak met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Dit kruidige eenpansgerecht is ideaal voor koken op de camping. Met maar 1 pan en slechts 6 smaakvolle ingrediënten zet je snel een heerlijk gerecht op tafel.

Wrap bowl met biefstuk
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 6 stuks
  • *

Geniet van onze super snelle gevulde wraps bowls met biefstuk. Met gekruide biefreepjes, paprika en ananas. Een eenvoudig te maken gerecht dat zowel lekker als voedzaam is, perfect voor drukke doordeweekse avonden.

Halloumi spies
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Deze vegetarische spies met halloumi kaas voor op de barbecue is ontzettend lekker. De kaas is perfect is om te grillen.

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen. Lekker van de BBQ of gewoon op je fornuis.

Bloemkoolcouscous met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.

Spiraal taart met brie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.

Groente spiesen met kruiden dip
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze groente spiesen zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruidendip om de groenten in te dippen.

Couscous salade met feta
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Deze vegetarische salade met couscous, walnoten en geroosterde paprika combineert perfect met de feta en walnoten.

Panzanella
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.

Muhammara dip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Heerlijke dip uit het Midden-Oosten gemaakt van o.a. geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Lekker met flatbread of op een cracker en bovendien vegan.

Kip Hawaï wraps
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 6 stuks
  • *

Kip met ananas is een heerlijke combinatie en al helemaal op een wrap. Extra lekker door de barbecuesaus en kaas. In 35 minuten gemaakt.

Vegan frittata met groenten uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een frittata met groenten uit de oven die binnen no-time op tafel staat. Helemaal plantaardig, glutenvrij en sojavrij.

Mini pizza gezichtjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Leuk om te maken en om op te eten; pitabroodjes met zelfgemaakte gezichtjes van groenten. Hier smullen kinderen mee!

Burrito met kip recept
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker recept voor burrito met kip. Een heerlijke Mexicaanse maaltijd van wraps gevuld en opgerold met kip, rijst, bonen en kaas.