Pasen staat weer voor de deur maar ik moet bekennen dat ik niet veel bijzonders doe met Pasen. Behalve ’s morgens met het ontbijt, dan vind ik het leuk om er iets gezelligs van te maken met mooie servetten, lekkere broodjes, kleurrijke bloemen, glaasje jus, verse koffie en gekleurde eieren natuurlijk.
Wie mij op Facebook volgt of de nieuwsbrief ontvangt heeft waarschijnlijk al gezien dat ik sinds kort ook kookvideo's maak. Soms zijn er namelijk dingen die ik lastig kan uitleggen d.m.v. tekst zoals het vouwen van empanada's of spring rolls. En op video kun je dit makkelijk laten zien
Een heerlijke Thaise, frisse salade met komkommer, mango en taugé met gebakken biefstuk en een zelfgemaakte Oosterse dressing met gember en limoen.
Simpel maar super lekker en gezond broodje belegd met avocado en plakjes ei, ideaal voor bij de high tea of (paas)brunch.
Ontdek deze frisse en heerlijke lente salade met raapstelen, ei, kip en radijsjes. Lekker als lunch of als bijgerecht op de paastafel bijvoorbeeld.
Lekker vegetarisch voorgerecht dat er ook nog eens super leuk uit ziet! Een smaakvol en kleurrijk mozzarella en groenten torentje.
Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden
Lekker Indisch hapje van mais, kruiden en selderij in de vorm van een koekje gebakken in zonnebloemolie, ook wel Frikadel djagung genoemd. Deze mag niet ontbreken bij een Indische rijsttafel!
Simpele en gezonde snack van plakjes courgette belegd met jouw favoriete pizza toppings. Inclusief stap voor stap foto's en video!
Super lekkere krokante groentefrieten uit de oven met een zelfgemaakte pittige saus. Een lekkere snack of bijgerecht bij het avondeten.
Zet een kom aardappel wedges voor mijn neus en hij is binnen een minuut op! Ik vind ze zelfs lekkerder dan een portie frieten, je proeft namelijk de aardappel beter. En het is bovendien een gezondere keuze dan frieten uit frituurolie.
Ik kan niet wachten tot de winter voorbij is en ik lekker buiten kan eten aan mijn nieuwe tuintafel. Lekker genieten van het lente zonnetje met een wijntje in mijn hand. Nog mooier zou het zijn om op een terrasje te zitten in Italië en te genieten van de Italiaanse zon en wijn. Lees snel verder hoe dit misschien werkelijkheid kan worden…
Als foodie ben ik vaak op zoek naar bijzondere producten. Ik kan helemaal enthousiast raken van een nieuwe soort granen, kruiden of groenten. Ook op vakantie vind ik het leuk om lokale gerechten te proeven en op markten rond te snuffelen. Oké, ik moet eerlijk toegeven dat ik de haggis in Schotland heb overgeslagen.
Wat vind je van mijn valentijnstaart? Mooi hè! Daar zal Eric vast blij mee zijn. Wil jij jouw Valentijn zaterdag ook verrassen met z’n mooie hartjestaart, lees dan snel verder hoe je deze heel makkelijk zelf maakt.
Als je regelmatig op leukerecepten.nl komt dan heb je misschien al opgemerkt dat ik een lichte geitenkaasverslaving heb. Ik vind het heerlijk! Vooral door een salade, bij gegrilde groenten of door de pasta en nu heb ik nog iets lekkers ontdekt! Geitenkaas op een broodje. Echt geniaal, want op een gewoon broodje kaas ben ik als foodie al snel uitgekeken.
Het is weer de periode van de goede voornemens! Doe jij er aan? Misschien wil je meer gaan bewegen of een paar kilootjes verliezen? Ik wil iets meer gaan sporten, over een maandje ga ik namelijk op vakantie. En ik krijg het toch een beetje benauwd van het idee om weer een bikini aan te trekken na alle dikke wintertruien.
Quinoa, je kunt er bijna niet meer omheen! Ik kom het regelmatig tegen op verschillende foodsites, op de menukaart in restaurants en ook in de supermarkt heeft quinoa een plek in de schappen veroverd.
Laatst konden jullie al lezen hoe mijn ochtendritueel er uit zien op een drukke doordeweekse dag. Nu is het tijd voor een ontspannen ochtend in het weekend. Ontbijten op zaterdag of zondagmorgen is een van de dingen waar ik erg naar uitkijk.
Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst
Gezond en makkelijk pastarecept met broccolisaus, een gebakken stukje zalm en grove tomatensalsa. En ook nog eens erg lekker!
Wil jij 2015 gezond beginnen (en eindigen)? Met deze tips en wat kleine aanpassingen in je voedingspatroon eet je een stuk gezonder zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken
Frittata met spinazie, chorizo en tomaatjes uit de oven. Een smaakvolle en eenvoudige frittata. Perfect voor een snel en hartig gerecht!
Varieer eens met aardappels en vul ze met een smaakvol en romig mengsel van spekjes en bosui. Een heerlijk bij- of hoofdgerecht boordevol smaak. Geniet ervan!