Zoete cranberry broodjes
  • Ontbijt recept
  • 45 min + 18 min oventijd + 1 uur 15 min rijstijd
  • 10 stuks
  • *

Feestelijke broodrolletjes met zelfgemaakte cranberrycompote voor bij het kerstontbijt. Een kerstige variatie op de kaneelbroodjes.

Mini brioche
  • Ontbijt recept
  • 55 min + 20 min oventijd + 3 uur rijstijd
  • 8-10 stuks
  • *

Luxe zoete witte broodjes. Lekker met jam of roomboter bij het kerstontbijt of de kerstbrunch.

Zalm en croûte met spinazie en Boursin
  • 16-12-2014
  • 28 reacties
  • Sandra

Vaak krijg ik van bekenden de vraag of ik nog leuke tips of recepten heb voor het kerstdiner. De kerstrecepten moeten wel speciaal zijn en er feestelijk uit zien. Maar vooral niet al te moeilijk zijn en geen uren duren. Voor deze mensen heb ik hét ideale kerstrecept: zalm in bladerdeeg met spinazie en Boursin.

Het feestelijke kerstmenu van Veronique
  • 15-12-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Veronique is kok bij Hotel Groot Welsden en weet als geen ander welke smaken goed bij elkaar passen en dat een goede timing heel belangrijk is. Speciaal voor LeukeRecepten stelde ze een lekker kerstmenu samen en maakte ze 3 feestelijke gangen. Hieronder geeft ze ook nog een aantal handige tips prijs die je een heel eind op weg helpen met dit kerstdiner.

Mini hamburgers met truffelmayonaise
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Mini hamburgers met een verrukkelijke truffelmayonaise. Geniet van deze heerlijke combinatie van sappig vlees en luxe smaken. Perfect voor feestjes en borrels of gewoon als avondeten.

Het feestelijke kerstmenu van Sandra
  • 12-12-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Speciaal voor de kerst heb ik een heerlijk 3 gangen kerstmenu samengesteld. Want dat is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel lekkere kerstrecepten maar welk voorgegecht past nou goed bij welk hoofgerecht? En hoe krijg je alles op tijd klaar? En dan zijn er natuurlijk nog diëten en wensen van de gasten.

Tagliatelle met pompoen
  • 03-12-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik niet van koud en guur weer houd, ben ik toch dol op de laatste maanden van het jaar. Dit komt omdat er dan weer volop paddenstoelen, stoofperen, en pompoenen beschikbaar zijn. De afgelopen tijd heb ik dan ook heel wat lekkere gerechten met deze ingrediënten gemaakt.

Vegetarische champignon balletjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 30 min opstijven
  • 12 stuks
  • *

Vegetarische balletjes gemaakt van champignons, walnoten en kaas, lekker als tapashapje of snack.

Hele kip uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 1 uur 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met dit heerlijke recept voor een hele kip met sinaasappel en rozemarijn uit de oven steel je de show tijdens een feestelijk diner!

Serranoham rolletjes met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 12 stuks
  • *

Super simpel en lekker hapje wat er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker bij de borrel of als voorgerecht.

Lasagne maken van restjes groenten
  • 17-11-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Afgelopen woensdag was het weer zo ver, de groentela van mijn koelkast puilde uit. Tijd om te inventariseren en lekker te gaan koken! Want ook met restjes groenten zet je de lekkerste gerechten op tafel. Weggooien is zonde! 

Couscous met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Herfstige couscous met frisse granaatappelpitjes en zoete pompoen en aubergine uit de oven

Review: Kwekkeboom snacks uit de oven
  • 27-10-2014
  • 9 reacties
  • Sandra

  Knapperige snacks uit de oven, kan dat? Van Kwekkeboom kreeg ik een pakket thuis bezorgd met hapjes voor in de oven om dat uit te testen. Er zaten verpakkingen in met Kaashapjes, Bitterballen en Croquetten. Lees snel verder om te zien of ze hun krokant garantie waar kunnen maken.  

Zalm met spek en dillepesto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Zalm met spek en dillepesto. Een mooi en lekker zalmrecept voor een feestelijk diner. Geniet van sappige zalm, knapperig spek en zelfgemaakte dillepesto.

Turkse pizza
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 5 stuks
  • *

Zelfgemaakte Turkse pizza's, ook wel lahmacun genoemd, met een laagje gehakt, paprika en tomaat

100% gezelligheid, 0% alcohol
  • 12-10-2014
  • 2 reacties
  • Sandra

Ik vind het heerlijk om af en toe te borrelen. Geen groot feest maar gewoon gezellig wat hapjes en drankjes op tafel, al is het maar om het weekend te vieren. Afgelopen zondag was het weer zo ver, ik had nog wat chipjes, pistachenootjes en olijven over van mijn verjaardag van vorige week en ik had Jillz Red 0% in huis… de borrel was compleet!  

5 x zelf kruidenmixen maken
  • 28-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

  Het is heel makkelijk om verschillende kant en klaar kruidenmixen in de winkel te kopen. Maar vaak heb je zelf (zonder te weten) al de ingrediënten in huis om deze smaak te creëren.

Haal alles uit je groente, maak er soep van!
  • 26-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Een aantal dagen geleden ontving ik van Honig een soeppan met daarbij een uitdaging om te laten zien dat je van restjes groenten prima een lekker soepje kan maken. Want wist je dat bijna de helft van de Nederlanders wekelijks restjes groenten weggooit, zonde toch!

Burger met kip, bacon en avocado
  • 21-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Dit moeten jullie proeven! Ik heb vorige week mijn ultimate favorite burger gemaakt. Voordat ik ging beginnen heb ik nagedacht hoe de ultieme burger moet smaken. Het is denk ik vooral de combinatie van ingrediënten en smaken op je broodje want die moeten in balans zijn.

Hoe maak je de lekkerste cappuccino? Tips + recept
  • 17-09-2014
  • 12 reacties
  • Sandra

Ik kan heel erg genieten van een goede kop cappuccino, vooral op het terras of in een restaurant. Maar ook in het weekend houd ik er van om wakker te worden met een lekkere kop zelfgemaakte cappuccino. Een verse kop cappuccino bereiden is niet moeilijk, hieronder laat ik je in 5 stappen zien hoe ik hem het liefst maak.

Cordon bleu
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Zelfgemaakte cordon bleu van varkenslapjes gevuld met ham, kaas met een Italiaans tintje van gedroogde tomaatjes. Een heerlijke combi!

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta

Tajine met Marokkaanse kip
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • *

Marokkaanse kip met sinaasappel. Een verrukkelijk gerecht met malse kip en een twist van sinaasappel en Marokkaanse kruiden. Heerlijk en smaakvol genieten!

Kabeljauw met paprika uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje uit de oven gecombineerd met een heerlijke kruidige saus van paprika en tomaat