Paprika recepten

Paprika recepten

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Gevulde aubergine rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 hapjes
  • *

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

Gepaneerde vis met roerbakgroenten
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 personen
  • *

Vis en ravigotesaus is een heerlijke combinatie, voeg er wat groenten en frieten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd

Libanees brood met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze Libanese wraps zijn gevuld met een groenten mengsel van courgette, aubergine en paprika

Rosbief rolletjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min marineren
  • 5 stuks
  • *

Gemarineerde lapjes vlees gevuld met paprika die maar een paar minuten op de BBQ hoeven

Thaise quinoa salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Deze maaltijd salade met quinoa heeft een Thaise twist door de frisse dressing en koriander

Salade met falafel en mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en snelle vegetarische salade met balletjes falafel en pittige dressing.

Bulgogi cheese steak sandwich
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze combi van Amerikaanse Philly cheese steak met Koreaanse runderreepjes is een match made in heaven.

Falafel BBQ spiesen
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Deze vegetarische spiesen met balletjes falafel zijn perfect voor op de BBQ of de grill! Heerlijk met aubergine, paprika en cherrytomaat

Plaatpizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Vegetarische plaatpizza met veel lekkere groenten: gele paprika, courgette en champignons.

Enchilada's van courgette
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 10 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze koolhydraatarme Mexicaanse ovenschotel met kip is ideaal als lichte maaltijd.

Biefstuk roerbak met nectarine
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Mexicaanse plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 22 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Deze plaattaart met Mexicaans gekruide pulled chicken is een heerlijke variant op een pizza en perfect voor een snelle en makkelijke maaltijd.

Ovenschotel met aardappel en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Vegetarische cannelloni
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 25 oventijd
  • 3 personen
  • *

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Grieks pannetje met pitabrood, feta en tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit pannetje met Griekse invloeden is een ideale doordeweekse maaltijd

Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Zoete puntpaprika soep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Mini kerstboom pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Voor zowel kinderen als volwassenen is zijn deze mini pizza’s in de vorm van een kerstboom een hapje om vrolijk van te worden

Pasta met groenten en hüttenkäse
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Simpele pasta met lekker veel groenten en een schep frisse hüttenkäse

Jambalaya met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Marokkaanse runderstoof
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Een zachte stoofschotel met rundvlees, abrikozen en aubergines. Heerlijk gekruid met kaneel en komijn en geserveerd met couscous.

Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel op basis van quinoa met een smaakvolle Oosterse saus

Kip in rode pesto uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • *

Kip met gegrilde paprika in een romige pestosaus uit de oven

Gevulde courgette met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lichte maaltijd (of lunch) van courgette gevuld met zalm en hüttenkäse uit de oven