Aardappel courgette koekjes
  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min + 30 min oven
  • 3 personen
  • *

Geraspte aardappel en courgette in de vorm van een koekje met rozemarijn, ideaal als bijgerecht

7 populaire granen en zaden op een rijtje - deel 2
  • 17-06-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Laatst plaatste ik een artikel met daarin uitleg over 7 verschillende soorten granen en zaden zoals freekeh, quinoa en teff. Nu deel 2 met o.a. spelt, havermout en canihua:

Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus
  • Bijgerecht
  • 40 min
  • 20 stuks
  • *

Deze gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een Oosterse rijsttafel. Breng variatie in je maaltijd met deze eenvoudige en heerlijke balletjes.

Courgettesoep met zalm
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met deze snelle courgettesoep met gerookte zalm snippers zet je snel iets moois en lekkers op tafel.

Abrikozen borrelhapje met spek
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Met geitenkaas gevulde abrikozen omwikkeld met spek, een ideaal borrelhapje!

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Snelle avocado dip
  • Hapjes en snacks
  • 5 min
  • 1 portie
  • *

In maar 5 minuten maak je deze romige avocado dip met peterselie, lekker om brood of crackers in te dippen

Review: frituren met de Philips Airfryer
  • 03-06-2015
  • 20 reacties
  • Sandra

Frietjes en snacks staan niet zo vaak bij mij op het menu en dat is niet omdat ik ze niet lekker vind ;) Een van de redenen waarom ik niet veel frituur is omdat het altijd zo'n gedoe is met de frietpan. De olie moet regelmatig ververst worden en dan heb je ook nog last van vieze luchtjes die een paar dagen in je huis blijven hangen. En frituren is nou ook niet de meest gezonde manier om je eten bereiden. Maar misschien kan de Philips Airfryer hier verandering in brengen...

Italiaans gevulde puntpaprika
  • Voorgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekkere gevulde puntpaprika's met tomaatjes, parmaham, knoflook en een romige pestosaus. Geniet van deze heerlijke combinatie van smaken. Buon appetito!

Avocado bites met spek
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 16 stuks
  • *

Avocado en spek zijn elkaars beste vrienden! Combineer ze en serveer dit borrelhapje met een frisse yoghurtdip.

Zomerse meringuetaart met vers fruit
  • 27-05-2015
  • 3 reacties
  • Sandra

Met deze zomerse meringuetaart haal je het zonnetje in huis! Hij is lekker fris, licht en origineel. Want een appeltaart of chocoladetaart kennen we nu wel, maar met deze meringuetaart zet je echt iets bijzonders op tafel!

BonBonBloc crunchy chocolade cake
  • 26-05-2015
  • 9 reacties
  • Sandra

 Bij het zien en het proeven van Côte d’Or BonBonBloc komen er meteen een aantal herinneringen naar boven van vroeger. Ik weet nog goed dat mijn ouders die repen chocolade met pralinevulling bijna standaard in huis hadden liggen, in de snoepmand in de kast om precies te zijn. En dat ik af en toe er een stukje van af snoepte in de hoop dat ze het niet zouden merken en soms verdween gewoon de hele reep ;). 

Frisse couscous salade met mango
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse en goed gevulde couscoussalade met mango, tomaat en munt, ideaal voor bij de bbq.

10 Food Confessions Tag - LeukeRecepten
  • 17-05-2015
  • 7 reacties
  • Sandra

Op verschillende blogs zag ik de Food Confessions Tag voorbij komen waarin je verteld over je 10 meest vreemde eetgewoontes. Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet heeft deze tag bedacht en het leek me leuk om deze ook in te vullen. In het begin dacht ik dat ik de 10 niet zou halen maar voor dat ik het wist stond mijn papier vol! Nou, hier komen ze dan:

Quinoa met spinazie en gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Een smaakvolle en makkelijke maaltijd met quinoa, verse spinazie, kruidige gehaktballetjes en feta. Een voedzame en heerlijk gerecht boordevol smaak.

15 gezellige Food Festivals voor in je agenda 2015
  • 08-05-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Deze zomer hoef je je absoluut niet te vervelen met deze foodfestivals waar eten, gezelligheid en muziek centraal staan. Vooral foodtrucks zijn op dit moment razend populair en trekken het land door met allerelei lekkernijen aan boord. Ook leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe foodfestivals in opkomst zijn. Check hier alle datums en info van 15 bekende en nieuwe foodfestivals van 2015:

3 x barbecue recepten Tex Mex style
  • 04-05-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Wat geniet ik van het mooie weer de laatste tijd! Ik kon daarom ook niet wachten om de barbecue weer af te stoffen en iets lekkers op de grill te maken. Vlak voor het zonnetje de overhand begon te krijgen ontving ik een pakket van Santa Maria met o.a Tex Mex kruidenmixen, tortilla wraps en sauzen. Goeie timing, want de Tex Mex-keuken kun je prima combineren op de barbecue.  

Italiaanse aardappelschotel
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal

Chocolade banaan lollies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 2 uur vriezer
  • 16 stuks
  • *

Super leuk en gezond hapje van stukjes ijskoude banaan met pure chocolade op een stokje, ook leuk voor de kids!

Het aspergeseizoen is begonnen! Pasta met asperges en ei
  • 30-04-2015
  • 41 reacties
  • Sandra

De lente is officieel begonnen! Ik ben niet alleen blij dat het nu warmer weer wordt maar ook dat er asperges verkrijgbaar zijn! Ik ben namelijk echt gek op asperges! Witte asperges worden vaak gegeten in combinatie met ham, ei en aspergesaus.

Bladerdeegstengels met parmaham
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Super simpele hartige snack van bladerdeeg met parmaham, een ideaal borrelhapje voor op een feetjes! Gemaakt met maar 4 ingredienten. Serveer ze in een glas op tafel en/of met een lekkere dip er naast.

Friese foodtour door Leeuwarden - deel 2
  • 28-04-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Eind maart was ik samen met een klein twinigtal foodbloggers te gast in Leeuwarden voor een Friese foodtour. Hier lees je wat ik allemaal beleefde in het eerste deel van deze foodtour, nu gaan we verder met deel 2:

Picknicken in het park: puur genieten
  • 23-04-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik ga iemand blij maken! Ik geef namelijk een toffe shopper cadeau aan Lindsey . Want geven is natuurlijk leuker dan krijgen. En jij kunt zelf ook iemand blij maken met z’n leuke shopper d.m.v. de Optimel Puur actie (of gewoon zelf houden kan natuurlijk ook). Lees mee…  

Groene asperges van de BBQ
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Op zoek naar een lekker bijgerecht met groente van de barbecue? Maak deze makkelijke gegrilde groene asperges.