Lactosevrije recepten

Lactosevrije recepten

De lekkerste lactosevrije recepten maak je zelf, en dat zijn er veel! Van romige pasta met champignons tot tiramisu en chocolade milkshake. Deze recepten bevatten geen lactose en zijn daarom geschikt binnen een lactosevrij dieet. Want ook dan kun je genieten van gebak, koekjes, taart, pasta en quiche.

Noedels in kokossaus met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Tempeh spiesen met ananas
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Lekkere vegetarische spiesjes voor op de BBQ van gemarineerde tempeh, ananas en paprika

Vegan ijs met Oreo
  • Nagerecht
  • 10 min + 30 min
  • 6 personen
  • *

Vegan oreo ijs, het perfecte ijs voor de zomer zonder ijsmachine!

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • *

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Sticky bloemkool met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke maaltijd met bloemkool in de hoofdrol. Gebakken in een jasje van licht pittige sesamsaus.

Poké bowl met watermeloen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 bowls
  • *

Lekker verfrissende vegan bowl met rijst, watermeloen en edamame. Ideaal op een warme zomerse dag!

Romige zoete aardappel BBQ salade
  • Bijgerecht
  • 20 min + 1 uur afkoelen
  • 4 personen
  • *

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Smoothie met kersen
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Een romige smoothie gemaakt van banaan en kersen en een vleugje amandel. Lekker als gezond tussendoortje of om de dag mee te beginnen.

Vegan moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min oventijd + 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke Griekse ovenschotel met aardappeltjes, vegetarisch gehakt en vegan bechamelsaus

Kabeljauw met olijventapenade
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Vegan muffins met blauwe bessen
  • Bakrecept
  • 20 min oventijd + 30 min
  • 12 stuks
  • *

Deze muffins zijn helemaal vegan, lekker met blauwe bessen en een vleugje citroen

Oosterse snijbonen roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Lekker makkelijk en snel vega(n) wokgerecht van tempeh met snijbonen en paprika in een teriyakisaus.

Tabouleh salade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Romige vegan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

Zoete aardappelcurry
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk romige zoete aardappelcurry met onder andere kikkererwten, paprika en spinazie

Salsa met tomaat en mango
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Een lekkere frisse zelfgemaakte salsa op basis van tomaat met een zoete twist van mango

Rabarber compote
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 6 porties
  • *

Supermakkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten heerlijke rabarber compote te maken met een vleugje sinaasappel en kaneel

Mini pides met aubergine
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een snelle en lekkere snack gebaseerd op de Turkse pide met een vulling van kruidige aubergine en granaatappelpitten

Sticky champignons met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Champignons en shiitake paddenstoelen in een heerlijke ‘plakkerige’ Oosterse saus die licht zoet maar ook een pittige twist heeft

Spaghetti aglio e olio
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Klassiek en snel basisrecept voor spaghetti aglio e olio, ofwel pasta met knoflook en olie met een pittige bite.

Avocado hummus
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Een snelle zelfgemaakte hummus met avocado. De avocado maakt deze hummus heerlijk romig!

Vegan tiramisu
  • Nagerecht
  • 30 min + 12 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Een traditionele tiramisu wordt vaak gemaakt met room en eieren. Deze vegan variant gemaakt met plantaardige ingredienten, maar nog steeds heerlijk én makkelijk te maken.

Zoete aardappelsoep
  • Lunch recept
  • 50 min
  • 6 personen
  • *

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.

Barbecue pulled jackfruit wraps
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Een vegan variant van de pulled pork, gemaakt van jackfruit. In een wrap gevuld met mangosalsa, avocado en een knoflookdressing