Borrelplank maken
  • 26-12-2023
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

Een borrelplank is de ultieme manier om lekkere hapjes te serveren tijdens een gezellig avondje. Je kunt er allerlei verschillende snacks op kwijt en hierdoor is er voor ieder wat wils. In deze blog helpen we je om een geweldige borrelplank te creëren.

Kwarkini’s (kwarkbollen)
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 40 stuks
  • *

Deze kwarkini’s (kwarkbollen) zijn kleine kwark oliebollen die luchtiger en minder vet zijn dan gewone oliebollen. Ook heb je geen wachttijd omdat er geen gist in zit. Win-win vinden wij dus!

Pasta met garnalen en knoflook
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Probeer deze snelle pasta met garnalen en knoflook, een eenvoudig gerecht met volop smaak. Door het gemak en de simpele ingrediënten is dit recept ideaal voor een doordeweekse avond.

Vegan crème brûlée
  • Nagerecht
  • 5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Bladerdeeg amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 21 stuks
  • *

Maak deze leuke bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

Broccoli cappuccino soep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak met deze lekkere broccoli cappuccino soep een verrassende variatie op de klassieke broccolisoep. Deze soep maak je met broccoli, aardappel en een heerlijke schuimlaag. Perfect als feestelijk voorgerecht of lunch.

Griekse gehaktballetjes met tzatziki
  • Bijgerecht
  • 15 min bakken + 25 min
  • 20 stuks
  • *

Het kruidige gehakt combineert heerlijk met de frisse Griekse tzatziki saus en is een ideaal hapje om uit te delen tijdens Oud & Nieuw of op een feestje.

10 x tussengerechten
  • 19-12-2023
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

Bij een uitgebreid diner is het leuk om een tussengerecht te serveren. Je kunt een koud tussengerecht of een warm tussengerecht serveren (of allebei). Bekijk hier de top 10 met lekkere tussengerechten.

Wat maak je met restjes van Kerst?
  • 18-12-2023
  • 0 reacties
  • Sandra

Kook de dag(en) erna de lekkerste gerechten van het eten wat je niet op kon en andere tips om jouw kerstdiner niet te verspillen.

Gegratineerde bloemkoolsteaks met kaas
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 22 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze heerlijke gegratineerde bloemkoolsteaks met tomaat zijn een perfecte combinatie van gezond en smaakvol. De bloemkoolsteaks zijn ideaal voor een voedzaam diner of een feestelijke maaltijd. Een eenvoudig recept dat er indrukwekkend uitziet.

Vegan coquilles met knolselderijpuree
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd + 15 min rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een van de populairste voorgerechten voor kerst, maar dan 100% plantaardig gemaakt van koning oesterzwammen! Geserveerd op een bedje van knolselderij puree met rozemarijn en afgemaakt met knapperige hazelnoten.

Tiramisu wentelteefjes
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Deze tiramisu wentelteefjes moet je echt een keer proberen! De lichte koffiesmaak, de romige mascarpone topping en het laagje cacao zorgen ervoor dat het lijkt alsof je een hap tiramisu neemt.

Paddenstoelen tartaar met hazelnoten
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke paddenstoelentartaar met balsamico en gebrande hazelnoten. Dit leuke voorgerecht heb je binnen 15 minuutjes al gemaakt.

Citroen tiramisu met Limoncello
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

5 gezonde tips om niet aan te komen tijdens Kerst
  • 12-12-2023
  • 0 reacties
  • Jonathan Klaassen

Voor veel mensen is Kerst een vreselijk leuk feest. Maar er zijn ook mensen waarbij dit absoluut niet het geval is, ze zien er zelfs (huizenhoog) tegenop.

Feestelijke Kerst salade
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Vier Kerst met een vleugje kleur en frisheid met deze feestelijke Kerst salade. De combinatie van de zachte mozzarella met de knapperige noten en frisse granaatappel is echt top en perfect bij een feestelijk diner. En hij is zo gemaakt!

15 x voorgerecht Kerst
  • 11-12-2023
  • 9 reacties
  • Sandra

Inspiratie nodig voor een heerlijk voorgerecht voor Kerstmis? Wij hebben de 15 lekkerste Kerst voorgerechten voor je verzameld. Vlees, vis, vega(n) met o.a. een paar klassiekers. Keuze genoeg dus.

Mini melanzane parmigiana
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ontdek de Italiaanse keuken met dit eenvoudige mini melanzane parmigiana recept. Perfect voor een gezellige avond thuis, deze smaakvolle aubergine torentjes zijn een gegarandeerde hit.

Italiaanse chocolademelk (cioccolata calda)
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heb je de typische dikke, romige Italiaanse warme chocolademelk al eens geproefd? Die vergeet je nooit meer. Je kunt deze cioccolata calda zelf maken met dit recept.

12 x Kerst amuses
  • 09-12-2023
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

Verwen jezelf en je gasten met een amuse tijdens het kerstdiner. Wij zetten de 12 lekkerste en meest feestelijke Kerst amuses voor je bij elkaar. Kijk snel met ons mee.

Vis in filodeeg pakketjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Door kabeljauw op een bedje van prei gaar te stomen in een krokant jasje van filodeeg blijft deze lekker mals en vol van smaak. Deze filodeeg pakketjes met vis zijn bovendien een verrassend en feestelijk gerecht om te serveren met een (kerst) diner.

Wellington bladerdeeg met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht dat zowel indruk maakt als heerlijk smaakt? Probeer dan deze wellington met een vulling van o.a. zoete aardappel, een creatieve twist op de klassieke wellington. Dit recept combineert het knapperige van bladerdeeg met de zoetheid van zoete aardappel en een mix van verse groenten en kruiden. Het is perfect voor een feestelijke gelegenheid of kerstdiner.

12 x oma’s recepten
  • 05-12-2023
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

Warmte, gezelligheid en lekker eten brengen de familie bij elkaar in de keuken van oma. Deze top 12 geeft je nostalgische gevoelens naar de lekkerste gerechten van vroeger die met liefde en aandacht werden gemaakt.

Pastinaak stamppot met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.