3 x canape
  • Voorgerecht
  • 50 min
  • 21 stuks
  • *

Lekker bij de borrel of om je diner mee te beginnen: makkelijk en culinair hapje van 3 verschillende toastjes met artisjokmousse, brie en een met zalm

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
  • 31-10-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Rosbiefrolletjes met pesto
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Ideaal voorgerecht voor een feestdag: snelle en makkelijke rolletjes van rosbief gevuld met sla en een romig pesto mengsel.

Plaatpizza Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte pizza met ham, ananas, tomaatjes en een pittige bite van rode peper. Een exotische combinatie op een knapperige pizzabodem. Bestrooi met geraspte mozzarella en citroenrasp voor een frisse touch. Een heerlijke traktatie om te delen met vrienden en familie!

Hondenkoekjes maken
  • 02-10-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Op 4 oktober worden bijna alle huisdieren in het zonnetje gezet. Dit keer wordt ons hondje ook op een culinaire wijze verwend, namelijk met zelfgemaakte hondenkoekjes.

Mijn eerste eigen gemaakte verjaardagstaart met fondant
  • 24-09-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Afgelopen zaterdag was ik jarig! Alweer 27 jaartjes oud geworden. Al een lange tijd wilde ik graag een biscuittaart maken en decoreren met fondant maar toch bleef ik het maar uitstellen. Ik heb namelijk nog niet zoveel ervaring met decoreren, fondant en taarten doorsnijden etc. Maar wat zien die taarten er toch altijd mooi uit! Dat moest mij toch ook wel lukken?

Salade met vijgen
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing.

Vijgen met ricotta en spek
  • Voorgerecht
  • 25 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje van spek. Ook lekker als tapasgerecht.

Hotspot: Marokkaans restaurant Chomicha
  • 03-09-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoewel ik nog niet zo heel lang bekend ben met de Marokkaanse keuken, behoort deze wel al tot mijn favorieten. Ik ben gek op couscous en gerechten met kaneel en abrikozen. Tijd om eens te gaan proeven bij het Marokkaanse restaurant Chomicha op de Kruisstraat in Eindhoven.

Taart met vijgen en frambozen
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 8 personen
  • *

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Feta cake met olijven
  • 24-08-2013
  • 10 reacties
  • Sandra

Deze maand mag ik voor de foodblogswap een recept maken van Yellow Lemon Tree. Ik was al vaker op deze site geweest, vooral de mooie en smakelijke foto’s vielen me toen al op. Op deze foodblog deelt Maura haar 3 passie’s: eten, fotograferen en reizen, een perfecte combi toch.

Amandel dadel truffels
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en gezonde truffels gemaakt van dadels, rozijnen en amandelen met een laagje kokos of pistache. Verantwoord snacken!

Makkelijke petit fours
  • 23-07-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Petit fours zijn kleine gebakjes die meestal bestaan uit laagjes cake, botercreme en fondant of marsepein. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van chocolade, slagroom of bavarois. In deze blog laat ik zien zien hoe je heel makkelijk zelf deze schattige petit fours maakt.

Rode uien met tijm uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Uien met tijm en knoflook uit de oven, leuk als tapas of als bijgerecht

Gnocchi met biefstukreepjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke pastaschotel met gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven.

Cake in mok
  • Bakrecept
  • 5 min + 2 min magnetron
  • 2 stuks
  • *

Makkelijk en snel: binnen 10 minuten een luchtige cake met frambozen uit de magnetron

Appel met kaneel van de BBQ
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Recept voor pakketjes met appel, kaneel en suiker om je barbecue mee af te sluiten. Lekker met een bolletje ijs.

Hotspot: meet Eataly Rome
  • 16-06-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Twee weken geleden heb ik een stedentrip naar Rome gemaakt. Ik was nog nooit in Rome geweest dus er was genoeg te zien en te beleven. Ik kreeg een tip van iemand om naar Eataly te gaan, een groot overdekt foodcenter waar je vollop culinaire inspiratie kunt opdoen met kookworkshops, streekproducten, kookapparatuur en eetgelegenheden. Dat klonk als een perfect uitstapje voor iemand die gek is op de Italiaanse keuken.

Gemarineerde spekfakkel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 1 uur marineren
  • 8 stuks
  • *

Geniet van een sappige en smaakvolle spies van op Oosterse wijze gemarineerd spek. Een traktatie voor de liefhebbers van gegrild vlees!

Blueberry cheesecake
  • Bakrecept
  • 45 min + 35 min oventijd + 3 uur opstijven
  • 12 personen
  • *

Maak zelf de lekkerste blueberry cheesecake met dit leuke recept. Heerlijk recept voor taart met krokante bodem gevuld met cheesecake en blauwe bessen. 

Review: Douwe Egberts L’OR Espresso + recept
  • 05-06-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Ik dronk eigenlijk nooit koffie totdat ik een keer een latte macchiato bestelde op het terras. Ik vond het meteen heel erg lekker, daarna ben ik overgestapt op cappuccino en gewone koffie. Tegenwoordig kan ik een lekkere espresso ook waarderen, vooral op zondagmorgen in alle rust tijdens het ontbijt.

Geroosterde tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met knoflook, rode ui en tijm geroosterde tomaten uit de oven geef je een extra lekkere smaak aan je soep

Wanneer ben je een flexitarier + recept vega bapao
  • 25-05-2013
  • 3 reacties
  • Sandra

Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Muesli muffins met yoghurt
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Heerlijk volkoren muffins met muesli, noten, yoghurt en frisse stukjes appel. Lekker als tussendoortje maar ook als ontbijt.